Статии - Благотворително набиране на средства на рождения Ви ден
10-ти април 2021

Благотворително набиране на средства на рождения Ви ден

Създаването на кампания за набиране на средства за рожден ден е популярен начин да дадете своя принос към добра кауза или благотворителна организация, за която ви е грижа, и то точно на вашия специален ден. Например, когато изберете проблем или организация с нестопанска цел, за които искате да съберете пари, помолете приятелите и членовете на семейството си да се откажат от подаръците за рождения ден и вместо това да дарят средства за вашата благотворителна акция. Ако тази година искате да раздвижите нещата, тази статия предлага идеи за набиране на средства за рожден ден и обяснява как да дарите за благотворителност, така че всички да могат да празнуват с вас.

Как да създадете кампания за набиране на средства от рожден ден?

Тези съвети ще ви дадат идеи как да започнете кампания за набиране на средства от рожден ден, която да ви изведе на пътя към успеха - от написването на перфектната история за набиране на средства до обръщането ви към мрежата за подкрепа.

 1. Направете рождения си ден крайният срок за набиране на средства

Крайните срокове са "тиктакащи часовници", които вдъхновяват дарителите да реагират по-бързо. Набирането на средства по време на рожден ден създава естествен краен срок, който подтиква хората да дарят средства, а също така ви дава право деликатно да напомняте на хората да направят дарение за избраната от вас благотворителна организация. При събирането на средства за рожден ден можете да определите крайния срок да бъде датата на рождения си ден или деня след него.

Съвет: Започнете събирането на средства за рождения си ден няколко седмици преди действителния си рожден ден, за да дадете на хората достатъчно време да го видят и да дарят средства!

 1. Включете и другите в историята си

Рожден ден или друга специална дата създава естествена възможност за разказване на истории, а разказването на историята на вашата кампания за набиране на средства е важна част от груповото финансиране (краудфъндинга). Историята ви трябва да отговори на основните въпроси, които би задал всеки читател: кой, какво, къде, кога, защо и как. Освен това трябва да дадете на своята кампания за набиране на средства запомнящо се заглавие, което да привлече вниманието на читателите. Ако сте решили да събирате пари за конкретна благотворителна организация или организация с нестопанска цел, обяснете на потенциалните дарители защо избраната от вас организация е толкова важна за вас. Възползвайте се от възможността да информирате читателите си за благотворителната организация или кауза, за която набирате средства.

Разгледайте следните статии:

Също така не забравяйте да отговорите на тези въпроси в историята си за набиране на средства:

 • За какво ще се използват средствата?
 • Как сте свързани с каузата?
 • Защо благотворителната организация или кауза е специална за вас?
 • Когато става въпрос за набиране на средства, въпросът защо е особено важен - защо получателят или организацията се нуждаят от това дарение?

Не забравяйте, че добавянето на изображения и видеоклипове за набиране на средства също може да помогне на читателите да се ангажират с вашата история и да искат да научат повече.

 1. Използвайте социалните мрежи, за да разпространите посланието си

За да извлечете максимална полза от събирането на средства за рожден ден, възползвайте се от всички инструменти, които предлагат социалните мрежи. Ако сте последователни в споделянето на вашата кампания за набиране на средства, ще можете да превърнете последователите в социалните мрежи в дарители. За конкретни идеи за набиране на средства в социалните мрежи вижте тези публикации в блога:

 1. Отправете конкретна молба към своите поддръжници

Често хората са по-склонни да дарят средства, ако поискате конкретна сума. Защо не помолите всички да се откажат от ежедневното си кафе в деня на рождения ви ден и вместо това да дарят 3-4 лева за вашата кауза? Този тип много конкретни искания дават възможност на хората да дарят разумна сума без да се налага да премислят дали да дарят.

 1. Не забравяйте да споделите офлайн

За да се издигнете колкото е възможно повече, ще трябва да прехвърлите стратегията си за споделяне извън facebook съобщения и публикации. Набирането на средства без социалните мрежи може да означава писане на лични имейли на вашите контакти, изпращане на текстови съобщения или разговор с хора лице в лице за вашата кауза.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи:

 1. Защо да не финансираме и други важни дати?

Можете да вземете назаем идеята за започване на набиране на средства, обвързана със специална дата – рождения ви ден – и да набирате средства и за други важни дати. Помислете за всяка годишнина, мемориали или други дати от личния ви живот, които биха могли да имат значителна връзка с вашата благотворителна кауза. 

 1. Планиране на парти за рожден ден, което се използва и като събитие за набиране на средства

Кой не обича парти за рожден ден? А когато е и за добра кауза или организация с нестопанска цел, има още повече поводи за празнуване. Събитието за набиране на средства от рожден ден служи за няколко цели - то ви помага да съберете пари за вашата кауза, да обедините общностите за обща цел и да разпространите информация за вашата кауза по уникален начин. Срещите с приятелите и семейството ви лице в лице в непринудена обстановка също ви дават възможност да поискате подкрепа по начин, който не оказва натиск.

Разгледайте всички кампании в PavelAndreev.BG или стартирайте своята.

Да облечем кампанията за набиране на средства в конкретна дата

Създаването на кампания за набиране на средства за рожден ден е специална възможност за обединяване на хората с цел постигане на обща цел.  Какъв по-добър начин да обедините хората от рожден ден или друга специална дата?  PavelAndreev.BG улеснява постигането на целите ви по-бързо с лесна платформа за набиране на средства. Свържете се с мен и нека стартираме Вашата кампания сега!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...