Статии - Ефективни съвети за това как да съберете по-бързо дарения за лечение на рак
19-ти май 2023

Ефективни съвети за това как да съберете по-бързо дарения за лечение на рак

За съжаление има хора, болни от сериозни и дори животозастрашаващи болести като рак например. Тяхното лечение е много скъпо и повечето от тях не разполагат с финансови средства, за да поемат разноските по него . В такива случаи събирането на дарения може да помогне. При организирането на дарителски кампании интернет е незаменим помощник. Дава възможност на нуждаещите се бързо да се свържат със сътрудници, които никога преди дори не са срещали, и да ги помолят за дарения за лечение на рак. Фондация Павел Андреев дава възможност на всеки човек в нужда или такъв, който желае да помогне на някого, да стартира своята дарителска кампания в платформата.

Дарителите избират и подкрепят кампании от нашия сайт, защото гарантираме, че зад всяка кауза стоят чисти намерения и пълна прозрачност при изразходването на средствата. Това не само помага да се избегнат недоразумения, но също така улеснява създаването на по-дълбоки връзки между организацията и нейните сътрудници. Предлагаме ви списък с най-ефективните стратегии, които можете да използвате, за да съберете пари за лечение на рак.

Споделете вашата история по неповторим начин

Хората искат да бъдат сигурни, че техният принос подкрепя достойни каузи. За да успокоите своите дарители, които искат да помогнат, обяснете ситуацията си по възможно най-простия и директен начин. Те са по-склонни да направят дарение за лечение на рак, ако могат да се докоснат до историята. Наблегнете на проблема и с какво хората могат да помогнат за разрешаването му. Това ще ги мотивира да бъдат по-отдадени на каузата и да споделят със своето семейство и приятели също да се включат. Насърчете потенциалните дарители да посетят страницата на кампанията ви, за да научат повече и да се присъединят към каузата, като допринесат с финансови средства или по друг начин за постигане на целта.

Разгледайте нашите ръководства:

Потърсете директния контакт

Какво имаме предвид под "директен контакт"? Например срещу вас стои човек, който вероятно ще реагира по-добре и отзивчиво на приятелска молба, използвайте непринуден и дружелюбен тон, когато поискате пари. Други пък може да реагират "резервирано" към прекалено личното общуване. Затова е важно да познавате "потенциалните си дарители" и начина на комуникация с тях.

Ние от pavel andreev приветстваме и ви подкрепяме в стремежа да сте креативни. Затова ви съветваме да обърнете внимание на аудиторията, към която се обръщате и да изберете най-подходящия език, за да сближите по-бързо отношенията си.

Изградете чувство за неотложност

Когато популяризирате вашата кампания за набиране на средства за лечение на рак, от решаващо значение е да създадете в бъдещите дарители чувство за неотложност. Без това чувство за неотложност, потенциалните дарители биха премислили доста пъти дали да дарят. Вероятно ще видите увеличение на даренията, ако обясните какво ще се случи, ако не съберете парите в определен период. Не забравяйте, че дори лошите резултати могат да бъдат основа, от която да си извлечете необходимите поуки и да изчистите грешките, за да подобрите ефективността на кампанията. Разкажете по най-добрия начин, по който сте способни, своята история на PavelAndreev.BG. Имате възможност със силата на думите да привлечете наистина много дарители, като заедно бързо ще успеете да достигнете и до финалната цел.

Създайте силна връзка с дарителите

Изграждането на връзки с потенциалните дарители отнема време, но усилията и постоянството ще бъдат възнаградени с голям успех. Затова в никакъв случай не трябва да се отказвате. Изградете здрави лични отношения с вашите съмишленици и потенциални дарители! Именно те са от съществено значение за ефективността на всяка благотворителна кампания, организация или фондация. Всеки, който иска да помогне вероятно се поставя на мястото на болния и си дава сметка през какво минава той и неговите близки. Позволете им да бъдат съпричастни и да помогнат не само с финансови средства, но и по всеки друг начин, тъй като в подобни моменти всяка помощ е от значение!

Използвайте интерактивни имейли и имейл маркетинг за благотворителност

Имейлът като форма за контакт ви дава възможност да помолите вашите приятели и роднини по дискретен начин да се включат в кампанията. Макар, че живеем в ерата на социалните мрежи, които реално ни дават много по-голяма възможност за директна връзка с хиляди хора от всяка точка на планетата, то не бива да пренебрегвате email маркетинга като социален канал. Имейлът също е чудесен вариант за събиране на дарения за лечение на рак или онлайн набиране на средства без използването на социални медии, защото е бърз, достъпен и лесен за измерване на прогреса ви.

Разгледайте нашите ръководства:

Бъдете истински

Наистина е важно да бъдете искрени, прями, честни и точни. Истината гради доверие и бъдете сигурни, че то ще ви се отплати в даден момент! Погледнете на честността като на една инвестиция от ваша страна, която трябва да е водеща в каузата. Хората не биха искали да даряват за кауза, на която обръщате само мимолетно внимание или пък поради някаква причина се усъмнят в истинността на думите ви. Отговаряйте на всички въпроси, които получите и не преминавайте границите на добрия тон. В противен случай може да породите нотка на съмнение в обществото относно каузата ви.

Използвайте писмо за набиране на средства

Можете да получите повече дарения, ако изпратите лични писма за набиране на средства до потенциални сътрудници. Много дарителски кампании прибягват към този метод. Това може да изглежда така, сякаш отнема много време, но пък със сигурност работи доста ефективно. Чрез този метод показвате, че търсите човещина и отношения с дарителите, а не само пари.

Обърнете се към ФОНДАЦИЯ Павел Андреев

Когато става дума за съдействие за започване на благотворителна кампания за набиране на средства за страдащи от рак, нашата фондация може да ви бъде доста полезна. Държавата може да поеме част от лечението или някои лекарства, но за съжаление нейната помощ в такива случаи не е достатъчна. Затова трябва да търсите помощ отвсякъде и да не губите вяра в доброто. Фондация Павел Андреев се стреми да помага на всички хора, които имат нужда от помощ. Нашата платформа дава възможност за създаване на кампания за набиране на средства за пациенти болни от рак и също така можем да им помогне с информация и насоки за по-доброто развитие на каузата.

Кажете „Благодаря“

Когато получите дарение, дори и сумата да е незначителна, в никакъв случай не забравяйте да благодарите на дарителя и да се свържете с него. Важно е да казвате „Благодаря!“ постоянно, а не само на финала, когато вече сте събрали цялата необходима сума. Ако се придържате към този съвет, набирането ще се случи далеч по-бързо. Трябва да изразите своята благодарност на дарителте за тяхната подкрепа за вашата кауза, като им изпратите специално благодарствено писмо след направено  дарение или като поддържате връзка с тях в социалните медии и чрез имейл.

Заключение

Хората в нужда, дарителите и потенциалните сътрудници обикновено се сближават, когато се фиксират в обща кауза. Ще бъдете по-добре подготвени да поискате дарения лично или чрез организиране на благотворителна кампания, ако се придържате към гореспоменатите най-добри практики и ще можете да генерирате повече пари за благотворителните цели на вашата организация. Не се колебайте, помогнете на себе си или на друг човек в нужда. Не губете време и стартирайте своята благотворителна кампания на PavelAndreev.BG.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...