Статии - 5 начина да подкрепите Моември в България
10-ти октомври 2021

5 начина да подкрепите Моември в България

Все още наричате единадесетия месец от годината ноември? Ако е така, вие сте далеч зад новите тендеции - днес е известен като Movember или Моември в България!

Какво е Моември/Movember?

Чудите се какво е Моември/Movember? Знаете ли, че средно мъжете умират шест години по-рано от жените, до голяма степен поради предотвратими причини? Movember в Обединеното кралство вижда мъже - или „mo bros“ - да отглеждат и подстригват мустаците си през ноември, за да съберат средства и информация за здравните проблеми при мъжете, включително рак на тестисите, рак на простатата и превенция на самоубийствата.

Идеята се ражда в кръчма в Мелбърн през 2003 г., където приятелите Травис Гароне и Люк Слаттери решават да създадат добра кауза. Моември/Movember вече е регистрирана благотворителна организация и глобално ежегодно събитие, в което досега са участвали повече от пет милиона души.

Моември/Movember е ежегодно събитие, включващо отглеждане на мустаци през месец ноември, за да се повиши осведомеността за здравословните проблеми на мъжете, като рак на простатата, рак на тестисите и самоубийството на мъжете.

От своето раждане Моември/Movember е финансирал над 1250 здравни проекта за мъже. До 2030 г. тя има за цел да намали броя на преждевременно умиращите мъже с 25%. Накратко, това е адски добра причина да застанем зад тази кауза!

Идеи за набиране на средства Моември.

  • Мо-тематична филмова вечер

Всички обичат да гледат филми и сериали! Има много филми с герои с впечатляващи роли (Рон Бургундия в Anchorman или Бен Стилър в Dodgeball). Така че измислете кратък списък с филми, представете го на група приятели и изберете един от тях. Ако не можете да се разберете и да споделите пуканките гледайки филм, дайте шанс на приложението Netflix Party и синхронизирайте филмовата си нощ помежду си от комфорта на собствения на дивана у вас. Ако всеки дари цената на билет за кино за набирането на средства в платформата PavelAndreev.BG, скоро ще съберете солидни дарения, особено ако направите дарителството седмично хоби.

  • 60 за 60

Шестдесет мъже умират от самоубийство на всеки час по целия свят - това е по един човек всяка минута. Оставете тази шокираща статистика да потъне, след това я използвайте като вдъхновение за бягане, ходене или колоездене на разстояние 60 км през ноември в замяна на дарения за набиране на средства, така че други мъже да получат подкрепа за психичното здраве. Защо не се обедините с няколко приятели и не си помогнете да се мотивирате взаимно със състезание помежду ви?

  • Бира и игри за приятели

Съберете се група от приятели и роднини. Организирайте си настолни игри и който загуби трябва да направи малко дарение в платформата PavelAndreev.BG

  • Мо по ваша милост

Тази игра е забавна и много лесна. Създайте своята кампания за набиране на средства в PavelAndreev.BG и обяснете на своите приятели за Моември. Обещайте им, че който дари най-голяма сума през изминалата седмица, ще има право да ви накара да изпълните едно предизвикателство. Не забравяйте да го публикувате в социалните си мрежи, за да разсмеете всички!

  • Мотор със стил

Movember отговаря за инвестирането на средства, набрани от „Ristinguished Gentleman’s Ride“, ежегодно събитие, което вижда стотици мъже (и жени!) Да се обличат, да вземат ретро мотор и да се возят заедно в името на здравето на мъжете. DGR 2020 се проведе през септември, като всички караха самостоятелно поради ограниченията за социално дистанциране, но можете да адаптирате идеята за ноември. Нямате мотор? Няма проблем! Добрите стари велосипеди ще работят също толкова добре. Опитайте се да се отдадете на колоездене из местния парк или град веднъж на ден, облечени с всичките си дрехи. Със сигурност ще привлечете вниманието, но вниманието предизвиква разговори - и дарения!

Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Готови ли сте да впечатлите този Моември?

PavelAndreev.BG прави набирането на средства от Моември/Movember бързо и лесно. Създаването на кампания за средства отнема пет минути, а нашият блог е пълен с изпитани техники за набиране на средства, които да опитате. Не забравяйте да споделите своята кампания в PavelAndreev.BG навсякъде в социалните си мрежи.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

Дари Стартирай кампания