Статии - 5 начина да подкрепите Моември в България

5 начина да подкрепите Моември в България

Все още наричате единадесетия месец от годината ноември? Ако е така, вие сте далеч зад новите тендеции - днес е известен като Movember или Моември в България!

Какво е Моември/Movember?

Чудите се какво е Моември/Movember? Знаете ли, че средно мъжете умират шест години по-рано от жените, до голяма степен поради предотвратими причини? Movember в Обединеното кралство вижда мъже - или „mo bros“ - да отглеждат и подстригват мустаците си през ноември, за да съберат средства и информация за здравните проблеми при мъжете, включително рак на тестисите, рак на простатата и превенция на самоубийствата.

Идеята се ражда в кръчма в Мелбърн през 2003 г., където приятелите Травис Гароне и Люк Слаттери решават да създадат добра кауза. Моември/Movember вече е регистрирана благотворителна организация и глобално ежегодно събитие, в което досега са участвали повече от пет милиона души.

Моември/Movember е ежегодно събитие, включващо отглеждане на мустаци през месец ноември, за да се повиши осведомеността за здравословните проблеми на мъжете, като рак на простатата, рак на тестисите и самоубийството на мъжете.

От своето раждане Моември/Movember е финансирал над 1250 здравни проекта за мъже. До 2030 г. тя има за цел да намали броя на преждевременно умиращите мъже с 25%. Накратко, това е адски добра причина да застанем зад тази кауза!

Идеи за набиране на средства Моември.

  • Мо-тематична филмова вечер

Всички обичат да гледат филми и сериали! Има много филми с герои с впечатляващи роли (Рон Бургундия в Anchorman или Бен Стилър в Dodgeball). Така че измислете кратък списък с филми, представете го на група приятели и изберете един от тях. Ако не можете да се разберете и да споделите пуканките гледайки филм, дайте шанс на приложението Netflix Party и синхронизирайте филмовата си нощ помежду си от комфорта на собствения на дивана у вас. Ако всеки дари цената на билет за кино за набирането на средства в платформата PavelAndreev.BG, скоро ще съберете солидни дарения, особено ако направите дарителството седмично хоби.

  • 60 за 60

Шестдесет мъже умират от самоубийство на всеки час по целия свят - това е по един човек всяка минута. Оставете тази шокираща статистика да потъне, след това я използвайте като вдъхновение за бягане, ходене или колоездене на разстояние 60 км през ноември в замяна на дарения за набиране на средства, така че други мъже да получат подкрепа за психичното здраве. Защо не се обедините с няколко приятели и не си помогнете да се мотивирате взаимно със състезание помежду ви?

  • Бира и игри за приятели

Съберете се група от приятели и роднини. Организирайте си настолни игри и който загуби трябва да направи малко дарение в платформата PavelAndreev.BG

  • Мо по ваша милост

Тази игра е забавна и много лесна. Създайте своята кампания за набиране на средства в PavelAndreev.BG и обяснете на своите приятели за Моември. Обещайте им, че който дари най-голяма сума през изминалата седмица, ще има право да ви накара да изпълните едно предизвикателство. Не забравяйте да го публикувате в социалните си мрежи, за да разсмеете всички!

  • Мотор със стил

Movember отговаря за инвестирането на средства, набрани от „Ristinguished Gentleman’s Ride“, ежегодно събитие, което вижда хиляди мъже (и жени!) Да се обличат, да вземат ретро мотор и да се возят заедно в името на здравето на мъжете. DGR 2020 се проведе през септември, като всички караха самостоятелно поради ограниченията за социално дистанциране, но можете да адаптирате идеята за ноември. Нямате мотор? Няма проблем! Добрите стари велосипеди ще работят също толкова добре. Опитайте се да се отдадете на колоездене из местния парк или град веднъж на ден, облечени с всичките си дрехи. Със сигурност ще привлечете вниманието, но вниманието предизвиква разговори - и дарения!

Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Готови ли сте да впечатлите този Моември?

PavelAndreev.BG прави набирането на средства от Моември/Movember бързо и лесно. Създаването на кампания за средства отнема пет минути, а нашият блог е пълен с изпитани техники за набиране на средства, които да опитате. Не забравяйте да споделите своята кампания в PavelAndreev.BG навсякъде в социалните си мрежи.

Сподели