Статии - Искам да помогна на близък в нужда, но не знам как
16-ти февруари 2023

Искам да помогна на близък в нужда, но не знам как

Вярваме, че всеки от нас поне веднъж се е включвал в благотворителна инициатива и е помагал на човек или хора в нужда. Чувството да помагаш не може да се сравни с никое друго. Някои кампании ни докосват сърцето и ги приемаме като собствени каузи. Готови да направим всичко по силите си, за да бъдем в помощ. Особено, когато става дума за наш близък. Това е една от най-мъчителните ситуации, в която може да изпаднеш в живота. Едва тогава оценяваме и разбираме какво е истинското щастие - да бъдеш здрав, обичан и заобиколен от близките си хора!

Трудно е да запазиш самообладание в такъв момент и да реагираш максимално адекватно, но ситуацията го изисква и трябва да бъдем силни, и да не губим вяра в доброто дори за миг. Съвсем нормално е да се чувствате уплашени, объркани и да не сте сигурни какво трябва да направите. Малцина са тези, които имат интуицията и могат да реагират правилно в такъв момент. Но всъщност какво означава ,,правилно''? И има ли ,,грешно'' когато на карта са заложени човешки съдби? През главата ви вероятно преминават плашещи мисли с фатален изход, но в никакъв случай не бива да им позволявате да превземат ума ви!

Подходете внимателно, когато ваш близък има нужда от помощ. Не бъдете твърде дръзки и дори агресивни в стремежа си да му помогнете, защото по този начин може да нараните самочувствието му и да го накарате да се почувства още по-зле. Не забравяйте, че всеки човек има достойнство и трябва да направите всичко по силите си, за да го съхраните. Често се случва хора да откажат ,,милостиня'' дори да имат крайна нужда от нея, тъй като достойнството им не го позволява и проявата на съжаление накърнява тяхното его.

Съществуват различни техники и начини за оказване на помощ на човек в нужда, които се прилагат спрямо ситуацията. Тяхното успешно прилагане зависи до голяма степен зависи от каузата, за която ще бъдат използвани. Дали става дума за благотворителна кампания за събиране на пари за животоспасяваща операция и лечение; благотворителна кампания за хора в нужда след бедствено положение; благотворителна кампания в помощ на самотни възрастни хора, които живеят в мизерия и финансов недоимък; благотворителна кампания в подкрепа на животни; дарителска кампания с цел да бъде опазена природата и ред други каузи, които ги обединява доброто и желанието на човек да помага!

Организирайте дарителска кампания

,,Заедно можем повече'' е фраза, за която трябва да се сещате в такъв момент. Особено, когато времето не е на ваша страна и всяка минута е от значение. Не всеки има финансова възможност да осигури на момента необходимите средства. В такъв момент не е срамно да потърсиш помощ и бъдете сигурни, че винаги насреща има добри хора, които са готови да помогнат по един или друг начин. Затова не губете повече време, а организирайте дарителска кампания за Вашата кауза.

Създаване на дарителска кампания в PavelAndreev.BG

Благотворителната онлайн платформа PavelAndreev.BG е едно от най-подходящите места, където може да създадете и проведете своята кампания. За това свидетелстват и стотиците успешно проведени кампании, за които може да научите, ако разгледате сайта на фондацията Павел Андрев.

Създаването на дарителска кампания в сайта за благотворителност на Pavel Andreev е изключително лесно и става в няколко прости стъпки. Избирате подходящата категория, която ще откриете в секция ,,Каузи'' и споделяте цялата информация, която смятате за необходима. Тук е момента да отбележим, че, ако планирате да организирате дарителска кампания за провеждане на лечение, то едно от задължителните условия на екипа, който стои зад сайта Pavel Andreev, е да разполагате и предоставите с пълна и актуална медицинска документация. Това се прави с превантивна цел, за да се предотвратят измами.

Важни съвети за организирането и провеждането на дарителска кампания

Най-важното нещо при организирането и провеждането на дарителска кампания е да спечелите доверите на хората. Постарайте се да ги докоснете с думи и прикачете колкото се може повече снимков и/или видео материал. Не им спестявайте нищо и бъдете максимално изчерпателни. Отворете си душата и споделете чувствата си. Бъдете сигурни, че те ще ви отвърнат със същото!

Поставете конкретна цел и редовно информирайте аудиторията за случващото се с кампанията. По този начин ще изградите доверие и ще приобщите повече хора към каузата. Обяснете в детайли как и за какво ще бъдат използвани събраните средства. Споделяйте всичко, което смятате за необходимо и подхождайте с уважение към всеки, който помага по един или друг начин.

Как да достигна до повече хора склонни да помогнат?

Не се ограничавайте само в използването на една платформа за благотворителност. Създайте кампания за набиране на средства не само в сайта PavelAndreev.BG, но и на всяко друго място, което позволява това. Използвайте социалните мрежи; потърсете съдействие от телевизии, радиа и вестници; използвайте лични контакти; приобщете още хора към каузата си; раздавайте листовки и брошури; потърсете помощ от фирми и благотворителни фондации и общо взето не спирайте да търсите възможности, чрез които да наберете средства и да споделите за своята благотворителна кампания.

Защо е важно да бъдем искрени?

Хората разбират, когато ги лъжете и затова заложете на най-сигурния път към успеха - истината! Бъдете искрени и споделете чувствата си. Тогава усилията ви неминуемо ще се увенчаят с успех и каузата ви ще извлече максимални позитиви. Ще привлечете верни съмишленици, с които заедно да проправите пък на доброто към сърцата на хората!

Поддържайте постоянен контакт с хората

Комуникацията при дарителските кампании е от съществено значение. Тя е вашият основен инструмент, чрез който ще успеете да привлечете повече хора към кампанията си и да постигнете желания успех. Споделяйте всяка нова информация, която смятате за важна и поддържайте връзка с аудиторията. Дарителите, макар и всички да търсят обратна връзка, наблюдават и биха се радвали периодично да получават добри новини относно развитието на кампанията и случващото се.

Не забравяйте каква е крайната цел на кампанията

Колкото и да ви е трудно, то не бива да губите мотивация дори в най-тежките моменти. Вие сте двигателят на кампанията и от Вас зависи как ще се реализира тя. Знайте, че ще има върхове и спадове. Нужно е да проявите гъвкавост и сила на духа. Както се казва - да поддържате огъня жив. Не забравяйте каква е крайната цел и направете всичко по силите си, за да я приключите успешно.

Всяка помощ е важна

Както отбелязахме вече ,,Заедно можем повече'' и всяка помощ е важна. Без значение дали тя е финансова или друга, то не бива да омаловажавате помощта на хората и да ги ,,категоризирате'' спрямо средствата, чрез които са се присъединили към каузата Ви. Доброто не се измерва във финансови единици и трябва да сте благодарни на всеки, който по един или друг начин е съпричастен с мисията Ви! 

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...