Статии - Ето как протича лечение в Турция  – СТЪПКА ПО СТЪПКА от прием до изписване!
19-ти юли 2023

Ето как протича лечение в Турция – СТЪПКА ПО СТЪПКА от прием до изписване!

В последните години провеждането на лечение в Турция стана изключително популярно. То придоби добра репутация не само в България, но и по целия свят. Всичко това се дължи на целенасочената политика на Република Турция, стремяща се към развитие на т.нар. медицински туризъм. Това понятие значи, че голям брой хора посещават чужда държава с цел диагностика, рехабилитация или лечение.

Представители на различни държави избират възможността за лечение в Турция по различни причини. Според някои цената е изгодна, други намират предложения за лечение на заболявани, считани за нелечими на други места. За българите страната е предпочитана, защото е наша съседка и медицината е на високо нива. Ако се окаже, че цената не е по джоба на болния, винаги може да бъде стартирана благотворителна кампания, с помощта на която да се съберат средства. Достъпът до страната е лесен за българи и заминаването се организира бързо. Когато става дума за лечение в Турция цени, някои услуги са дори по-евтини, отколкото в България.

Разгледайте тази статия 100 % прозрачност на даренията в платформата PavelAndreev.BG, за да научите повече за нас.

 

Процедура по заминаване и настаняване за лечение в турция

Провеждането на лечение в Турция вече не е рядкост. Напротив, все повече са хората, които избират да ползват услугите на професионалистите в болниците, разположени в южната ни съседка.

Процедурата по лечението не може да бъде определена като сложна, но ако не се запознаете добре предварително, може да ви се стори объркваща. Първото, което може да направите с цел събиране на информация е да потърсите в интернет „Лечение в Турция мнения“. Така ще добиете първоначална представа накъде да се ориентирате. Информирайте се предварително какви допълнителни изследвания може да се наложи да се направят на място. Насочете  се към някоя от най-добрите болници в Турция и проверете с каква база разполага клиниката. Хиляди хора годишно правят избор да проведат лечението си в южната ни съседка, като доста от тях идват и от България. Преди заминаването изникват доста въпроси, представителите на фондация Павел Андреев ще се опитаме да отговорим на най-съществените от тях.

Езикова бариера при лечение в Турция - трябва ли да се притесняваме?

В страната официалният език е турски. Лекарите обаче със сигурност говорят и английски. Също така най-добрите клиники в Турция осигуряват преводач на своите пациенти, за да помага и той, ако комуникацията все пак се окаже трудна.

Практически това значи, че проблеми, свързани с езиковата бариера, няма как да настъпят. Доста от хората смятат, че езикът представлява огромно препятствие и това ги спира да предприемат лечение в чужбина. В турските болници обаче такъв проблем няма. Преводачите са запознати с медицинските термини, така че няма опасност съществена информация да остане недоизказана или неразбрана.

Как протича денят на приема в болницата?

След  пристигането в болницата ще бъде нужно да предоставите документите, с които разполагате – цялата медицинска документация, лична карта, документите за медицинската застраховка. Трябва също така пациентът или настойникът му да разговаря с медицинска сестра. Тя ще въведе всички необходими данни в системата. Ще му обясни какви изследвания ще му бъдат направени. Също така тя ще обясни на пациента, постъпващ за лечение в Турция, кое къде се намира в болницата. Запознава го с режима за хранене. Това е от особено значение, тъй като някои пациенти се налага да спазват различни режими преди някои интервенции и други процедури.

Първият човек, с когото пациентът се среща при настаняването в болница, е медицинска сестра. Ако се налага, тя ще организира и среща с анестезиолог. Най-често тава се налага, ако постъпвате за лечение на  рак в Турция или трансплантации в Турция. Много е вероятно по време на самата операция друг анестезиолог да бъде на смяна, но това в никакъв случай не е повод  за притеснение – те си предават детайлно документацията един на друг. Ако пациентът се нуждае от асистенция по което и да било време от престоя си в болница, такава му се осигурява веднага.

Условия за настаняване при лечение в Турция

Ако проучите лечение в Турция мнения, бързо ще се убедите, че условията за настаняване са изключително добри. Съществено удобство представлява фактът, че всяка стая разполага с баня към нея. Управителите на клиниките се стремят да осигуряват удобства на пациентите. Има както интернет, така и кабелна телевизия. Условията наподобяват тези в добър хотел. В най-добрите болници в Турция дори пациентите получават гривни за ръка или глезен, като чрез тях могат да излизат и влизат по-лесно, като същевременно се налага контрол. Част от клиниките осигуряват даже и достъп до козметик и фризьор при по-дълъг престой. Ако пациент има притеснения относно личните си вещи по време на лечение в Турция, често в стаята има сейф, който може да използва. Относно личните данни също може да бъдете напълно спокойни – съхраняват се по всички правила и не се разпространява никаква информация.

Какво се случва при изписване?

Преди даден пациент да бъде изписан, първо трябва да получи разрешение от своя доктор. После нещата се развиват по начин, подобен на този при напускане на хотел. След като багажът е прибран и всички сметки са платени, пациентът полага подпис и вече е изписан.

Ако има лекарства, които е необходимо да продължите да приемате, при изписването от болница ще ви предпишат рецепта. Ще я получите заедно с останалата документация от извършената манипулация.

Стая за цветя

Уникална услуга и съображение, с което впечатляват повечето клиники в Истанбул е това, че има стаи, специално предназначени за цветя. В случай, че близък на пациента му изпрати букет, предвид това, че е възможно да развие алергия към цветята, те не му се връчват до момента на изписването. Пациентът само бива уведомен за букета, но той остава в специално отредено за това помещение.

Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства. Може бързо и лесно да организирате благотворителна кампания на PavelAndreev.BG.

Финансиране на лечение в Турция през фондация Павел Андреев

Когато се запознаете с лечение в Турция цена и лечение в Турция мнения от други пациенти преминали по този път, то ще забележите, че съотношението цена-качество определено си заслужава. Проблем е обаче ако се окаже, че пациентът и семейството му не могат да си позволят да заплатят необходимите изследвания и манипулации. Тогава най-добрият вариант е организирането на дарителска кампания при лечение в Турция. Най-добрия вариант да споделите своята история е чрез нашия сайт за дарения PavelAndreev.BG. Ако се нуждаете от финансиране за провеждане на лечение в Турция, със сигурност ще намерите хора с добри сърца и финансови възможности, които да подкрепят каузата ви.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

#краудфъндинг #благотворителна кампания #платформа за дарения #лечение #финансова помощ #дарение #дарител #бенефициент #онлайн дарение #групово финансиране #кауза #рак #съвет #набиране на средства #дарителска кампания #прозрачност #фондация #павел андреев #лечение, медицина и рехабилитация #общност #Турция #рак на гърдата #рак на яйчниците #тумор #рак на черния дроб #разходи за лечение #Остеосаркома феморис декстри #Остеосарком #карцином #стволов тумор #плеоморфен сарком #рак на дебелото черво #сарком на Юинг #нискодиферециран лейомиосарком #тумор в мозъка #рак на белия дроб #сарком #глиален тумор #тумор на малкия таз #карцином на шийката на матката #тумор на белия дроб #рак на матката #карцином на ларинкса #тумор на жълтъчната торбичка #хориокарцином #рак на ректума #рак на панкреаса #рак на стомаха #тумор в гръбначния мозък #тумор на Вилмс #тумор в подмишницата #рак на костите #рак на гърлото #тумор на меките тъкани #рак на хранопровода #карцином на адренална жлеза #тумор на пикочния мехур #рак на млечната жлеза #карцином на фаринкса #тумор в тестисите #сарком на меките тъкани #лекарства #лечение в чужбина #лечение в Турция цени #лечение в Турция мнения