Статии - 5 причини да дарите за благотворителност
8-ми август 2022

5 причини да дарите за благотворителност

Даряването за каузите, които ви интересуват, е от полза не само за самите благотворителни организации, но може да бъде много възнаграждаващо и за вас. Милиони хора даряват редовно, за да подкрепят каузи, в които вярват, както и за положителния ефект върху собствения им живот.

Така че защо даряването за благотворителност  е толкова удовлетворяващо? Разгледахме по-подробно пет причини да дарите на избрани от вас благотворителни организации.

1. Даряването за благотворителна кауза ви кара да се чувствате добре

Даряването  за благотворителност е голямо средство за повишаване на настроението. Знанието, че помагате на другите, е изключително овластяващо и на свой ред може да ви накара да се почувствате по-щастливи и пълноценни. Изследванията установяват връзка между дарението за благотворителност и повишената активност в областта на мозъка, която регистрира удоволствието - доказвайки, че според старата поговорка наистина е много по-добре да даваш, отколкото да получаваш.

2. Дарението за благотворителност укрепва личните ценности

Какъвто и тип благотворителна дейност да подкрепяте, 96% от хората смятат, че имат морален дълг да използват това, което имат, за да помогнат на другите и това чувство се корени много дълбоко в техните лични ценности и принципи.

Да имаш силата да подобряваш живота на другите е привилегия за много хора, която идва със собствено чувство за дълг. Да действате в съответствие с тези силни чувства на отговорност е чудесен начин да подсилите собствените си лични ценности и да почувстваме, че живеете по начин, който е верен на собствените ви етични убеждения.

3 . Дарението ви дава възможност за данъчни облекчения

Много хора се притесняват, че даренията им за благотворителност могат да бъдат намалени от данъчни или административни разходи, предотвратявайки достигането на пълната сума до хората или каузите, на които наистина искат да помогнат. За щастие има начини да се възползвате максимално от всяко дарение за благотворителност.

Ако сте данъкоплатец в България и дарявате по някоя от каузите в платформата PavelAndreev.BG, можете след направеното дарение да се свържете с нас и да изискате да ви издадем сертификат за него. По този начин се възползвате от данъчни облекчения.

4. Дарението по благотворителна кауза запознава вашите деца със щедростта

Споделянето на опита от даряването за благотворителност с вашите деца им показва от ранна възраст, че могат да направят положителни промени в света. Децата естествено обичат да помагат на другите, така че подхранването на тяхната вродена щедрост вероятно ще означава, че те израстват с по-голяма оценка на това, което имат, и ще продължат да подкрепят благотворителността през следващите години.

Започването на традиция на даряване за благотворителност с вашите деца е лесно – опитайте да създадете семейна кутия за дарения, към която всеки може да добавя и да номинира семейна 

Разгледайте статията ни Как да разпознаем фалшивите организации за дарителски кампании и 100 % прозрачност на даренията за благотворителни кампании в платформата PavelAndreev.BG.

5. Даряването за благотворителни каузи насърчава и вашите приятели и семейство да правят същото

Вашите собствени дарения за благотворителност могат да вдъхновят вашите най-близки и най-скъпи да дадат средства за важни за тях каузи и дори биха могли да доведат до семейни усилия за подкрепа на благотворителна кауза или благотворителни организации, които имат специално значение за вас като група.

Семейните дарения създават връзка, помагат за укрепване на взаимоотношенията чрез споделена цел и набират повече пари, отколкото иначе биха били възможни чрез индивидуални дарения. Вероятно много от членовете на вашето семейство вече дават за благотворителност, така че съвместната работа може да ви помогне да постигнете още по-голямо положително въздействие. 

Ако това ви е вдъхновило да направите дарение за благотворителност, можем да помогнем. Улесняваме намирането на благотворителна кауза чрез нашата страница, където можете да видите всички благотворителни каузи в платформата PavelAndreev.BG.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...