Статии - 4 стъпки за oрганизирането на виртуално събиране на храна

4 стъпки за oрганизирането на виртуално събиране на храна

Доброволчеството в събирането на храна е един от най-популярните начини да дарите по време на празничния сезон и да помогнете на онези, които са по-малко щастливи. По-долу научете как да създадете успешна виртуална кампания за храна, за да съберете пари за хранителните банки и нестопански организации, които помагат на гладните през този критичен момент.

Какво е виртуално шофиране за храна?

За разлика от традиционната кампания за храна, при която събирате консерви и сушени продукти, за да дарите по-късно на хранителна банка, виртуалната кампания за храна е изцяло онлайн. Виртуалната храна ви позволява да помогнете на хранителните банки да нахранят нуждаещите се, без да се налага да напускате дома си. Вместо да събирате хранителни артикули за дарение, виртуалната храна ви позволява да помагате на други онлайн, като събирате парични дарения, които по-късно можете да дадете на хранителната банка или организация с нестопанска цел по ваш избор.

Защо подпомагането на хранителните банки тази година е толкова важно? 

Хранителната несигурност продължава да бъде голям проблем в САЩ. През 2021 г. 13,5 милиона домакинства в САЩ се борят да получат необходимата им храна, според Министерството на земеделието на Съединените щати . Освен това Feeding America заяви, че през 2021 г. 53 милиона души са разчитали на хранителни банки и общностни програми, за да получат храна. Сега, в условията на инфлация и икономически затруднения, нуждата от хранителна помощ стана още по-голяма.

Като помагате на хранителните банки чрез виртуална храна, вие можете да окажете влияние по следните начини:

  • Помагате на семействата, които се борят да свързват двата края, да сложат храна на масата.
  • Храните деца от домакинства, които трябва да се обърнат към хранителни банки, защото не отговарят на условията за федерални програми за хранителна помощ .
  • Подарявате на семейство празнична трапеза, която иначе не биха могли да си позволят.
  • Подкрепяте семейства с ниски доходи, които са изправени пред по-високи нива на глад поради системна расова несправедливост.

Как да организирате виртуална кампания за храна и да промените нещата

1. Определете необходимостта

Тъй като хранителните банки отнемат много повече време и ресурси, за да получат и сортират действителните дарения на храна, най-добрият начин да помогнете е като дарите пари вместо хранителни продукти. Разбира се, вашата местна хранителна банка може да има различни нужди, така че винаги е най-добре да се консултирате директно с тях.

Да станеш виртуален доброволец по време на празниците означава да събереш пари вместо материални предмети, но хранителните банки също приемат консерви и други основни хранителни продукти.

2. Настройте своя онлайн кампания за набиране на средства

Решете дали искате да организирате екипно набиране на средства или да се погрижите за провеждането на набирането на средства сами. След това изберете най-добрия сайт за организиране на благотворителни кампании (групово финансиране) за вашите нужди. Не забравяйте да прочетете някои съвети за набиране на средства , когато започнете, за да направите вашето виртуално дарение на храна възможно най-успешно.

3. Покажете въздействието на даренията

Във вашата история за набиране на средства е важно да обясните точно защо сте решили да проведете онлайн кампания за храна и как точно ще бъдат използвани даренията. Най-добрият начин да ангажирате хората е да им кажете как техните дарения ще помогнат на нуждаещите се.

Една идея е да създадете схема в описанието на вашата кампания за набиране на средства, която лесно да обяснява въздействието на определени суми. Тук е важно да говорите с хранителната банка или организацията с нестопанска цел, на която планирате да помогнете.

С тази информация можете да предоставите ясен стимул за хората да правят по-големи дарения, като очертаете въздействието. Например:

  • Дарение от 200лв. ще нахрани четиричленно семейство за една седмица.
  • Дарение от 500лв. ще закупи половин палет кутии за храна.
  • Дарение от 1000лв. ще закупи цяла палета кутии за храна.

4. Използвайте социални мрежи

Използвайте социалните мрежи, за да обедините своя екип за набиране на средства, както и вашите приятели и членове на семейството. Създайте закачлив хаштаг за набиране на средства , за да помогнете на хората да запомнят вашата кауза, и споделете вашето набиране на средства във Facebook , Twitter , Instagram и TikTok, както и чрез имейл и текстови съобщения. Обяснете защо виртуалното снабдяване с храна е от решаващо значение за подпомагане на отделни лица и семейства по време на криза , но поддържайте вашите съобщения и публикации в социалните мрежи относително кратки, така че читателите да останат заинтересовани.

Не е тайна, че хората са по-склонни да участват в благотворителни дарения по време на празниците, така че помислете да подчертаете важността на виртуалното даряване в духа на празниците тази година. С наближаването на големите празници в края на годината започнете да увеличавате исканията си за дарения.

Сподели