Статии - Идеи как можем да подпомогнем любимото си изкуство
14-ти септември 2023

Идеи как можем да подпомогнем любимото си изкуство

Изкуството е съвкупност от различни дейности, в различни отрасли на културата. То представлява творчеството на авторите, в областта на музиката, литературата, изобразителното изкуство, киното и други. Много от тях имат нужда да бъдат подпомогнати, за да успеят да развият таланта си и чрез него да достигнат до колкото се може повече хора. Ето и няколко идеи как можем да подпомогнем любимото си изкуство.

Изкуството като част от културата

Изкуството е тази част от културата, която обединява различните икономически и социални основи, присъщи на човека. Тя е и тази, чрез която се предават различни идеи, присъщи на всяко общество. В областта на изкуството влизат музиката, изобразителното изкуство, киното, литературата и още много други жанрове. Чрез изкуството, всеки автор може да изрази собственото си мнение или гледна точка, които чрез звук или образ да предаде на широката публика. Предпочитанията на обществото са различни, към различните сфери на изкуството. Някои от тях предпочитат определен жанр музика, докато други отдават свободното си време в четенето на книги или посещението на изложби. Изкуството е тази част от културата, която ни дава възможност да разговаряме, да обсъждаме и да обясним защо една творба ни харесва или не. Често се провеждат благотворителни изложби, средствата, от които се даряват за определена кауза или фондация свързана с изкуството.

Музиката като част от нашето общество

Фолклора е част от общото музикално световно изкуство. Към този жанр се насочват все повече и повече млади творци и изпълнители, за които музиката е начин на живот, на изразяване и на контакт с останалите. Понякога се организират благотворителни кампании за неговото подпомагане, като най-често е свързано със средства, които да бъдат използвани, за да бъде спасено съществуването на малки музикални клубове; училища; класове и групи, които не намират нужното финансиране от частни компании.

По цял свят се организират и провеждат много музикални конкурси, където младите таланти могат да покажат своите певчески способности. Често се провеждат и благотворителни концерти, в които певците не взимат хонорар и всички събрани средства от билети или допълнителни дарения на присъстващите, биват дарени за определена кауза или благотворителна кампания. Това е силата на музиката и често не разбираме, че понякога дори тя има нужда от помощ, за да се развива.

Литературата като част от изкуството

Литературата е тази част от изкуството, в която авторите изразяват своите мисли и чувства, чрез думите. Тя е съвкупност от текстове, под формата на стихове, проза, романи, фолклорни песни и други литературни произведения. Всъщност литературата е изкуство, наред с живописта и музиката, което борави с езика и с буквите.

Има много тепърва прохождащи творци, които чрез своите произведения се опитват да стигнат до широката публика, за да ѝ предадат своето послание, своите мисли и чувства. Много фондации и други частни организации организират различни благотворителни кампании за подпомагане на тези таланти и за популяризиране на тяхното творчество. За съжаление много от тях не успяват да намерят финансиране и подкрепа от издатели и не са малко талантите, които оставят нечути и неразбрани.

Разгледайте всички кампании в PavelAndreev.BG или стартирайте своята.

Благотворителни кампании за подпомагане на музиката и литературата

Все повече частни дарите, компании и фондации днес се включват  в различни форми на благотворителност, които имат за цел да помогнат на творците и авторите, както в музиката и литературата, така и в други сфери на изкуството. В различните сайтове за дарения се търсят спонсори, които биха помогнали за популяризирането на тези млади таланти и за тяхното развитие в съответната област.

Фондациите са водещи в организирането и участието в такъв тип благотворителни каузи. Най-често те набират средства за дарения, в областта на образованието, литературата, киното, музиката и гражданското общество. За тях инвестицията в съвременното изкуство е начин да насърчат младите хора да творят и с творчеството си да съумеят да съхранят културните ценности на нашето общество. Сред кампаниите, които те подкрепят са организирането на концерти за млади таланти, предоставянето на средства за наемане на галерии и организирането на изложби на млади художници, които да представят творбите си на широката публика.

Как фондация Павел Андреев участва в подпомагането на музиката и литературата

Чрез сайта на фондация Павел Андреев можете да участвате активно в различните дарителски кампании, в сферата на музиката и литературата. Вашият принос е важен за нас и за тези, които са потърсили нашата помощ, с цел финансиране на даден проект. На нашият сайт PavelAndreev.BG ще намерите множество публикации за дарения, чрез които се стремим да достигнем до колкото се може повече дарители, които с предоставянето на средства да помогнат в организирането на концерти и други музикални мероприятия и издаването на книги и сборници на млади и талантливи автори. На сайта на фондацията PavelAndreev.BG можете да откриете успешно завършили благотворителни инициативи. Една от тях е свързана с издаването на книгата с разкази и легенди за деца "Гласът на Ангелчето".

През сайта на фондация Павел Андреев можете да  помогнете и на още един млад автор в издаването на неговата книга. Тя се казва Теодора и вярва, че българската литература има много голям потенциал. Тя вярва, че всички заедно можем да си помогнем, за да я издигнем  на нивото на световната литература. Авторката е прекарала повече от година в създаването на своята книга и търси помощта на любителите на този вид изкуство, за да може нейната творба да достигне до колкото се може повече читатели.

Вие бихте могли да помогнете на тази млада авторка да поеме по своят път в живота и да осъществи мечтата си. С нас може да се свърже всеки, който има желание, възможност и други идеи за дарения, за да подпомогнем българските музика и литература.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...