Статии - 8 начина да помогнем на съсед в нужда
17-ти декември 2022

8 начина да помогнем на съсед в нужда

Проучване показва, че масово хората не познават съседите си. Не е задължително обаче да е така. Изследванията показват, че запознанствата и учтивостта повишават удовлетворението от живота — което означава, че дори мимолетен хубав коментар може да озари деня ви, както и този на съседа ви. 

8 хубави неща, които да направите за съседа си

Може да не мислите, че когато помагате на другите , вие помагате на себе си, но е вярно. Когато правите добро и сте добри, мозъкът освобождава щастливи химикали , като окситоцин и серотонин. Чувствате се по-позитивни и свързани с хората около вас. Ако имате нужда от страхотни идеи как можете да помогнете на съседа си, ние сме съставили списък от десет начина да помогнете на съсед по-долу.

1. Донесете домашно приготвена храна

Да донесете вкусна храна, която сте приготвили сами, е прекрасен акт на доброта. Майка с бебе, възрастен човек или семейство, което се бори с някакъв проблем - всички те ще оценят усилията ви. Освен това не струва много, а храната може лесно да се приготви предварително. 

2. Предложете малък подарък

Малките знаци на признателност могат да допринесат много за изграждането на приятелска връзка със съседите ви. Изпечете няколко домашно приготвени бисквитки или просто наредете всички съставки в буркан заедно с ръчно написана рецепта за евтин, но вкусен подарък. Подаръкът може да дойде и под формата на предлагане на помощ, като например предложение за събиране на пощата, докато са на почивка, или помощ на съседите ви с дребен ремонти на дома.

3. Стартирайте благотворителна кампания за набиране на средства

Ако знаете, че вашият съсед изпитва финансови затруднения, организирането на благотворителна кампания(груповото финансиране) е един от най-добрите начини за събиране на пари за нуждаещо се семейство . Използването на онлайн платформа за набиране на средства като платформата PavelAndreev.BG е добър начин да се свържете с вашата общност и да разширите своята кауза. Осигурете успех, като първо обмислите няколко идеи за набиране на средства . Не забравяйте винаги да се консултирате със съседите си, преди да започнете набиране на средства от тяхно име. 

Има много предимства да стартирате кампания.

  • Няма такса за стартиране или управление на вашето набиране на средства. Има една малка такса за транзакция на дарение, която покрива всичките ви нужди за набиране на средства. Всичко останало отива директно към вашата кауза, защото това е най-важното.
  • Достъп до инструменти за набиране на средства, които улесняват създаването, споделянето и събирането на пари за вашата кампания за набиране на средства.

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

4. Създайте група за споделено пътуване

Един от няколкото отлични начина да помогнете е да създадете група за споделено пътуване във вашия район. Помислете за група за споделено пътуване, за да водите деца от и до училище или да споделяте превози със съседи, които работят в същия район. Вие и вашите съседи можете да спестите време и пари.

5. Организирайте срещи в квартала

Ако вие самият имате деца, помогнете да свалите част от товара на работещ родител, като гледате децата им за един следобед. Организирането на срещи за игра е полезно не само за децата, но ще спести време на вас и на съседа ви, докато се редувате. Това е печелившо за всички.

6. Започнете обществен проект

Стартирането на обществен проект е чудесен начин да обедините съседите си, като същевременно подкрепяте кауза, която ви интересува. Някои идеи за начини, по които можете да помогнете на вашата общност, включват съвместна работа за разширяване на местен приют за животни, създаване на детска градина или стартиране на училищно набиране на средства.

7. Поговорете със съседите си

В нашия забързан свят с натоварени графици, ние всички бихме могли да използваме възможността да намалим темпото и да се свържем с другите на лично ниво. Помислете дали да не ги посетите и просто да ги изслушате. Попитайте ги дали има нещо, от което се нуждаят - може би в съседство имате възрастен човек, който се нуждае от помощ при изпълняване на задачи, или самотен родител , който се нуждае от помощ.

8. Планирайте забавно квартално събитие

Събитията за набиране на средства са забавен начин да се сближите с хората във вашия район, като същевременно подкрепяте добра кауза. Организирайте барбекю вечер или помислете за организиране на обикновена вечеря. 

Ако си мислите: „Искам да помогна на съседа си, но аз нямам много“, все още има начини да помогнете. Като просто организирате кампания за набиране на средства , вие вече сте изиграли жизненоважна роля в подпомагането на съсед. 

Можете да помогнете на съседите си днес

Ако вашите съседи са в трудна ситуация и се нуждаят от помощ, вие можете да бъдете спасителен пояс, като започнете семейно набиране на средства. Чрез вашата кампания за набиране на средства можете да дадете надежда на някой от вашите съседи в нужда. Разгледайте организирането на благотворителна кампания(груповото финансиране) или директно стартирайте кампания в платформата PavelAndreev.BG.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...