Статии - Дефиниция на дарението,защо да даря и как се прави дарение

Дефиниция на дарението,защо да даря и как се прави дарение

Определение на думата дарение, какво е дарение и примери

Определението за дарение е пари или някаква друга ценност, дадена на благотворителна организация или човек в нужда. Когато дадете сумата от 100 лева на благотворителна организация за бездомни, това е пример за дарение от 100 лева. 

Какво означава даряването на пари?

Да дариш означава да дадеш нещо — пари, стоки или време — за някаква кауза, като например благотворителност. Думата има по-алтруистично значение, отколкото просто „даване“; предполага, че не очаквате нищо в замяна на приноса.

Защо даряването е важно?

Физическите лица допринасят за 72 процента от благотворителните дарения. Без вас организациите за социални дейности не биха могли да съществуват. Без теб зовът за помощ остава без отговор, а проблемът остава нерешен. Независимо дали финансирате програма с нестопанска цел или нейните инициативи, вашето дарение е от жизненоважно значение за способността им да напредват в мисията си и да растат.

Как да направя дарение?

4 начина да направите дарение за благотворителна кауза:

  • Използвайте вашата банкова сметка. Дарението под формата на пари все още е един от най-разпространените начини
  • Дайте онлай по някоя от каузите ни
  • Създайте частна или семейна фондация
  • Дарете времето си

Разгледайте какви каузи подкрепя платформата PavelAndreev.BG?

А в нашата фейсбук група – базар  може да закупите даден артикул, като сумата, която ще заплатите за него ще отиде за благотворителна кауза.

Разгледайте всички благотворителна кампании в платформата и дарете.

Препоръчайте ми благотворителни каузи, в които да даря

В платформата PavelAndreev.BG можете да откриете каузи в различни категории според вашите интереси. Можете да дарите чрез различни разплащателни методи - карта, Paypal, ApplePay, GooglePay, Revolut или чрез IBAN дарение. 

Сподели