Статии - Бездомните кучета и котки имат нужда от нас! 6 причини да даряваме за кампании за бездомни животни!
28-ми юни 2023

Бездомните кучета и котки имат нужда от нас! 6 причини да даряваме за кампании за бездомни животни!

Всяка година все повече домашни любимци попадат в приют. За жалост една немалка част от тях биват евтаназирани поради една или друга причина. Животните нямат собствен глас, няма мрежа за социална сигурност и законовите им права все още са твърде малко. Те са уязвими и за съжаление са малтретирани по-често, отколкото повечето от нас биха искали да мислят. Бездомните кучета и котки наистина се нуждаят от нас! Ако имате желание да им помогнете, има много начини това да се случи. Може би най-продуктивният от тях е стартирането на онлайн дарителска кампания или активното включване към някоя такава.

Може да разгледате нашите активни кампании в категория Животни

Приютите и спасителните операции за домашни любимци се нуждаят от дарения от възможно най-много хора, за да работят. Много приюти за животни нямат необходимите ресурси за грижи за болни или ранени животни. Приблизително 80 процента от евтаназираните животни са здрави или подлежат на лечение и биха могли да бъдат приети в нови домове. Възрастните кучета и агресивните породи също са в списъка на кучетата, които са изложени на риск от евтаназия.

Питате ли се как можете да помогнете? Представяме ви 6 причини да даряваме за кампании за бездомни животни. Изоставените домашни любимци наистина отчаяно се  нуждаят от подкрепата на всеки!

Всяко дарение е от изключително значение

Има много начини да помогнете на бездомни, болни и малтретирани кучета и котки. Но не всеки човек може да си позволи да дари голяма сума пари. Това масово спира хората изобщо да го правят. Не бива да е така! Ние от фондация Павел Андреев твърдо вярваме, че незначително дарение не съществува. Всяко дарение е важно. То допринася не само за изпълнение на финансовата част на благотворителната кампания, но и показва подкрепата ви към съответната кауза, което е не по-малко ценно.

Животът в приютите за животи се променя след дарителски кампании

Финансовите дарения водят до ОГРОМНА разлика в живота в благотворителните организации за животни. Даряването на пари, организирано през сайта PavelAndreev.BG е бързо, лесно и позволява на бенефициентите да използват парите там, където са най-необходими.

Разгледайте всички кампании в PavelAndreev.BG или стартирайте своята.

Нужди от първа необходимост на животните

Приютите за животни се нуждаят от храна, спално бельо и други консумативи. Мнозина от обитателите им се нуждаят от ветеринарна помощ и средства за възстановяване след това. Дарителските кампании помагат за осигуряване на нуждите на изоставените животни, докато не бъде намерен подходящ дом за тях.

Разгледайте и статията ни за Какво трябва да знаем когато искаме да създадем кампания в помощ на животни и приюти?

Ако обаче не можете да дарите пари, не се отчайвайте – има и други начини, по които можете да помогнете! И те въобще не са малко, а междувременно са не по-малко ценни, например:

Станете доброволец към някоя организация или активна кампания в PavelAndreev.BG

Доброволчеството, в името на което отделяте от вашето време в местен приют или спасителна група е един от най-ценните начини да помогнете. Повечето приюти зависят от доброволците, за да осигурят необходимите грижи за животните. Ето няколко примера за неща, които можете да направите, за да подобрите живота на животните в приют:

  • Разходете кучетата
  • Почистете помещенията
  • Помощ при хранене
  • Посетете събития за осиновяване
  • Направете снимки на животните, които да публикувате на уебсайта и социалните медии. Ако решите да организирате дарителска кампания с цел да помогнете на животните, отново ще се нуждаете от снимки, за да онагледите историята.
  • Играйте с животните
  • Управление на уебсайта
  • Друга помощ в офиса

Даренията не е необходимо да са само парични. Консултирайте се с местния приют, за да разберете от какви видове материални помощи се нуждаят.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи:

Повишаване качеството на живот на животните в приюта

С пари, събрани от дарители, след като публикувате каузата на нашия сайт за дарения, може да се купят най-разнообразни неща, подобряващи живота на обитателите на приюта. Играчката например може да помогне за повдигане на кучешкия дух и да накара животните да се чувстват обичани. Не забравяйте да дарите играчки, които са безопасни и одобрени за кучета.

Кучетата се нуждаят също от меки места спане, така че одеялата, чаршафите и калъфките за възглавници помагат да се затоплят подслоните и да накарат животните да се чувстват в безопасност. Помислете освен за финансова помощ и за възможността да дарите старите си одеяла, кърпи, покривки или други изделия от плат.

Животните няма да гладуват, ако постъпват дарения

Приютите се нуждаят от много храна, за да изхранят всички онези гладни животни! Консултирайте се с приюта, за да разберете какви видове храна могат да използват. Ако организирате дарителска кампания за набиране на средства с цел изхранване на бездомни животни, ще помогнете те да не остават гладни. Кампаниите, публикувани на платформата Павел Андреев, дават възможност набирането да продължи неограничено време.

Разгледайте нашата статия за 4 стъпки за oрганизирането на виртуално събиране на храна.

Хигиена в приюта

Приютите се нуждаят от много почистващи материали, за да поддържат санитарните помещения. Парите, набрани чрез благотворителни кампании, биха могли да се използват с такова предназначение.

Тук може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?  както и нашият помощен център

Как да помогна на бездомни кучета и котки през платформата Павел Андреев

Да помогнете на бездомни кучета и котки чрез нашият сайт за дарения е изключително лесно. Създаването на кампания ще ви отнеме сама няколко минути. Платформата е с доказан авторитет, така че със сигурност максимално бързо ще намерите съмишленици за вашата кауза.

Осигуряването на подслон за бездомни животни като бездомни кучета звучи като положително решение на този социален проблем. За съжаление животните не могат да говорят и да се борят за себе си. Тази тъжна истина ни довежда до концепцията за хуманно отношение към животните, която би ги предпазила от неетични експерименти, експлоатация в развлечения и производство на храни. Защитниците на животните и любителите на домашните любимци смятат хуманното отношение към животните за равностойно на човешките привилегии за правото на живот.

Ние от Pavel Andreev подкрепяме тези възгледи. Даваме възможност дарителския ни сайт да се използва за популяризиране на  подобни истории. Опциите за споделяне в социалните мрежи на вашата кампания пък ще помогнат за още по-бързото разпространение на мисията ви. Ако има бездомно животно или група от животни, на които ви се иска да помогнете, но не разполагате с достатъчно време да го направите сами, не се колебайте да стартирате благотворителна кампания.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...