Статии - Да помогнем на бездомните хора: 5 отлични идеи за събиране на дарения за скитници
9-ти февруари 2024

Да помогнем на бездомните хора: 5 отлични идеи за събиране на дарения за скитници

Чуйте гласа на бездомните!

Вие  можете да направите така, че гласът на бездомните граждани да бъде чут. Това може да се случи, чрез провеждането на благотворителна кампания.

Разберете Защо е важно да дарим за бездомните хора?

Когато домът, сънят, с които повечето от нас са свикнали се измества от борбата за оцеляване и това се случва всяка нощ, добре е да помним, че тези екстремни условия са животът, които имат скитниците и който много често не те самите избират.

Съдържание:

 1. 5 отлични идеи за събиране на дарения за скитници;
 2. Общи насоки за организиране на благотворителна кампания за бездомни хора;

1. 5 отлични идеи за събиране на дарения за скитници;

Бездомните хора се нуждаят от нашата подкрепа и помощ, особено по време на студените зимни месеци. Ако искате да направите дарение за бездомник и да им помогнете представяме ви и тези пет отлични идеи, които да ви вдъхновят.

1.Благотворителна кампания за топли дрехи и одеяла:

В студените месеци едно от най-ценните неща за бездомните хора е да имат достатъчно топли и удобни дрехи. Може да започнете организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за закупуване на дрехи и одеяла за бездомни хора.

Стартирайте своята кампания още сега.

 1. Дарителска кампания за храна и вода:

Втората идея за дарение е свързана с предоставяне на храна и вода за бездомните хора. Може да планирате кампания за закупуване на консервирани храни, дълготрайни продукти като паста, ориз, зърнени култури и плодове с дълъг срок на годност. С набраните средства може да осигурите и бутилирана вода или термоси, които да запазят топли напитките на бездомните.

 1. Събиране на средства за хигиенни принадлежности:

Следващата идея се свързва с предоставяне на хигиенни принадлежности. Това включва сапуни, шампоани, пасти за зъби, четки за зъби, тоалетна хартия, мокри кърпички и други необходими продукти за лична хигиена. Тези предмети са от съществено значение за хората на улицата, за да поддържат хигиена на тялото и здравето си.

 1. Осигуряване на средства за медицинска помощ:

Бездомните хора често имат нужда от медицинска помощ. В повечето случаи те не могат да си позволят да посетят лекар. Можете да помогнете като планирате благотворителна кампания за набиране на средства за заплащане на медицински грижи или закупуване на медикаменти, пластири, дезинфекционни средства и други необходими медицински материали. Също така, може да създадете връзки с местни медицински центрове или лекари, които са готови да предоставят безплатни консултации и лечение на скитници.

 1. Дарения за деца и семейства, които живеят на улицата:

Ако има бездомни семейства с деца,  осигуряването на средства за закупуване на играчки, книги, ученически принадлежности и дрехи за децата може да е от голяма полза. Така може да ги накарате да се почувстват по-добре и да им дадете някаква радост и забавление в трудните обстоятелства.

Всяко дарение, малко или голямо оказва значима разлика за скитниците. Изберете идеята, която ви вълнува най-много и помогнете на тези, които се нуждаят от подкрепа и солидарност.

Разгледайте всички кампании в PavelAndreev.BG и помогнете на хилядите нуждаещи се.

В съвременното дигитално общество все по-голяма сила набират благотворителните онлайн кампании, които се организират през т.н. краудфъндинг платформи или още платформи за масово финансиране. Такава платформа е PavelAndreev.BG. Чрез нея можете да създадете дарителска кампания или да направите дарение за вече създадена такава.

2. Общи насоки за организиране на благотворителна кампания за бездомни хора;

Ако искате да организирате дарителска кампания за бездомните хора, предлагаме ви и да се запознаете с процеса на планирането.

 1. Определете целта:

Първата стъпка е да определите конкретната цел за която ще събирате дарения. Може да се фокусирате върху събиране на средства за храна, дрехи или други материали. Можете да поискате помощ от дарителите за предоставяне на услуги, като раздаване на храна или  медицинска помощ за хората без дом. Определете ясно, какво искате да постигнете с кампанията и как ще използвате събраните средства и ресурси.

 1. Изследвайте нуждите на бездомниците:

Преди да започнете кампанията е важно да изследвате нуждите на скитниците във вашата общност. Направете контакт с местни организации и неправителствени организации, които работят с уязвими хора и се консултирайте с тях. Те ще ви помогнат да разберете, какви са основните им потребности и какви са най-подходящите дарения, които може да планирате под формата на благотворителни кампании.

 1. Създайте план на действие:

След като сте определили целта и изследвали нуждите на бездомните хора, създайте подробен план на действие. Разделете задачите и отговорностите между екипа си, определете бюджет и срокове за изпълнение на всяка дейност. Също така, разработете стратегия за промотиране на кампанията, включително използване на социални медии, печатни материали и други форми на популяризиране на вашата благотворителност.

 1. Мобилизирайте ресурси и дарители

За успешната реализация на дарителска кампания ще ви бъде необходима подкрепа от хора и организации. Свържете се с местни бизнеси и фондации, които могат да ви помогнат със средства или ресурси. Също така, потърсете дарители. Вече споменахме за платформата за дарения PavelAndreev.BG.  Създаване на кампания през платформата ще добави доверие и легитимност към вашата кауза. Ще ви помогне да привлечете вниманието на по-голяма аудитория и да акумулирате повече средства.

 1. Подгответе рекламни материали:

За да привлечете вниманието на хората и да ги мотивирате да се включат, подгответе промоционални материали за кампанията. Това може да включва филми, плакати, брошури или статии, които да разпространявате в общността. Уверете се, че материалите са информативни и подтикващи към действие. В тях разкажете истории, опишете точно как смятате да подкрепите скитниците и какво вас лично вие е мотивирало да действате.

 1. Организирайте събитие или активност:

За да повишите осведомеността и да съберете дарения, организирайте събитие или активности, свързана с вашата кауза. Това може да бъде благотворителен концерт, благотворителна вечеря или благотворителен базар.

 1. Благодарете на дарителите:

Не забравяйте да благодарите на всички, които са ви подкрепили. Изразете своята признателност към донорите, които са помогнали за успеха на кампанията. Това може да бъде чрез публични благодарности, благодарствени писма или специални събития в знак на признателност към подкрепата им.

Има хора, които избират да живеят за известно време в екстремни условия. Бездомните не избират. За тях екстремното е начин на живот и непрекъсната борба за оцеляване.

Нека заедно да им помогнем, за да имат едно по-спокойно утре!

Ако имате желание, идея, възможност и сте решили да организирате благотворителна кампания за бездомни хора през платформата за дарения PavelAndreev.BG не губете време, а стартирайте своята кампания сега.

Ако искате да помогнете на скитниците като дарите пари, разгледайте активните кампании в момента и дайте своя принос за промяна в положението на хората останали без дом.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...