Статии - 5 причини да дарите за благотворителност

5 причини да дарите за благотворителност

Даряването за каузите, които ви интересуват, е от полза не само за самите благотворителни организации, но може да бъде много възнаграждаващо и за вас. Милиони хора даряват редовно, за да подкрепят каузи, в които вярват, както и за положителния ефект върху собствения им живот.

Така че защо даряването за благотворителност е толкова удовлетворяващо? Разгледахме по-подробно пет причини да дарите на избрани от вас благотворителни организации.

1. Даряването за благотворителна кауза ви кара да се чувствате добре

Даряването за благотворителност е голямо средство за повишаване на настроението. Знанието, че помагате на другите, е изключително овластяващо и на свой ред може да ви накара да се почувствате по-щастливи и пълноценни. Изследванията установяват връзка между дарението за благотворителност и повишената активност в областта на мозъка, която регистрира удоволствието - доказвайки, че според старата поговорка наистина е много по-добре да даваш, отколкото да получаваш.

2. Дарението за благотворителност укрепва личните ценности

Какъвто и тип благотворителна дейност да подкрепяте, 96% от хората смятат, че имат морален дълг да използват това, което имат, за да помогнат на другите и това чувство се корени много дълбоко в техните лични ценности и принципи.

Да имаш силата да подобряваш живота на другите е привилегия за много хора, която идва със собствено чувство за дълг. Да действате в съответствие с тези силни чувства на отговорност е чудесен начин да подсилите собствените си лични ценности и да почувстваме, че живеете по начин, който е верен на собствените ви етични убеждения.

3 . Дарението ви дава възможност за данъчни облекчения

Много хора се притесняват, че даренията им за благотворителност могат да бъдат намалени от данъчни или административни разходи, предотвратявайки достигането на пълната сума до хората или каузите, на които наистина искат да помогнат. За щастие има начини да се възползвате максимално от всяко дарение за благотворителност.

Ако сте данъкоплатец в България и дарявате по някоя от каузите в платформата PavelAndreev.BG, можете след направеното дарение да се свържете с нас и да изискате да ви издадем сертификат за него. По този начин се възползвате от данъчни облекчения.

4. Дарението по благотворителна кауза запознава вашите деца със щедростта

Споделянето на опита от даряването за благотворителност с вашите деца им показва от ранна възраст, че могат да направят положителни промени в света. Децата естествено обичат да помагат на другите, така че подхранването на тяхната вродена щедрост вероятно ще означава, че те израстват с по-голяма оценка на това, което имат, и ще продължат да подкрепят благотворителността през следващите години.

Започването на традиция на даряване за благотворителност с вашите деца е лесно – опитайте да създадете семейна кутия за дарения, към която всеки може да добавя и да номинира семейна 

5. Даряването за благотворителни каузи насърчава и вашите приятели и семейство да правят същото

Вашите собствени дарения за благотворителност могат да вдъхновят вашите най-близки и най-скъпи да дадат средства за важни за тях каузи и дори биха могли да доведат до семейни усилия за подкрепа на благотворителна кауза или благотворителни организации, които имат специално значение за вас като група.

Семейните дарения създават връзка, помагат за укрепване на взаимоотношенията чрез споделена цел и набират повече пари, отколкото иначе биха били възможни чрез индивидуални дарения. Вероятно много от членовете на вашето семейство вече дават за благотворителност, така че съвместната работа може да ви помогне да постигнете още по-голямо положително въздействие. 

Ако това ви е вдъхновило да направите дарение за благотворителност, можем да помогнем. Улесняваме намирането на благотворителна кауза чрез нашата страница, където можете да видите всички благотворителни каузи в платформата PavelAndreev.BG.


Стартирай Кампания
Сподели