• Начало
  • Блог
  • Статии
  • 5 мита за организирането на благотворителна кампания(групово финансиране, крауфъндинг), които трябва да знаете
Статии - 5 мита за организирането на благотворителна кампания(групово финансиране, крауфъндинг), които трябва да знаете

5 мита за организирането на благотворителна кампания(групово финансиране, крауфъндинг), които трябва да знаете

Oрганизирането на благотворителна кампания (груповото финансиране) съществува от дълго време в различни култури и под различни имена. В африканските и карибските общности има кръгове за спестяване на пари и дарения, наречени sou-sou . Храмовете за поклонение могат да започнат да събират храна  за жертви на злополука. В днешно време интернет помага на хората да набират средства за медицински грижи, благотворителни организации, стоки от първа необходимост , обучение и образование , спасяване на животни , както и други причини или проблеми. Въпреки нарастващата му популярност, митовете за груповото финансиране карат мнозина да приемат, че процесът отнема време, скъп е и опасен.

Нека научим истината зад шест често срещани мита за онлайн груповото финансиране.

6 често срещани мита за организирането на благотворителни кампании, които трябва да бъдат разбити

Мит №1: Започването на онлайн набиране на средства отнема много време

Създаването на страница за дарения е лесно. Избирате цел за финансиране, създавате закачливо заглавие за набиране на средства и избирате категорията, която най-добре отговаря на вашето набиране на средства. Може да добавите и видеоклипове и снимки. След като съберете материали, отнема няколко минути от началото до края, за да създадете кампания за набиране на средства .

Споделянето на кампания за набиране на средства може да се извърши през Facebook , Twitter , WhatsApp или други канали.

Мит №2: Не мога да събера пари за себе си

Да поискате помощ не винаги е лесно. Може да сте възпитани да вярвате, че молбата за дарения е срамна, признак на провал или проява на слабост. Но всъщност всеки има нужда от помощ в даден момент. Ако имате затруднения с плащането на сметките си, знайте, че не сте сами. През 2019 г. Федералният резерв установи, че трима от 10 възрастни американци нямат достатъчно спестявания, за да покрият разходите за три месеца в случай на спешност. Това означава, че милиони хора са на една загуба на работа или болест разстояние от финансови затруднения.

Набирането на средства за физически лица е ефективен начин да измъкнете ваш близък от трудна ситуация.

Мит №3: Никой няма да иска да дарява за моята кампания за набиране на средства

Вашите приятели, семейство и общност искат да ви помогнат – всичко, което трябва да направите, е да разпространите информацията за вашата кауза. Консултантската фирма за малък бизнес Fundera събра статистика за групово финансиране , която показва, че проектите имат средно 47 поддръжници. Установено е също, че ако хората споделят кампанията за набиране на средства чрез личен имейл , над половината от получателите даряват за кампанията за набиране на средства.

Има моменти, когато може да имате нужда от помощ и данните показват, че вашата мрежа може да ви отведе до целта ви.

Мит #4: Организирането на благотворителни кампании е само за сериозни спешни случаи

Събирането на пари за погребения и мемориали, образование и медицински сметки, всичко това може да се направи в платформата.

Много държави предоставят много пари и услуги, които не са спешни, на жителите в нужда. В сравнение със страните в Европа, например, САЩ имат по-слаба мрежа за социална сигурност . Пандемията от COVID-19  направи пропуските в мрежата за социална сигурност особено ясни. Уебсайтът за  лични дарения може да компенсира ежедневните разходи, когато има малка помощ от правителството или нестопански организации.

Мит №5: Сайтовете за организиране на благотворителни кампании са скъпи

Има само една малка такса за транзакция на дарение. Всичко останало отива директно към вашата кауза, защото това е най-важното. За разлика от нас, други топ сайтове за групово финансиране имат такси.

Разгледайте тази статия 100 % прозрачност на даренията за благотворителни кампании в платформата PavelAndreev.BG, за да научите повече за нас.

Посетете страницата с каузи на PavelAndreev.BG, за да видите повече примери за това как определени суми за дарения могат да помогнат.

Вече сте разбивач на митове за организирането на благотворителни кампании, така че е време да започнете набиране на средства

Ако обмисляте да започнете набиране на средства, не забравяйте, че хората са щедри по природа. Хубаво е да помогнеш на някой в ​​нужда. Митовете за организирането на благотворителни кампании пречат на хората да поискат помощ, но митовете не са реалност. Сега, след като знаете истината, можете веднага да започнете набиране на средства за себе си, любим човек или благотворителна организация. 

Сподели