Статии - Финансова помощ за бременни жени: 3 начина да получите помощ

Финансова помощ за бременни жени: 3 начина да получите помощ

Да имаш бебе е един от най-добрите подаръци в живота, но е и голяма промяна. Вашата кариера, социален живот и сън може в крайна сметка да заемат задната седалка, докато се фокусирате върху грижите за вашето малко дете. Въпреки че можете да очаквате много преживявания по невероятния път към отглеждането на дете, дълговете и финансовият стрес не трябва да са в този списък с новости.

За щастие има много възможности за намиране на финансова помощ. Разгледайте основните разходи за бременност и различните ресурси, които предоставят финансова помощ за бременни жени.

Каква е реалната цена за раждане на бебе?

Разходите за труд и консумативи могат да бъдат толкова огромни, колкото и разнообразни. Това затруднява очакваните родители да знаят колко да отделят за сметки за майчинство.

В края на 2021 г. средната цена за раждане на бебе в България беше почти 600 лева за неусложнено раждане. За неосигурените родители може да варира между 1000-2000 лева.

Цената на пренаталните грижи

Когато разходите за раждане на бебето са толкова разнообразни, не е изненадващо, че разходите за пренатални и постнатални грижи също са в цялата гама.

До раждането на дете е изключително важно да се обмислят разходите за пренатални грижи. Вашият акушер може да таксува от 50 до 100 лева за всяко посещение. Други услуги като лабораторни тестове и ултразвук обикновено се таксуват отделно и могат да струват до 100 лева всяка.

Разходите не приключват след раждането

Плащането на болнични сметки след раждане е често срещано явление. Следродилният период е много основен период за здравето и благополучието както на раждащия родител, така и на бебето. Всъщност по-голямата част от разходите след раждането се случват 60 дни след раждането.

Ето някои общи разходи за майчинство, които бременните жени могат да очакват дори след бременността си:

  • Лабораторна работа за скрининг за инфекция или аномалии при раждане
  • Нощувка в болница
  • Консултант по кърмене, ако кърменето е трудно
  • Тестване на ДНК на плода

Без съмнение цената на раждането на бебе е скъпа. Това вълнуващо време може да стане стресиращо, ако разходите за бременност следват жените след раждането. Въпреки това има финансова помощ за бременни жени.

1. Държавна помощ за бременни майки

Надеждните държавни програми могат да осигурят помощ на бременни майки, изправени пред финансови затруднения. Предлага се и финансова помощ за самотни родители. 

2. Набиране на средства за бременни майки

Може да сте в ситуация, в която не можете да си позволите да чакате държавна помощ. Краудфандингът  може да бъде бързо и животоспасяващо решение за бременните и нуждаещите се от помощ за набиране на средства за разходи за бременност. Ако все още търсите начини как да получите помощ със сметките, онлайн набирането на средства може да е добър вариант за вас.

Как набирането на средства за бременност може да окаже голямо влияние

Онлайн набирането на средства чрез PavelAndreev.BG може да осигури финансова помощ за бременни жени. За платформата НЯМА такса, за да започнете да набирате средства, което ще ви позволи да вложите повече от парите си за артикули за вашето новородено или бъдещето на вашето бебе.

3. Организации, които помагат на бременни майки

Освен правителствени програми и груповото финансиране, има много благотворителни организации, които предлагат безплатна помощ за бременни майки. Независимо дали търсите повече ресурси или искате да се включите, потърсете в гугъл подобни организации.

Разгледайте тази статия 100 % прозрачност на даренията за благотворителни кампании в платформата PavelAndreev.BG, за да научите повече за нас.

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Получете помощ за разходите за майчинство сега

Независимо дали трябва да се отървете от дълга или да закупите основни неща за пристигането на вашето новородено, платформата PavelAndreev.BG може да ви помогне. Вие заслужавате да се насладите на красотата на майчинството, без да се стресирате заради медицинските сметки или неплатения отпуск по майчинство. Свържете се с мен и нека стартираме Вашата кампания още днес.

Сподели