Статии - 100 % прозрачност на даренията за благотворителни кампании в платформата PavelAndreev.BG
21-ви април 2023

100 % прозрачност на даренията за благотворителни кампании в платформата PavelAndreev.BG

За много кратко време платформата за благотворителност PavelAndreev.BG успя да стане разпознаваема и активно използвана от мнозина, които искат да помагат и да правят добро. Не си мислете обаче, че това е случайност! Зад това стои екип от млади и мотивирани хора, които са приели тази кауза за своя и вярват, че за доброто трябва не само да се работи, но и да се говори! Именно затова ще стане дума в днешния материал. Ще ви разкажем за екипа, който стои зад фондация Павел Андреев и ще научите повече за възможностите, които предлага платформата.

Кои сме ние?

Създателят на платформата се казва Павел Андреев. Той споделя, че една от основните причини, поради които решава да създаде собствена фондация и сайт за благотворителност е, че желае да даде своя принос към тенденцията за споделеното добро. За него разкрива, че колкото и добре да живее, то той не може да се чувства добре, когато е заобиколен от хора в нужда и неравностойно положение, без да им помогне по един или друг начин. Именно върху това се основава идеята му за създаването на платформата pavelandreev.bg и добавя, че тя не би била възможна без неговия малък, но сплотен екип в лицето на Виолета Павлова и Александър Кузмов и още няколко човека, които за момента желаят анонимност. Заедно се обединяват около идеята и приемат да бъдат посланици на доброто. Споделят, че откакто работят в платформата пред очите им се случват малки чудеса от истинския живот и не могат да опишат с думи чувството, което изпитват след всеки спасен живот и успешна кауза!

Павел Андреев добавя още, че успехът не би бил възможен без хората, които са повярвали на Фондацията и по един или друг начин са станали част от нея! И казва: "Благодаря Ви! Всичко това е факт само и единствено чрез Вашите огромни сърца! А на екипа на платформата остава само да работим здраво, за да можете Вие да помагате!"

Какво трябва да знам преди да пусна кампания в платформата

На първо място ви съветваме да се запознаете с Общите условия, които са описани в сайта. Това, което може да очаквате от платформата Павел Андреев е:

- 100 % прозрачност на постъпилите средства в дарителската кампания.
- Доверен партньор на всяка кауза.
- Екипът зад платформата е готов да ви окаже помощ винаги и по всяко време.
- Възможност за популяризиране на кампанията.
- Лесно създаване и контролиране на дарителската кампания в сайта.
- Хиляди хора припознават и следят редовно какво се случва в pavelandreev.bg. Сред тях има много дарители и доброволци.

100 % прозрачност

Платформата ви показва в реално време колко дарения са постъпили и каква е общата сума, която е събрана до момента. Информацията е публична и е видима за всички. Тук е мястото да посочим, че фондацията Павел Андреев е една от малкото, които НЕ УДЪРЖАТ процент комисионна от постъпилите средства в дарителските кампании при 5 от общо 6 разплащателни метода за нуждите на сайта! Дарителите имат възможност да подкрепят платформата в отделен размер, който те определят. 

Изискване на плащане

Имайте предвид, че средствата за Вашата дарителска кампания постъпват по банковата сметка на Фондация "Павел Андреев", която е юридическото лице зад платформата. По всяко време може да изискате плащане по ваша сметка, дарителска, проформа или фактура. След постъпването на искане за прехвърляне на средствата, то разплащането ще бъде осъществено в рамките на 24 ч. За целта от профила си влезте в секция "Изискай плащане". Изберете кампанията и попълнете съответните данни.

Малко по-специфично стоят нещата, когато става дума за изплащане на средства относно кампания свързана с набиране на средства за лечение. Там можете да изискате средствата по дарителска сметка или по проформа фактура. В случай, че изберете плащане по дарителска сметка, то ще е нужно да предоставите копие на договора, който сключил с банката за създаването на сметката. Снимки с добро качество или сканирано копие в PDF формат. Също така има и специфични изисквания относно изписването на сумата; описанието на превода и валутата, в която ще получите средства.

Възможност за трансфер на средства между кампаниите

Платформата Павел Андреев ви дава възможност да пренасочите останалите средства от кампанията ви към друга собствена или чужда. ЗА радост често се случва даренията да надхвърлят очакванията и от тях да останат средства, които вече не са нужни, тъй като е събрана необходимата целева сума и остатъка може да бъде прехвърлен към друга кампания. За целта създателя на дарителската кампания трябва да влезе в панела за управление и от секция "Трансфер на средства" и да извърши операцията. Избирайте внимателно и потърсете съдействие от екипа, ако изпитвате затруднение. Трансферирането на средства се преглежда от администратор и след негово одобрение се извършва, като е възможно да ви бъдат зададени уточняващи въпроси по преценка на екипа на фондацията.

Лесна редакция и управление на кампанията

Администрирането на кампании в платформата Pavel Andreev е изключително лесно. Може да контролирате кампанията си от телефона благодарение на интуитивния администраторски панел, с който разполага платформата. Имайте предвид, че за някои редакции може да се изисква одобрение от екипа на фондацията, който след проверка ще ви разреши или ще откаже действията ви. Създаването на кампания само по себе си е лесно - само с няколко клика може да добавите своята кауза сред останалите. Нужно е да си направите регистрация, като използвате валиден имейл адрес, на който ще ви бъде изпратен линк за потвърждение на профила. След което добавяте необходимата информация, като впоследствие може да се изискат допълнителни документи спрямо вида на кампанията (например ако е от категория "Лечение, Медицина и рехабилитация).

Защо да използвам платформата на фондация Павел Андреев

Платформата PavelAndreev.BG вече е помогнала на хиляди хора в беда и неравностойно положение. Към момента са направени над 155 000 дарения чрез нея, а сумата, която е била събрана за стотиците кампании проведени и провеждащи се в момента, е достигнала почти 8 000 000 лева! Тези цифри са постигнати само в рамките на 1 година и 6 месеца от създаването на фондацията! Тенденцията е да се увеличават и целите, които си е поставил екипа на Павел Андреев е да постигнат още по-добри резултати за още по-кратки срокове! Може да станете част от всичко това само с няколко клика на мишката и да се възползвате от предимствата на платформата!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...