Статии - Ето защо пациентите с ДЦП избират Турция за рехабилитация

Ето защо пациентите с ДЦП избират Турция за рехабилитация

Церебралната парализа e позната още като мозъчна. Състоянието представлява увреждане на мускулно-скелетната система. То засяга повече от 17 милиона души по целия свят. Състоянието е следствие от увреждане на мозъка. Такова може да възникне през бременността, раждането или в неонаталния период. Важно е да знаете обаче, че в съвременната медицина рехабилитация на детска церебрална парализа се провежда доста успешно. За жалост точната причина за възникване на състоянието често остава неизвестна. Увреждането се случва в мозъка и дава своите негативни отражения върху мускулите и движенията при децата. Може да е съпроводено и от други здравни проблеми, като дефекти в зрението, слуха и говора. Те от своя страна водят до проблеми с обучението. Лечение при ДЦП в Турция към момента дава доста положителни резултати.

ДЦП при раждането

Без значение в кой период се е проявило заболяването, при всички положения си струва да опитате рехабилитация на детска церебрална парализа в Турция. При бебетата понякога се появяват усложнения, като мозъчни хеморагии, недостиг на кислород и липса на кръвоснабдяване, а също и мозъчни инфекции вследствие от инфекция при майката. Всички те се причисляват към проблемите по време на бременността, възможни причини за церебрална парализа. Доста хора предприемат лечение в Турция. До това състояние след раждането биха могли да доведат инфекции като сериозни травми на главата или менингит. Една от най-честите причини за церебрална парализа си остава недостиг на кислород по време на раждането. Бебета, които са „посинели“ при раждането, с увита пъпна връв около врата или не изплакват веднага след появата си на бял свят, има недостиг на кислород. Ако в следствие от това  настъпи трайно увреждане на мозъка, то може да доведе до ДЦП.

Спастичността варира според увреждането

Рехабилитация на детска церебрална парализа в Турция цени до голяма степен зависи от това колко голямо е увреждането. Заболяването засяга контрола на мускулите и движенията при децата. Би могло да има различни характеристики в зависимост от засегнатия от увреждането участък от мозъка. При спастичност – последица от ДЦП, децата често страдат от тежка скованост в краката и ръцете. При някои деца засегнати може да бъдат само горните или само долните крайници.

Изправя ли бебето глава в трети месец?

Отклоненията от нормалните за възрастта движения при деца с церебрална парализа са нещо, което се среща доста често. Важно е родителите внимателно да следят децата си. При това заболяване обикновено движенията на краката и ръцете са силно ограничени. Понякога са и извън контрол и крайниците висят свободно. Наблюдава се силно ограничена подвижност заради спастичността. Това състояние представлява сковаване на мускулите. Забавят се и способностите за изправяне на главата, както и за установяване на контрол над тялото. По-бавно се стига и до седене. Най-често това са първите сигнали, за които семейството  трябва да следи в развитието на бебето. Ако забележат проблем, те трябва да се консултират със специалист незабавно. Добър вариант е да потърсят опция за лечение при ДЦП в чужбина.

Набиране на средства за рехабилитация на детска церебрална парализа през платформата Павел Андреев

Фондация Павел Андреев дава възможност за създаване на дарителска кампания за набиране на средства за рехабилитация на детска церебрална парализа на нашия сайт за дарения. Разкажете своята  история и ще намерите разбиране и подкрепа. Много кампании на сайта са завършили успешно, други са в процес на набиране на средства

Рехабилитация на детска церебрална парализа в Турция

За лечение при ДЦП доста хора се насочват именно към Турция. Резултатите от рехабилитациите, провеждани там, често са наистина забележителни. Ежедневната физиотерапия е много важна, особено през първите 3 години. Точно в  това  време развитието на детето е доста бързо, така че рехабилитацията в този период може да доведе до сериозни  резултати. Провеждането на ежедневна физиотерапия може в голяма степен да реши проблема при деца, които са с лека спастичност. Те получават възможност да са независими от околните в своето ежедневие. Лечение на детска церебрална парализа в Турция има за цел да подсигури на тези деца живот без нужда от чужда помощ.

Пример за такава кампания е Запази Усмивката На Зара . Тя и родителите й не се отказват и с подкрепата на дарителите продължават да се борят.

Надежда за Поли

Кампанията Надежда за Поли  е една от  активните кампании, публикувана на PavelAndreev.BG. Поли се ражда на 19.11.2012 г. Идва на бял свят 6 седмици по-рано от термина. Откриват й хидроцефалия и агенезия на корпус калозум. Насочват семейството за лечение в София в Неонатологично отделение на Университетска болница. Там й установяват и хромозомна аномалия. На Поли ѝ е назначена рехабилитация. До момента тази рехабилитация не  спира да се провежда. Диагнозата Детска церебрална парализа – Спастична дисплегия на долни крайници детето получава, когато е на година и 4 месеца. Провеждани са рехабилитационни процедури на различни места. Напредъкът е много малък и родителите търсят консултация в чужбина. Подобрява се осезаемо след три курса на лечение в Турция. За жалост обаче  семейството не може да поеме разходите, а са нужни още доста средства и усилия, за да продължат да се борят за подобряване на състоянието на Поли.

Нов Живот за Ани

Ани е на 7 години и й е поставена диагноза "ДЦП" и недоказана микроцефалия. Кампанията Нов живот за Ани е още една от активните благотворителни кампании на Pavel Andreev

Семейството се обръща с надежда и молба към потенциалните дарители! Ани се нуждае от помощта на всеки, който реши, че желае да помогне, за да проходи. Ражда се през 2015г. съвсем нормално дете. Три месеца по-късно се установява, че че Ани изостава психически и физически. Започва лечение в София. 

Ани остава с ниско тегло и без особен напредък до навършване на 2 години. Тогава се насочват за лечение в Франция. След 5 години обаче резултатите от него също са слаби. Семейството се е пренасочило да потърси вариант за рехабилитация при детска церебрална парализа в Турция. Прогнозите са много добри. За да се превърнат обаче те в реалност е необходимо семейството да заплати голяма сума пари, с които не разполага. Затова молят всеки, който може да помогне на Ани, да го направи.

При нужда от рехабилитация и лечение на ДЦП в чужбина резултатите често надминават очакванията ни. Не се колебайте да създадете дарителска кампания, като по този начин помогнете на дете с ДЦП да води пълноценен живот.

Сподели