Статии - Ето как протича лечението в Турция – СТЪПКА ПО СТЪПКА

Ето как протича лечението в Турция – СТЪПКА ПО СТЪПКА

Когато дойде моментът да се вземе окончателно решение за провеждане на лечение в Турция, със сигурност всеки изпитва напрежение. Въпреки че медицината в южната ни съседка се слави с много добро име, притесненията са неминуеми. Колкото по-добре подготвен е човек обаче, толкова по-малко ще е напрежението – просто във всеки момент ще знае какво да очаква.

Заявка за посещение на клиника

Преди да започнете лечение в Турция, трябва да се ориентирате в коя болница е най-добре да бъде извършено то. Проучете възможно най-много подробности, преди да направите избора си. Важно е и да сте запознати с лечение в Турция цени.

В случай, че имате здравословен проблем и желаете да се консултирате със специалисти по отношение на вашите диагноза и лечение, не се колебайте да изпратите медицинската си документация. Повечето клиники предлагат тази услуга безплатно. Ще получите второ медицинско мнение на база документите ви. Тази услуга се извършва в срок до 3 дни. Обикновено заедно с нея съответната болница прилага и план-сметка за допълнителни изследвания и лечение.

След като вече сте взели решение за лечение в Турция, свържете се директно с клиниката и уточнете дата за извършване на преглед или постъпване за лечение. След като и това вече бъде направено, може да започнете да обмисляте пътуването си до там и обратно, а също и настаняването ви – въобще, всички потенциални разходи. По този начин финално ще оформите лечение в Турция цени, които се отнасят за вашия случай.

Организиране на пътуване за лечение в турция цени

Тъй като Турция е относително близка дестинация, има различни възможности как да се придвижите до там. Може да използвате влак, автобус, самолет или личен автомобил. Добре е да знаете, че ако използвате обществен транспорт, не бива да се притеснявате за това как ще се придвижите до болницата. Всички добри клиники предлагат безплатен трансфер между летището, автогарата, жп гарата и болницата. Разбира се, ще е нужно предварително да им изпратите информация за мястото и часа на пристигане.

При желание от страна на пациента да пътува с придружител, може да бъде осигурен транспорт и за него. При необходимост някои болници обезпечават и помощ с въздушна или наземна линейка.

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Организиране на настаняване при лечение в турция цени

Заболяванията, които успешно се лекуват в южната ни съседка са много, но като че ли най-често пациентите прибягват до там за лечение при рак. Лечение на рак в Турция цена е доста по-евтино в сравнение с доказани с добра медицина европейски държави, а резултатите по нищо не отстъпват.

Когато дойде моментът за постъпване в болница, пациентът ще бъде настанен там. Преди и след това обаче, ако се налага още известно време да е в Турция, ще трябва да бъде настанен в хотел. Придружителите пък прекарват в хотел цялото време.

Общуване на български език

Медицинските преводи са нещо много отговорно и специфично. Част от болниците работят с преводачи, специално обучени за симултантен превод в болнична среда. Освен компетентното прилагане на термини, те са запознати и с културните очаквания на пациентите. Стремят се да им подсигурят пълен комфорт.

Медицинска регистратура и прегледи

Първоначално е необходимо попълването на регистрационен формуляр на родния език. Пациентът получава медицински паспорт. Доста болници осигуряват гривна за ръка с протоколен номер, държава и език от пациента. Пациентът я носи през целия престой в болницата, а тя е важна и насочваща за всички процедури, които предстои да бъдат проведени.

Пациентът се запознава с лекуващия лекар и медицинските сестри. След това получава информация за назначения от лекаря метод на лечение. Следва извършване на пълни лабораторни изследвания.

Медицинско лечение

След като бъде съобразено с резултатите от изследванията, лечението би могло да се проведе по два начина: болнично или извънболнично. Има болници, които разполагат със стаи, които са специално създадени за извънболнично лечение. Там се настаняват пациенти например след провеждане на химиотерапия и лъчетерапия. Ако има нужда се осъществяват допълнителни изследвания, целящи да потвърдят, че здравословното състояние на пациента дава възможност да се предприеме лекарствена терапия. Когато излязат резултатите, с това завършва и процесът на извънболнично обслужване. Тогава пациентът получава и нова гривна на ръката, предвидена за болнично настаняване.

Заплащане на медицинските услуги

Много пациенти се интересуват от бъбречна трансплантация в Турция цена. Тя е относителна, зависи от редица неща, но е сигурно, че процентът на успеваемост е наистина висок. Избирайки обаче лечение в Турция, трябва да знаете, че наистина ще се чувствате обгрижван - всеки пациент се посреща с нужното уважение при всяка стъпка на лечението, без значение каква е неговата платежоспособност. Добрата комуникация относно финансовите условия е един от приоритетите на клиниките. Пациентът трябва добре да знае какви разходи го очакват и това правило наистина се спазва.

Предоставя се подробна опис-сметка на процедурите и медикаментите, които ще бъдат прилагани в лечението, а също и разходите за престой на пациента и близките му. С пациента се обсъждат условията на плащане, за да може той предварително да планира престоя си. В случай, че сумата се окаже по-висока, болният има възможност да организира благотворителна кампания и по този начин да събере необходимите средства.

Пациентите имат възможност да заплатят цената на медицинските услуги в брой, чрез кредитни карти или чрез банков превод. Ако планирате да използвате банкова карта, за да заплатите лечение в Турция цени, не пропускайте още преди заминаването от България да увеличите дневния си лимит, за да не попадате в непредвидени ситуации.

Медицински застраховки

Доста от болниците имат сключени договори с редица международни застрахователни компании. Пациентите, които разполагат с международни здравни застраховки следва да предоставят застрахователна полица на отдел Международни услуги, а от там ще се свържат със застрахователната компания за потвърждение на условията за плащане съгласно разпоредбите в договорите, сключени от страна на болницата.

Посетете страницата с каузи на PavelAndreev.BG, за да видите повече примери за това как определени суми за дарения могат да помогнат.

Набиране на средства чрез фондация Павел Андреев за лечение в турция

Ако лечение в Турция цени ви се струват непосилни, но здравето ви е влошено, може да създадете дарителска кампания за набиране на средства. За целта използвайте нашия сайт за дарения PavelAndreev.BG. Споделете историята си, без да се притеснявате да заявите, че се нуждаете от помощ. Тази практика набира все по-голяма популярност в последните години. Още повече, че лечение в Турция цени често са наистина висока и без подкрепата на добри хора малко болни биха успели да се лекуват подобаващо.

Сподели