Статии - Използвайте тези шаблони за имейли за набиране на средства, за да постигнете целта си
17-ти октомври 2021

Използвайте тези шаблони за имейли за набиране на средства, за да постигнете целта си

Да поискаш помощ от всякакъв вид изисква смелост и те прави до някаква степен уязвим, а търсенето на финансова помощ може да бъде особено предизвикателство. За щастие, по-долу ще откриете имейл шаблони за набиране на средства. Те ще ви дадат рамка за писане на електронни съобщения, която ще вдъхнови другите да дарят.

Ако не сте сигурни как да поискате дарение, аз съм съставили списък с имейл шаблони за набиране на средства, заедно с най -добрите практики, които ще ви помогнат да постигнете по-бързо целите си за набиране на средства.

Най-добри практики за набиране на средства по имейл

Имейлът остава един от най-ефективните начини за повишаване на осведомеността за вашата кампания за  набиране на средства и популяризиране на каузата ви. Но дори опитни специалисти по набиране на средства биха се затруднили да напишат убедително писмо за набиране на средства. По-долу ще откриете най-добрите практики, които могат да ви помогнат да създадете завладяващи писма, които ще вдъхновят другите да дарят.

Помислете внимателно за темата на вашия имейл

Темата на имейлите за набиране на средства не е само първото впечатление на читателя - в много случаи това е вашият първи и последен шанс да накарате някой да отвори вашето съобщение. Има проучвания, че 35% от получателите на имейли отварят имейл само въз основа на темата. Следвайте тези съвети, за да привлечете вниманието на аудиторията си:

 • Изберете темата си така че да е кратка, но информативна - идеалната дължина е по-малко от 65 знака. Дългите теми често се съкращават при малки устройства.
 • Също така темата трябва да събужда интерес, така че хората да искат да научат повече, но се постарайте да не звучат като спам. Не използвайте главни букви и прекомерно много пунктуационни знаци.
 • Създайте усещане за неотложност, което ще вдъхнови дарителите да предприемат действия.

Персонализирайте вашите имейл съобщения 

Би било удобно, ако можете да използвате един шаблон за имейли за набиране на средства и да го използвате за пращане до всички потенциални дарители, но вие ще искате да персонализирате всеки от тях, за да не звучи студено или неподходящо. Опитайте да разделите своя имейл списък по демографски признак, статус или други важни фактори. Това може да увеличи скоростта на отваряне на имейла ви с 14,3%, според MailChimp. Ако нямате достатъчно време, дори добавянето на името на получателя към поздрава може да направи добро впечатление и да накара някой да се почувства, че ви е грижа за него.

Напишете кратък и ясен имейл

Краткостта на имейла е ключът към по-голямата ефективност за набиране на средства. Ако пишете твърде много, хората ще загубят интерес и ще се откажат от четенето. Ясният и визуално привлекателен формат също играе важна роля за четимостта на имейла.

Указания, които трябва да имате предвид:

 • Разделете имейла на параграфи, за да е лесен за четене и разбираем.
 • Ограничете се до четири кратки абзаца.
 • Използвайте подзаглавия и удебелен текст за лесно четене.
 • Включете висококачествени снимки, за да помогнете на хората да се свържат с вашата кауза.

Опишете ясно как даренията ще въздействат на вашата кауза

Как ще се използват даренията? Как средствата ще променят живота ви или ще подобрят живота на вашия бенефициент? Читателите ще искат веднага да разберат защо набирате средства и как точно ще се използват парите, така че не забравяйте да отговорите на тези въпроси в първите няколко изречения на имейла си.

Ако е възможно, обяснете какво въздействие би направило дарение от 5 лева, 25 лева и 100 лева. Някои хора може да се чувстват неудобно да направят малко дарение, затова е важно да подчертаем, че даренията от всяка сума са добре дошли и всеки принос ще ви помогне да постигнете целта си.

Добавете визуално съдържание

Висококачествена снимка или видеоклип могат да помогнат за въздействието на вашия имейл и привличането на хора за каузата ви, така че определено вмъкнете поне едно изображение в имейлите си.

Приобщаване на приятели и семейство, за да подкрепят вашата кауза

При краудфъндинга приятелите и семейството ще бъдат едни от най-големите ви поддръжници. Бъдете особено внимателни, когато се свържете с тях. Общия ви шаблон за имейл ще изглежда безличен за тези, които ви познават добре, така че е особено важно да персонализирате тези имейли.

Някои други точки, които трябва да имате предвид:

 • За разлика от имейлите до пресата, имейлите до приятели, семейство и други членове на общността ви трябва да включват по-емоционален призив за действие - дарение.
 • Не се страхувайте да добавите и покажете своите собствени емоции и да накарате вашата личност да просветне. Това ще помогне на хората да се чувстват по -свързани с вас и вашата кауза.
 • Може да помислите за използване на по -лични снимки, когато се свързвате със семейството и приятелите си.

По -долу ще откриете извадка от имейл за набиране на средства, която можете да адаптирате и изпратите до най -близките ви.

Имейл шаблон: Искане на дарение от приятели и семейство

Тема [кратка и убедителна, избягвайте главни букви и възклицания]:

Уважаеми [вмъкнете име],

Може би сте чували, че събирам средства, за да [въведете причина защо набирате средства]. Тази кауза е много важна за мен, защото [посочете лична причина, която привлича емоциите на читателя].

Окуражен съм от подкрепата, която вече получих, но все още се нуждая от помощ, за да постигна целта си за набиране на средства от [въведете сума].

Бихте ли били готови да направите принос за моето набиране на средства? Дарение на каквато и да е сума би означавало много за мен.

За да дарите, просто щракнете върху връзката към моята кампания за набиране на средства по -долу:

[Вмъкнете връзка към набирането на средства]

Също би означавало много, ако можете да споделите връзката ми за набиране на средства в социалните мрежи. Колкото повече споделяния получавам, толкова по -бързо ще постигна целта си за набиране на средства.

Бих искал да поговоря с вас лично за набирането на средства, така че не се колебайте да се свържете.

С любов/Искрено,

[Твоето име]

Имейл шаблон: Искане за дарение за кампания с изтичащ срок към приятели и семейство

Тема: Само [вмъкнете дни], за да ми помогнете да постигна целта си за набиране на средства

Уважаеми [вмъкнете име],

Имам само [брой] дни, за да завърша набирането на средства за [въведете кауза за набиране на средства].

Ако само [въведете брой] човека, дарите [въведете сума] за моето набиране на средства, аз [бих могъл да постигна целта си за набиране на средства/да постигна значителен напредък към целта си за набиране на средства]. Бихте ли могли да помогнете това да стане реалност?

За да дарите, просто щракнете върху връзката към моето набиране на средства по -долу:

[поставете връзка към набиране на средства]

Също така би било наистина полезно, ако можете да споделите връзката си за набиране на средства с всички, които познавате. Колкото повече очи са насочени към кампанията за набирането на средства, толкова по -добре!

Оценявам цялата ви подкрепа! Не бих могъл да постигна [цел за набиране на средства] без вашата помощ.

С любов/Искрено,

[Твоето име]

[Вашите данни за контакт]

Накарайте местните медии да отразят кампанията ви за набиране на средства

Малко неща повишават осведомеността за вашата кауза, както отразяването в медиите. За да накарате местните медии да отразят кампанията ви за набиране на средства, ще трябва да изпратите имейл до репортери.

Журналистите са по-склонни да пуснат набирането на средства в новините, ако им дадете цялата необходима информация предварително в кратък и ангажиращ имейл. Избягвайте да използвате описанието си за набиране на средства като стъпка, защото този текст е написан за потенциални дарители, а не за пресата.

Когато пишете своето представяне, задайте си следните въпроси:

 • С какво е свързана вашата кампания за набиране на средства?Има ли отношение към последните статии или тенденции в новините? Свързан ли е с нещо актуално?
 • Защо другите хора във вашата общност трябва да се грижат или да допринасят? Каква разлика ще има това за общността като цяло?

Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства.

Може бързо и лесно да организирате благотворителна кампания на PavelAndreev.BG.

Шаблон за имейл: Предложете на местната преса да се включи в кампанията ви

Тема [кратка и убедителна, избягвайте главни букви и възклицания]:

Уважаеми [вмъкнете име],

Наскоро видях вашата история за [съответната статия/име на историята] и исках да споделя с вас собствената си история: [поставете връзка за набиране на средства]

[Напишете две до три изречения за вашето набиране на средства. Този параграф трябва да бъде прост преглед на набирането на средства, който обяснява защо сте започнали набирането на средства и защо е важно. Той също така трябва да обяснява връзката на вас или на вашия бенефициент с местната общност.]

Досега общността е събрала [въведете сума], за да помогнете [повторете каузата].

Благодаря ви, че прочетохте моята история и ще се радвам на възможността да споделя повече подробности с вас.

С Най-Добри Пожелания,

[Твоето име]

[Вашите данни за контакт]

Свържете се с местния бизнес

Ако вече сте потърсили подкрепата на приятели и семейство, да помолите местния бизнес за помощ е друг начин да запазите инерцията за набиране на средства.

Когато съставяте информация, имайте предвид тези съвети:

 • Фокусирайте се върху бизнеси, които са известни с това, че подкрепят общността и даряват.
 • Обърнете се към фирми или организации, които отговарят на вашата кауза. Например, ако събирате пари, за да компенсирате разходите за вашите химиотерапевтични лечения, може да изпратите информация на местни организации, известни с подкрепата си за пациенти с рак или с тяхната работа в областта на изследванията на рака.
 • В съобщението си включете други начини, по които бизнесът може да ви помогне, ако не може да допринесе финансово. Те могат да предоставят доброволно мястото си за събиране на средства или да дарят предмети за търг.


По -долу е дадено примерно писмо за искане на дарение до компания, което можете да използвате при общуване по имейл.

Имейл шаблон: Искания за дарения от местния бизнес

Тема [кратка и убедителна, избягвайте главни букви и възклицания]:

Уважаеми [вмъкнете име],

Събирам средства за [въведете причина защо набирате средства] и наистина бих оценил помощта на местни фирми като вашата. [Обобщете защо имате нужда от помощ в 1-3 кратки изречения, за да предоставите основна информация и да свържете това с вашата местна общност].

Досега общността е събрала [въведете сума] към моята цел за набиране на средства - но все още имаме много основания за покриване. Това е мястото, където вашият бизнес влиза в картинката.

Бихте ли се заинтересували да се присъедините към мен по пътя ми за набиране на средства, като направите принос за моята кауза? Дарение на всяка сума може да промени нещата.

За да дарите, просто щракнете върху връзката към моето набиране на средства по -долу:

[Вмъкнете връзка към набирането на средства]

Бих искал да поговоря за набирането на средства по -подробно, така че не се колебайте да се свържете.

С Най-Добри Пожелания,

[Твоето име]

[Вашите данни за контакт]

Започнете да събирате повече пари с внимателно написани имейли за набиране на средства

Независимо дали се свързвате с пресата, със семейството и приятелите, ясният и изгладен имейл ще ви помогне да достигнете до потенциални дарители и да вдъхнови хората да предприемат действия. След като постигнете целта си за набиране на средства, покажете благодарност на своите поддръжници и напишете благодарствено писмо за дарение. И ако все още не сте се възползвали от набирането на средства в платформата PavelAndreev.BG, то използвайте бутоните по-долу, за да дарите по някоя кампания или да стартирате ваша.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...