Статии - Ето защо пациентите с детска церебрална парализа избират Турция за рехабилитация
24-ти юли 2023

Ето защо пациентите с детска церебрална парализа избират Турция за рехабилитация

Церебралната парализа e позната още като мозъчна. Състоянието представлява увреждане на мускулно-скелетната система. То засяга повече от 17 милиона души по целия свят. Състоянието е следствие от увреждане на мозъка. Такова може да възникне през бременността, раждането или в неонаталния период. Важно е да знаете обаче, че в съвременната медицина рехабилитация на детска церебрална парализа се провежда успешно. За жалост точната причина за възникване на състоянието често остава неизвестна. Увреждането се случва в мозъка и дава своите негативни отражения върху мускулите и движенията при децата. Може да е съпроводено и от други здравни проблеми, като дефекти в зрението, слуха и говора. Те от своя страна водят до проблеми с обучението. Лечение при детска церебрална парализа в Турция към момента дава положителни резултати.

Детска церебрална парализа при раждането

Без значение в кой период се е проявило заболяването, при всички положения си струва да опитате рехабилитация на детска церебрална парализа в Турция. При бебетата понякога се появяват усложнения, като мозъчни хеморагии, недостиг на кислород и липса на кръвоснабдяване, а също и мозъчни инфекции вследствие от инфекция при майката. Всички те се причисляват към проблемите по време на бременността, възможни причини за церебрална парализа. Много хора предприемат лечение в Турция. До това състояние след раждането биха могли да доведат инфекции като сериозни травми на главата или менингит. Една от най-честите причини за церебрална парализа си остава недостиг на кислород по време на раждането. Бебета, които са „посинели“ при раждането, с увита пъпна връв около врата или не изплакват веднага след появата си на бял свят, има недостиг на кислород. Ако в следствие от това  настъпи трайно увреждане на мозъка, то може да доведе до детска церебрална парализа.

Спастичността варира според увреждането

Рехабилитация на детска церебрална парализа в Турция до голяма степен зависи от това колко голямо е увреждането. Заболяването засяга контрола на мускулите и движенията при децата. Би могло да има различни характеристики в зависимост от засегнатия от увреждането участък от мозъка. При спастичност – последица от церебралната парализа, децата често страдат от тежка скованост в краката и ръцете. При някои деца засегнати може да бъдат само горните или само долните крайници.

Изправя ли бебето глава в трети месец?

Отклоненията от нормалните за възрастта движения при деца с церебрална парализа са нещо, което се среща доста често. Важно е родителите внимателно да следят децата си. При това заболяване обикновено движенията на краката и ръцете са силно ограничени. Понякога са и извън контрол и крайниците висят свободно. Наблюдава се силно ограничена подвижност заради спастичността. Това състояние представлява сковаване на мускулите. Забавят се и способностите за изправяне на главата, както и за установяване на контрол над тялото. По-бавно се стига и до седене. Най-често това са първите сигнали, за които семейството  трябва да следи в развитието на бебето. Ако забележат проблем, те трябва да се консултират със специалист незабавно. Добър вариант е да потърсят опция за лечение при церебрална парализа в чужбина.

Рехабилитация на детска церебрална парализа в Турция

За лечение при церебрална парализа доста хора се насочват именно към Турция. Резултатите от рехабилитациите, провеждани там, често са наистина забележителни. Ежедневната физиотерапия е много важна, особено през първите 3 години. Точно в  това  време развитието на детето е доста бързо, така че рехабилитацията в този период може да доведе до сериозни  резултати. Провеждането на ежедневна физиотерапия може в голяма степен да реши проблема при деца, които са с лека спастичност. Те получават възможност да са независими от околните в своето ежедневие. Лечение на детска церебрална парализа в Турция има за цел да подсигури на тези деца живот без нужда от чужда помощ.

Пример за такава кампания е Запази Усмивката На Зара. Тя и родителите й не се отказват и с подкрепата на дарителите продължават да се борят.

Надежда за Поли

Кампанията Надежда за Поли  е една от  активните кампании, публикувана на PavelAndreev.BG. Поли се ражда на 19.11.2012 г. Идва на бял свят 6 седмици по-рано от термина. Откриват й хидроцефалия и агенезия на корпус калозум. Насочват семейството за лечение в София в Неонатологично отделение на Университетска болница. Там й установяват и хромозомна аномалия. На Поли ѝ е назначена рехабилитация. До момента тази рехабилитация не  спира да се провежда. Диагнозата Детска церебрална парализа – Спастична дисплегия на долни крайници детето получава, когато е на година и 4 месеца. Провеждани са рехабилитационни процедури на различни места. Напредъкът е много малък и родителите търсят консултация в чужбина. Подобрява се осезаемо след три курса на лечение в Турция. За жалост обаче  семейството не може да поеме разходите, а са нужни още доста средства и усилия, за да продължат да се борят за подобряване на състоянието на Поли.

Нов Живот за Ани

Ани е на 7 години и й е поставена диагноза "ДЦП" и недоказана микроцефалия. Кампанията Нов живот за Ани е още една от активните благотворителни кампании на PavelAndreev.BG. 

Семейството се обръща с надежда и молба към потенциалните дарители! Ани се нуждае от помощта на всеки, който реши, че желае да помогне, за да проходи. Ражда се през 2015г. съвсем нормално дете. Три месеца по-късно се установява, че че Ани изостава психически и физически. Започва лечение в София. 

Ани остава с ниско тегло и без особен напредък до навършване на 2 години. Тогава се насочват за лечение в Франция. След 5 години обаче резултатите от него също са слаби. Семейството се е пренасочило да потърси вариант за рехабилитация при детска церебрална парализа в Турция. Прогнозите са много добри. За да се превърнат обаче те в реалност е необходимо семейството да заплати голяма сума пари, с които не разполага. Затова молят всеки, който може да помогне на Ани, да го направи.

Набиране на средства за рехабилитация на детска церебрална парализа през платформата PavelAndreev.BG

При нужда от рехабилитация и лечение на детска церебрална парализа в чужбина резултатите често надминават очакванията ни. Не се колебайте да създадете дарителска кампания, като по този начин помогнете на дете да води пълноценен живот. Фондация Павел Андреев дава възможност за създаване на дарителска кампания за набиране на средства за рехабилитация на детска церебрална парализа. Разкажете своята  история и ще намерите разбиране и подкрепа. Много кампании на сайта са завършили успешно.

 

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...