Статии - Идеи как да помогнем на учениците по време на пандемията от коронавирус.
4-ти май 2021

Идеи как да помогнем на учениците по време на пандемията от коронавирус.

Пандемията преобърна ежедневието в целия свят, а образованието е един от основните сектори, които бяха сериозно засегнати.  Тъй като някои училища са затворили врати, за да осигурят безопасността на учениците, тези ученици сега са изправени пред предизвикателството да учат дистанционно, а много от тях разполагат с ограничени ресурси и подкрепа.  Тези, които могат да се върнат на училище, ще се нуждаят от подходящи лични предпазни средства, а училищата може да се нуждаят от средства за изграждане на класни стаи на открито.  За щастие, има начини да помогнете на учениците по време на пандемията и да гарантирате, че всички имат еднакви образователни възможности през този труден период.

Какви са разходите на учениците и училищата по време на COVID-19 пандемията?

Разходи за дистанционно обучение по време на коронавирус пандемията

Всяко училище има различни възможности за дистанционно обучение, което води до много различни учебни преживявания за учениците.  По-долу са изброени някои от основните разходи за дистанционно обучение, с които учениците и студентите ще се сблъскат:

 • Лаптоп или настолен компютър, ако вече не притежават такъв
 • Високоскоростен интернет  ако все още нямат достъп до него
 • Гореща точка за интернет, ако не е възможен Wi-Fi достъп
 • Софтуер за безопасност, ако е необходимо
 • Уеб камера, ако е необходимо
 • Разходи за храна, ако учениците преди това са получавали субсидирана от училището храна
 • За родителите, които избират да обучават децата си у дома, разходите за домашно обучение могат да бъдат значителни

Разходи в клас

За училищата, които решат да отворят отново, това са някои от разходите, с които могат да се сблъскат:

 •  Осигуряване на лични предпазни средства за учениците като маски и щитове за лице
 •  Строителни разходи за изграждане на класни стаи на открито
 •  Разходи за строителство за разширяване на закритите класни стаи
 •  Пластмасови прегради между бюрата

Ето как можете да помогнете на учениците по време на COVID-19 пандемията

Уверете се, че разполагат с подходящите инструменти за успех

Поне 11 милиона деца в САЩ изобщо нямат компютър, а това е проблем, ако от тях се изисква да учат дистанционно.  Децата от маргинализирани общности вероятно ще се нуждаят от допълнителна финансова помощ за получаване на компютри.  Освен това 14% от децата в училищна възраст нямат достъп до интернет и ще се нуждаят от помощ, за да го получат за виртуалните уроци за връщане в училище.

Как можете да помогнете?

 • Помогнете като направите дарение на авторитетна организация, която предоставя компютри и софтуер на ученици.
 • Дарете употребяван компютър на семейство, което познавате и което се нуждае от помощ.
 • Дарявайте средства за кампании за набиране на средства за връщане в училище.
 • Направете дарение за засегнатите от COVID-19.

Хранителна помощ

Знаете ли, че всяко четвърто дете не знае откъде ще получи следващата си храна?  Детският глад е проблем, който само се изостри от пандемията - особено когато много деца преди това са разчитали на субсидирана училищна храна.

Как можете да помогнете?

 • Дарявайте средства за благотворителни кампании в подкрепа на хранителни банки, като тази за набиране на средства за Американския фонд за прехрана.
 • Занесете хранителни продукти на местната хранителна банка, ако тя се нуждае от физически дарения.
 • Помогнете лично на семейство, за което знаете, че се нуждае от хранителни помощи.
 • Споделяйте ресурси с тези, които се нуждаят от помощ, като например информация за това как да намерят хранителни помощи по време на коронавирусната епидемия.

Започнете да събирате средства, за да помогнете на нуждаещите се от финансова помощ

Ако виждате конкретна нужда във вашата общност, за която искате да помогнете, груповото финансиране е бърз начин да окажете въздействие.  Независимо дали искате да помогнете на училища по време на COVID, на ученици или на цяло семейство, набирането на средства за разходи за дистанционно обучение и други е лесно с PavelAndreev.BG.  Можете да помогнете на семействата с ниски доходи да намерят подкрепа с нашите инструменти за набиране на средства, да получите достъп до идеи за набиране на средства в училище и да получите допълнителна подкрепа.

Съвети за създаване на успешна кампания за набиране на средства

Предоставяне на източници за финансова подкрепа

За студентите от висшите училища пандемията от коронавируса усложни по много начини следването им.  Безброй студенти загубиха работата си и сега са безработни, а много от тях бяха принудени да напуснат жилищата в кампуса.

При по-младите ученици финансовата тежест се поема от техните родители.  Дистанционното обучение е предизвикателство за лицата, които се грижат за деца, работещи извън дома, тъй като повишава разходите за грижи за децата, а родителите, които се опитват да работят от дома си и да отглеждат деца едновременно, се сблъскват с напълно различен набор от препятствия.

Разгледайте нашата статия за това Как да платите за обучение в университет?

Как можете да помогнете?

 • Дайте на учениците информация за други начини за намиране на помощ по време на пандемията от коронавирус.
 • Споделете информация с родителите за това къде да намерят финансова помощ по време на коронавирусната епидемия.

Разгледайте една от кампаниите,  Нова класна стая за 9 А клас. Учителка от училище в Русе се свърза с нас, че иска да извърши освежителни ремонтни дейности, но нямат необходимия бюджет за това. Благодарение на дарителите, които подкрепиха каузата й през Септември учениците ще се радват на новата си класна стая.

Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства. Може бързо и лесно да организирате благотворителна кампания на PavelAndreev.BG.

Помогнете на учениците да постигнат успех в този труден период

Учениците в цялата страна се нуждаят от нашата помощ, за да си осигурят учебните ресурси, от които се нуждаят, за да успеят по време на тази пандемия.  Студентите в България се нуждаят от помощ, за да постигнат образователните си цели - от технологии до храна и финансова помощ. Свържете се с мен, за да стартираме Вашата кампания или да осъществим идеята Ви.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...