Статии - Финансова помощ за слухови апарати на всеки етап от живота
11-ти април 2021

Финансова помощ за слухови апарати на всеки етап от живота

Според изчисленията около 35 милиона американци са с увреден слух, а до 2025 г. се очаква броят им да нарасне до 40 милиона.  Още по-тревожно е, че огромното мнозинство - зашеметяващите 86% - от хората, които се нуждаят от слухови апарати, не могат да си ги позволят, дори и със здравна застраховка.  Ако се нуждаете от слухови апарати, но се затруднявате да покриете свързаните с тях разходи, по-долу са изброени няколко начина как да получите финансова помощ за тях и за подобряване на качеството на живот.

Колко струват слуховите апарати?

Ако някога сте си мислили: "Имам нужда от слухов апарат, но не мога да си го позволя", знайте, че не сте сами в този си проблем.  Слуховите апарати обикновено са разход, който достига хиляди левове - цена, която е непосилна за много хора, които се нуждаят от тях.

 • Цените на слуховите апарати могат да варират от 1000 до 6000 долара на ухо в Америка, в зависимост от вида на използваната технология.  Тази цена включва също консултация и изследване на слуха, първоначално поставяне и последващи корекции.
 • В продължение на много години средната цена на слуховите апарати беше 1000 лева, но с относително скорошното въвеждане на технологията за цифрова обработка на сигнала цените се повишиха от 2000 г. насам.  Повечето производители на слухови апарати въвеждат нови технологии на всеки шест месеца, което също допринася за увеличаването на цената им.
 • Много устройства са свръхтехнологични, което води до ценови балон в цената на слуховите апарати.  В днешно време слуховите апарати са пълни с функции, които за повечето хора предлагат незначителна или никаква полза.
 • Сравнително малка група компании контролира пазара на слухови апарати - шест от тях притежават 90% от пазарния дял, така че изборът на потребителите е изключително ограничен.  Много слухови апарати се продават в комплект с аудиологични такси и услуги, които представляват две трети от цената на слуховите апарати.
 • Очакваната продължителност на живота на слуховите апарати е около три до седем години, но може да продължи и по-дълго в зависимост от стила и променящите се нужди от слух.  Вътреушните слухови апарати са по-силно изложени на пот, което съкращава живота им до четири-пет години.  Задушните слухови системи могат да се носят в продължение на пет до шест години.

Покритие на финансовата помощ за слухови апарати по държави

Покритието на слуховите апарати в отделните държави е различно и зависи от това дали здравноосигурителната ви полица включва разпоредба за задължителни за държавата обезщетения.  Само пет щата - Роуд Айлънд, Кънектикът, Илинойс, Ню Хемпшир и Арканзас - изискват от здравноосигурителните планове да покриват слухови апарати за възрастни и стари хора.

Освен това законите за застраховане в тези щати могат да се различават значително по отношение на покриваната сума, периодите на обезщетение и квалификацията на доставчиците.  Например Кънектикът изисква полиците да покриват слухови апарати за деца на 12 години или по-малки, докато Делауеър задължава да покриват всички на възраст под 24 години.

Как да намерите финансова помощ за слухови апарати?

Никой не бива да бъде затруднен или възпрепятстван да чува света около себе си и да пропуска специални моменти със семейството и приятелите си само поради загуба на слуха.  По-долу разгледайте различни ресурси, които могат да ви помогнат да си позволите необходимите ви слухови апарати.

Държавна помощ за слухови апарати

Финансова помощ за слухови апарати може да бъде предоставена от правителството, но тази помощ също може да бъде ограничена.  Например основната програма Medicare не покрива слухови апарати или прегледи за настройка, въпреки че някои планове Medicare Advantage покриват.  Попитайте по телефона или изпратете имейл до местния център на Medicare, за да се уверите, че предлагат това покритие.

Покритието на слуховите апарати чрез Medicaid зависи от това в кой щат живеете - за Америка.  Някои щати не предлагат покритие, а други предлагат покритие с определени ограничения - и само ако отговаряте на условията

Министерството по въпросите на ветераните предоставя програми за подпомагане на слухови апарати за тези, които отговарят на изискванията.  За да получавате тези обезщетения, трябва също така да поддържате правото си на грижи от VA.

Организации, които могат да помогнат със слухови апарати

Няколко организации с нестопанска цел предлагат помощ за слухови апарати за домакинства с ниски доходи.  Те обаче имат критерии за допустимост, на които трябва да отговаряте при кандидатстване, както и крайни срокове за кандидатстване и периоди на изчакване.  Някои от тези организации събират и малка такса за кандидатстване.

 • Фондът HIKE осигурява програми за слухови апарати за деца под 20-годишна възраст, чиито родители не разполагат с допълнителни средства, за да закупят слухови апарати.
 • AUDIENT е съюз на доставчици, здравни специалисти и свързани групи.  Те осигуряват помощ за слухови апарати, като предоставят слухови апарати с отстъпка за хора с ниски доходи в цялата страна.
 • Създаден от Благотворителната организация за слуха на Америка, Националният проект за слухови апарати предоставя слухови апарати на лица с ниски доходи.  Асоциацията работи усилено и за възстановяване и даряване на слухови апарати и извършване на оценки на слуха.
 • Фондация "Чудотворно ухо" предоставя евтини слухови апарати на деца и възрастни, които могат да докажат финансова нужда.
 • Основана през 1984 г., фондация Starkey Hearing предоставя здравни грижи за слуха в общността на жителите на САЩ и в чужбина.  Те предлагат и редица програми за обучение по здраве на слуха.

Благотворително набиране на средства (краудфъндинг) за финансиране на хора, които имат нужда от слухови апарати

Груповото финансиране (краудфъндинга) може да ви помогне да си позволите слуховите апарати, от които се нуждаете, когато другите възможности за евтини слухови апарати не достигат.  С помощта на груповото финансиране можете лесно да съберете пари за медицинските си разходи, без да преминавате през дълъг процес на кандидатстване или изчакване. Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства, така че да можете да се върнете към чуването и да се наслаждавате пълноценно на живота. 

 • Завладяващата история за набиране на средства ще ви помогне да се свържете с аудиторията и местната общност, като по този начин ще вдъхновите повече дарения.  Друг съвет за набиране на средства за написване на увлекателна история е да дадете на читателите пълна представа за това, което преживявате.

Разгледайте статията ни Как да напишете своята история за набиране на средства: 12 полезни съвета или други подобни в нашия блог.

 • Най-успешните кампании за набиране на средства имат силно заглавие на кампанията, което обобщава историята ви и привлича читателя.  Запомнящите се заглавия са по-запомнящи се и могат да привлекат повече дарения и обществено внимание към вашата кампания.

Разгледайте нашия Наръчник за успешно набиране на средства.

 • Разгледайте тези съвети за набиране на средства, за да помогнете каузата ви да бъде видяна от възможно най-много хора.  Колкото повече хора знаят за вашата кампания за набиране на средства, толкова повече дарения е възможно да получите. 

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

Намерете финансова помощ за закупуване на слухови апарати още днес.

Справянето със загубата на слуха може да бъде трудно, но има много начини, които могат да ви помогнат да покриете разходите за посещения при лекар, слухови апарати или дори кохлеарен имплант.  С качествен уебсайт като PavelAndreev.BG за набиране на средства можете бързо да получите достъп до слуховите апарати, от които се нуждаете, за да живеете най-добрия си живот, без неудобството от загубата на слуха.  Свържете се с мен и ще стартираме веднага вашата кампания.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...