Статии - Идеи за провеждане на благотворително спортно събитие
25-ти август 2023

Идеи за провеждане на благотворително спортно събитие

Целта при провеждане на каквото и да било благотворително събитие, в това число – и спортно, е да се привлече вниманието на възможно най-много хора към различни лични или социални проблеми. Разбира се, този начин за събиране на средства не изключва всички останали – може да го  комбинирате чудесно със създаване на онлайн благотворителна кампания. Все пак в днешни дни безспорно интернет е най-добрият вариант да популяризираме нещо.

Разгледайте нашите статии:

Провеждането на благотворително спортно събитие може да помогне за набирането на нужните средства за осъществяване на дарителски кампании с всякаква цел. Пример може да бъде подпомагане на приют за бездомни животни или пък реставрация на исторически паметник. Разбира се, каузата може да е и лична – медицински грижи или образование например. За да бъде проведено спортно събитие от по-сериозен мащаб е препоръчително да потърсите подкрепа от представители на успешен и популярен бизнес. Такава акция най-лесно се организира, ако се популяризира чрез официално регистрирани благотворителни фондации. Може да създадете своята дарителска кауза на нашия сайт за дарения и чрез фондация Павел Андреев да популяризирате спортно събитие, с което още по-бързо да съберете целевата ви сума.

Подобна кампания е Spartan For А Brighter Future / Спартанци за по-добро бъдеще.  В нея се обединяват ентусиасти, които ще участват в 10км състезание Spartan във Франция за едно по-добро бъдеще на хора, поставени пред тежка диагноза.

Мястото на бизнеса в благотворителните спортни събития

Често благотворителните спортни събития се провеждат на възлови места. Добра идея е събитието да съвпадне с някакъв празник или пък паметен по някаква причина ден.

За да може да се осъществи акцията, ще трябва да се получи съгласието на собственика на избраното място. Свързването с него може да се осъществи по всеки начин, стига той да доведе до желания резултат. Най-добрият вариант в днешни дни обаче вероятно е чрез интернет – имейл или през социалните мрежи. Запознайте го с програмата, условията за провеждане на спортното събитие и – най-важното – с каква цел ще се проведе и как планирате да рекламирате. Изгодните рекламни условия са в състояние по-лесно да склонят собствениците да се включат в събитието. Можете да ги афиширате като информационен партньор например. Те са наясно, че положителният имидж заема много важно място в бизнеса.

Ролята на медиите за провеждане на благотворително спортно събитие

Събирането на средства с различно предназначение - за лечение, за помощ на бездомни животни и с всякаква друга цел, може да стане и с провеждане на благотворително спортно събитие. Публикуването на историята ви на PavelAndreev.BG гарантира на потенциалните дарители, че наистина се нуждаете от помощ. В създадената дарителска кампания ще фигурират банкови данни, документи и удостоверения. На сайта обикновено се публикуват снимки и копия от подробните диагнози. Те доказват какъв вид помощ е необходима и какво е състоянието, което я налага. Провеждането на наистина мащабна спортна акция изисква и участието на медиите. Доста от печатните медии са склонни да публикуват подобни съобщения. Сътрудничат си изключително с регистрирани организации, каквато е Pavel Andreev, тъй като са склонни да публикуват единствено информация, която е потвърдена.

Самите издания често инициират засилена реклама, особено около празници, когато хората като че ли стават по-склонни да подпомагат благотворителни каузи.

Благотворителните спортни събития са в състояние да допринесат за постигането на многобройни цели. Може например да съберете една значителна сума за добра кауза. Също така ще привлечете вниманието на обществото към съответен проблем, а като второстепенно постижение може и да повишите имиджа и разпознаваемостта на сътрудничеща неправителствена организация.

Запомнете обаче, че крайният успех на всяко събитие е в пряка зависимост от внимателната му подготовка.

Цел на благотворителното спортно събитие

Още преди да започнете същинската подготовка, запитайте се защо точно сте се заели. Какви са целите, които очаквате от провеждането на благотворителното спортно събитие? Обмислете добре колко се нуждае всъщност човека, в името на който е започнала дадената кампания. Със сигурност тази мисъл ще ви мотивира още повече.

Набиране на средства

Ако фокусът на кампанията ви е набирането на средства, определете ясно формата на събитието – то може да бъде базар, благотворителен бал, концерт, спортно събитие и т.н. Изяснете и сумата, към която се стремите като крайна цел.

Бюджет

Бюджетът представлява подробно описание на разходите, които ще се появяват до постигането на целта – провеждане на благотворително спортно събитие. Обмислете нещата подробно, за да може да планирате по възможно най-добрия начин. Не пропускайте да добавите 20% към получената сума за непредвидени разходи – със сигурност ще се появят и такива. Макар да провеждате благотворително събитие, то най-вероятно ще имате определени разходи покрай него, които може да бъдат минимални, но е хубаво да ги предвидите или предварително да ги уточните с хората, които ще участват в събитието и ще ви предоставят терен или услугите си - дали ще бъде на минимална сума или напълно доброволно. Така ще сте напълно сигурни, че събраната сума от благотворителното спортно събитие ще отиде изцяло по предназначение.

Процесът по набиране на средства

Когато прогнозата бъде изготвена, трябва да вземете решение какви ще са източниците на финансиране. Изборът им ще зависи от формата и вида на събитието. Финансирането на самото събитие може да се случи по различни начини. Различни са и вариантите под каква форма да събирате парите за дарителската кауза – може да има определена сума за вход или средствата да се събират по друг, определен от вас начин.

Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Целевата аудитория на събитието

Спортното събитие, което предлагате, може да е организирано просто прекрасно, но ако поканите хора на него, които са неподходящи, едва ли ще постигнете желания резултат. Обмислете добре аудиторията – дали ще поканите всички или определена група от хора?

Организация на благотворително спортно събитие

Не забравяйте да обърнете подобаващо внимание на организационните нюанси: подходящо място, развлечения, оборудване, печатни материали, освежителни напитки... Помислите предварително за всичко това.

Привличане на публика

Провеждането на всяко едно благотворително събитие има нужда от подходяща реклама. Започнете с разпращане на съобщения на уебсайта на организацията например. Може да използвате и социалните медии. Осъществете връзка с вашите абонати и партньори, като отправите молба да се присъединят и да се включат с дарения според възможностите си.

Репетиция за провеждане на благотворително спортно събитие

Ако вече сте планирали провеждането на мащабно събитие като например концерт, благотворителен бал или спортно събитие, трудно ще се справите, както очаквате, ако не проведете предварителни репетиции. Участниците предварително трябва да знаят за какво отговарят, какво да правят и къде да застанат. Избегнете ненужната суета, за да избегнете объркване в най-важния момент.

Изкажете благодарност

Гости и доброволци, взели участие в събитието, със сигурност ще останат крайно разочаровани, ако не получат благодарност за доброволния труд, които са положили и средствата, с които са помогнали за постигане на крайната цел. Не забравяйте да подготвите благодарствени бележки, които да бъдат адресирани до всички участници - доброволци, гости, обслужващ персонал...

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...