Статии - Идеи как да помогнем на семейство в нужда
2-ри октомври 2023

Идеи как да помогнем на семейство в нужда

Понякога може да бъде много трудоемко да се занимавате с набиране на средства чрез дарителска кампания за човек в нужда. Невинаги нещата се случват така бързо, както ни се иска. Не бива да се отчайвате обаче, защото въпреки това онлайн благотворителна кампания си остава най-добрият вариант да запознаете възможно най-много хора със ситуацията и да намерите помощ. В никакъв случай не губете кураж или мотивация дори за момент. Не забравяйте каква е крайната ви цел и че някой човек разчита на резултатите от кампанията. Това трябва да бъде вашия стимул и няма "награда" на света, която да може да се сравни с чувството, което ще изпитате, когато помогнете на човек или семейство в нужда. То е безценно!

Така че, ако имате затруднения с кампанията, която сте организирали за семейство в нужда, което изпитва недоимък и живее в мизерия, но все още не успявате да срещнете достатъчно подкрепа, то ето няколко идеи, които ще ви помогнат да разширите обхвата на кампанията си и съответно да постигнете по-добри резултати.

Потърсете помощ от обкръжението си

Екипната работа дава по-добри резултати. Факт! Затова е добре първо да се обърнете за помощ към семейството и приятелите си, които биха могли да подкрепят каузата или дори да се включат в нейното развитие. Много хора може да са готови да дадат своя принос, ако видят нуждите на семейството, така че не се притеснявайте да говорите за проблемите си.

Поискайте дарения, без да се притеснявате

Не се притеснявайте да бъдете директни. Споделете ясно за намеренията си и покажете, че вашата кампания за набиране на средства има за цел да промени живота на въпросното семейство в нужда, което видимо не може да се справи само и има спешна нужда от финансова, материална и дори "духовна" помощ. Споделете ясно за какво са нужни средствата. За дарителите може да е полезно да знаят точно къде отиват парите им, така че да се чувстват по-свързани с каузата.

Прочетете и следните статии:

Как да помогнем на бездомен човек в нужда?

Набиране на средства за дете в нужда?

Публикувайте своята кауза на PavelAndreev.BG

Помислете за стартиране на онлайн кампания чрез платформа Павел Андреев, така че хората да могат да даряват само с няколко клика. Организаторите могат също така да създадат страница във Facebook за своята кампания за набиране на средства и да помолят приятели и членове на семейството да я споделят на своите профили.

От съществено значение е всеки, участващ в кампанията, да знае какво се случва и колко е събрана досега. Фондация Павел Андреев дава възможност постоянно да актуализирате подробности около своята благотворителна кампания. Потърсете съдействие от медиите. Те могат напълно безплатно да споделят информация за кампанията. Така че това може да е лесен начин за хората да научат повече за тяхната кампания или да съберат пари за човек в нужда.

Дарителската кампания може да бъде чудесен вариант, ако човек или семейство има нужда и иска да събере пари за себе си, своите близки или познати. Но как хората могат да съберат необходимата сума? Е, има много начини да направите това.

Първият вариант е да използвате онлайн платформа за дарения като Pavel Andreev, за да съберете пари за човек или семейство в нужда. Тези платформи позволяват на хората да създават кампании за набиране на средства и да събират пари от поддръжници от цялата страна. Екипът ни ще се погрижи за всички подробности за кампанията, включително обработка на плащанията, изпращане на дарения и управление на сметките на поддръжниците, когато даряват.

Друга възможност е да попитате членове на семейството или приятели дали искат да помогнат на хората, като дарят малко пари за нуждаещите се. Ако искате дребна сума, тогава няма причина да не го направят! Бихте могли дори да ги попитате дали биха желали да разпространят информацията за набирането на средства в сайтове за социални медии , така че повече хора да могат да видят какво прави потребителят и евентуално да дадат средства за вашата дарителска кампания.

Всички средства постъпили в PavelAndreev.BG достигат до крайната си цел, без да се удържат комисионни от даренията! И дарителите, и създателите на благотворителни кампании могат да бъдат напълно спокойни, че парите им са в сигурни ръце. Фондацията не удържа нищо от преведените суми.

Може ли бизнесът да помогне на семейства в нужда?

Всеки може, стига да иска! Бизнесът често е най-доброто място за събиране на пари за човек в затруднение. Местните фирми може вече да имат връзка с клиентите си и е по-вероятно да дарят пари, ако дарението се вписва в редовния бюджет на бизнеса или просто се почувства съпричастен към историята на семейството. Освен с парични средства, те могат да помагат и с друга материална помощ. Например строителна бригада може напълно безплатно да помогне за ремонт на жилището на семейството, което е в нужда и най-вероятно живее в немотия.

Споделете историята и какво е необходимо, а нека всеки сам реши дали и какво точно да даде.

Организирате тематични събития в търсене на подкрепа

Организиране на събитие, като концерт или спортен турнир: Това е един от най-лесните и най-бързи начини да започнете благотворителна кампания за човек в нужда. Освен това е един от най-забавните начини! Единственият недостатък е, че може да бъде предизвикателство да накарате хората да присъстват, защото те може да не знаят за това. Но ако организаторите могат да съберат достатъчно посетители, те ще успеят и да наберат добра сума пари и да помогнат на няколко семейства в нужда!

Социална помощ за семейства в нужда

Социалната помощ се изразява в това да помогнем на членовете на семейството да си стъпят на краката. Често те не могат да си намерят добра работа, поради една или друга причина или пък децата им не ходят на училище, защото трябва да помагат вкъщи или да се грижат за болен роднина. В тези ситуации можем да помогнем, като "облекчим товара" от плещите им и предложим адекватно решение и изход от създалата се ситуация.

Може да използвате всякакви начини, от продажба на неща в различни сайтове до набиране на пари за семейства в нужда чрез онлайн платформи като PavelAndreev.BG, създадени с тази цел. Когато сумата, която е необходима, бъде конкретизира, то по-лесно ще обмислите и най-подходящите методи, с които да стигнете до нея.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

Дари Стартирай кампания