• Начало
  • Блог
  • Статии
  • 5 причини да изберете кампания за набиране на средства вместо лични заеми за разходите за лечение на животозастрашаващи болести
Статии - 5 причини да изберете кампания за набиране на средства вместо лични заеми за разходите за лечение на животозастрашаващи болести

5 причини да изберете кампания за набиране на средства вместо лични заеми за разходите за лечение на животозастрашаващи болести

Организирането на благотворителни кампании е все по-популярен метод за събиране на пари за хора в нужда.  Фондация Павел Андреев улеснява това, като дава възможност за създаване на онлайн дарителски кампании през платформата.

Може би имате основание да подхождате с резерви по отношение на процедурата за набиране на средства. Но в крайна сметка благотворителни кампании се организират по цял свят и дават нужния резултат. Живота на много хора е спасен или подобрен благодарение на тях. Така че всъщност можем да кажем, че в повечето случаи тази резервираност в хората е базирана по-скоро на най-обикновени, често, неоснователни предразсъдъци. И именно предразсъдъците са основната причина, поради които хората продължават да предпочитат личните заеми пред краудсорсинга, особено за терминални заболявания като рак.

Преди да говорим защо организирането на благотворителна кампания е по-добро от личните заеми, нека разберем какво представлява т.нар. "краунфъндинг".

ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ КРАУНФЪНДИНГ И БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ

Груповото финансиране (краундънфинга), казано по най-достъпен начин, представлява процес по набиране на пари за определена кауза/проект. В случая набирането на средства най-просто казано представлява искане на пари под формата на дарение за подкрепа на различни каузи или благотворителни организации. Съществена разлика между двете няма и когато е с идеална цел може да бъде съпоставима с провеждането на благотворителна кампания.

НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЧРЕЗ ОНЛАЙН БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ

Събирането на пари за благотворителност не е нещо ново и съществува от векове. С развитието на човешкото общество, то благотворителните каузи намират все по-голяма тежест в обществото. Това показва, че израстваме като хора и не сме безразлични към чуждото нещастие. В днешно време набирането на средства за благотворителност е много по-лесна задача, сравнение с миналия век. Причина за това е и все по-голямото навлизане на новите технологии в живота ни, които значително улесняват създаването на благотворителна кампания и провеждането й.

Онлайн благотворителните кампани-акции са процес по набиране на средства за определен период време от неопределен брой хора. Всеки може да се включи по какъвто начин желае - дали чрез даряване на финансови средства; материални вещи или друга помощ.

Кампания на pavel andreev може да се стартира, за да се генерират пари за медицински сметки, да се плати за адаптиране на дома поради увреждане или да се заплатят необходимите неща за живот, докато нуждаещият се получава медицинска помощ.

Предимства на набирането на средства чрез благотворителна кампания пред личните заеми

Традиционното набиране на средства има ограничения, но онлайн набирането на средства за благотворителност - не.

Например чрез онлайн кампания за набиране на средства вие нямате ограничения и всеки човек от всяка точка на планетата може да научи за вашата кауза. Те могат да допринесат със своето дарение максимално лесно - само с едно натискане на бутон, помагайки на кампанията ви да се приближи до целта си.

Нуждата от средства за лечение винаги е непланиран разход, с който искаме или не искаме трябва да се справим. За съжаление икономическата обстановка в България е такава, че малко хора могат да си позволят самостоятелно да поемат скъпите разходи по лечение на рак или друга животозастрашаваща болест. Поради тази причина много хора прибягват до заеми като ипотекират лични вещи; имоти и т.н. Това обаче не е добра идея и не бива да поставяте егото си на първо място. Позволете на хората да ви помогнат в беда и не обричайте живота си след преодоляването на болестта в изплащане на заеми. Именно в това е смисъла на даренията - да ви помогнат да преодолеете трудния етап от живота си, без да обричате бъдещето си на дългове, които вероятно не бихте могли да изплатите!

много по-бързо и с по-голяма успеваемост е набирането на средства за благотворителност онлайн

В сравнение с провеждането на онлайн кампания за благотворителност, то релевантните начини за офлайн конвенционалните усилия за набиране на средства отнемат повече време и пари. Тъй като много по-бавно става комуникацията с хората, а освен това може да ви излезе и скъпо това начинание - има такси, свързани с реклама по телевизията или във вестници, плащане на графични дизайнери, отпечатване на банери и т.н.

Ако искате да избегнете неудобствата, свързани с конвенционалното набиране на средства, стартирайте кампания на PavelAndreev.BG. Ако целта е дългосрочна, тя може да се постигне чрез традиционно набиране на средства. Когато обаче става дума за здраве, то няма време за губене и трябва да се действа бързо. Тогава онлайн набирането на средства е най-доброто решение. Традиционното набиране на средства обаче не бива да бъде напълно пренебрегвано и също може да допринесе малко или много за каузата!

не обричате живота си в изплащане на кредити

Сравнявайки провеждането на благотворителна кампания с медицинските заеми, първото е значително по-бързо и по-лесно. Парите, които сте получили като дарение за медицински грижи, не се изисква да бъдат върнати. Следователно използването на събирането на средства чрез дарителска кампания винаги е за предпочитане пред получаването на медицински заем.

Можете да съберете всяка желана сума чрез онлайн  благодарение на щедростта на любезните хора. Просто стартирайте кампания на сайта на Павел Андреев. Средствата получени под формата на дарения са добър вариант, когато става дума спешни случаи!

Защо да изберете средства от дарителска кампания пред лични заеми?

Най-добрият избор е да използвате сайт за дарения за набиране на медицински средства, тъй като медицинската застраховка може да не покрие напълно разходите за лечение, а също така оторизирането на медицинските заеми отнема известно време. В хода на кампанията пък няма да има нужда да се притеснявате за медицински разходи, тъй като ще имате достъп до средствата и ще може да ги използвате, за да заплащате лечението на съответните етапи. Когато набирате средства чрез кампания  и няма място за притеснение за връщане. Докато при заемите лихвите често са доста големи и макар, че в такива ситуации не си даваме сметка за тях, тъй като най-важното нещо е нашия близък да оздравее, то може да ни поставят в много неудобно положение след като всичко приключи и се наложи да започнем да връщаме заема.

Заключение

За хора, които не могат да си позволят животоспасяваща медицинска помощ, то създаването на дарителска сметка е може би най-доброто решение, което не ги обрича да попаднат в спиралата от кредити. Набирането на средства чрез благотворителна кампания се използва все по-активно през последните години. Публикувайте своята кауза на PavelAndreev.BG и съберете лесно нужните средства.

Сподели