Статии - Как автоматичните месечни дарения могат да спасят живот
12-ти юни 2023

Как автоматичните месечни дарения могат да спасят живот

За съжаление има много хора, които се намират в кризисно положение и се нуждаят от финансова помощ, а сайт за дарения като PavelAndreev.BG улеснява дарителите да предлагат помощ с тяхната функция за автоматични месечни дарения.

Опцията за автоматично месечно дарение през платформата на Павел Андреев дава възможност на лица, които може да не са в състояние да си позволят да преведат по-голяма сума наведнъж, но да дават по-малки суми за определен период от време.

Безспорно това е добър вариант, който, ако придобие по-мащабни размери може да сътвори чудеса. Сами може да си представите какво сума ще се събере, ако всеки един българин дари по 1 лева за кауза, която избере. Като правят редовни дарения, дарителите могат драстично да увеличат сумата пари, която се събира по каузите, които подкрепят. Превеждайки малко и редовно, те увеличат въздействието и обхвата на даренията си.

Как автоматичните месечни дарения могат да помогнат за спасяването на животи?

Автоматични дарения за медицински нужди в сайта pavel andreev bg

Един от най-ефективните начини, по които сайтовете за дарения могат да помогнат за спасяването на животи в случаи на медицински нужди, е чрез предоставяне на възможност за заявяване на автоматични месечни дарения. Това позволява на дарителите да внасят фиксирана сума всеки месец - да даряват редовно, без да се ангажират с действия всеки път. Много хора често са мотивирани да дарят, когато видят спешна нужда или завладяваща история. Във времето обаче може да забравят да преведат пари, ако не им бъде напомнено да го направят. Автоматичната система за месечни дарения може да помогне за справяне с този проблем. Такава система гарантира, че средствата непрекъснато се насочват към нуждаещите се.

Такава възможност ви предоставя и платформата на Фондация Павел Андреев. Тя се нарича "Фонд за лечение на деца в чужбина” и има за цел да обезпечи всички деца, за които се събират дарения за медицински нужди през платформата! През сайта на PavelAndreev.BG имате възможност да изберете месечно или седмично дарение, което автоматично ще се издърпва от сметката, която предоставите. Сумата я определя дарителя, а в началото на всеки месец ще получава подробен отчет с това каква сума и за коя кампания са били изразходвани средства от Фонда!

Автоматични дарения за пострадалите от природни бедствия

Месечните дарения към благотворителни кампании могат да помогнат за спасяването на животи при тежки природни бедствия. Те позволяват на благотворителни организации да натрупат средства, за да се подготвят и реагират по-бързо и ефективно при бедствия. Някои от най-уязвимите хора по света живеят в райони, които са предразположени към чести природни бедствия, като земетресения, наводнения и урагани. На тези хора често им липсват средства или ресурси, за да се подготвят за такива събития и когато се случи бедствие, те могат да бъдат сериозно засегнати.

Месечните дарения могат да помогнат на такива хора, като осигурят постоянен източник на финансиране, който може да се използва за изграждане на спешни убежища, складиране на запаси за спешни случаи, създаване на системи за ранно предупреждение и обучение на хората за готовност при бедствия. Обикновено, когато се случи такова нещо, се създават кампании на национално ниво, които се ръководят от БЧК и други големи организации.

Лични каузи за набиране на средства

Бихте могли да стартирате кампания за дарения. Това е друг начин, по който сайтовете за благотворителност могат да подкрепят усилията на желаещите да помагат. Те предлагат възможност за създаване на лични каузи за набиране на средства. Позволяват на лица или общности в нужда да създадат свои собствени кампании за набиране на средства и да споделят информация за своите каузи с по-широка аудитория. Това може да помогне за това много повече хора да разберат за необходимостта от средства. По този начин ще се стигне и до увеличаване на даренията. Дарителите лесно биха могли да настроят функцията за автоматично месечно дарение на сайта и да допринасят всеки месец за каузата, която подкрепят.

Фонда за лечение на деца на фондация Павел Андреев 

Основната цел на платформата PavelAndreev.BG е да помогне на всички деца в нужда и да ги подкрепи в борбата за живот! Стремим се към спечелване на доверието на дарителите, за да може заедно да помагаме на възможно най-много хора. Сайтът вече е с доказало се име и подпомага различни каузи във всякакви насоки.

При организирането на благотворителни кампании онлайн се забелязват два мащабни проблема, свързани с лечението на деца в чужбина. Първият от тях е непосилната за семействата начална сума, която е нужна, за да се направят необходимите изследвания. Понякога тази сума достига наистина високи стойности. Другият сериозен проблем е спадът на дарителския интерес към кампанията с течение на времето.

Лечението на всякакъв тип заболявания се води по определени протоколи от лекарите. Съответните протоколи се прилагат въз основа на стартовите изследвания, откриването и дефинирането на конкретното заболяване. След като се проведат тези изследвания се определя точния протокол. На негова база следва да се образува и целевата сума, необходима за лечението. Тези “подготвителни” дейности обикновено възлизат между 10 000 и 30 000 евро. Подобни суми са напълно непосилни за обикновеното българско семейство. Има такива деца, които така и не започват лечение, тъй като нямат възможност да им бъдат направени съответните стартовите изследвания.

За съжаление кампаниите за лечение на онкологични заболявания може да протекат много дълго, а в подобни ситуации време за губене няма! В началото обикновено всяка кампания за онкологично болно дете започва със силен старт, но в последствие винаги се оказва, че дарената сума е крайно недостатъчна. За жалост нуждаещите се са стотици и общността от дарители се насочва да помага на следващия спешен случай.

Така обаче тези деца и семействата им се оказват изправени пред абсолютна невъзможност за бъдещо лечение.

Каузата на “Фонда за лечение на деца в чужбина” на Павел Андреев е да осигури на болните деца, които са в такова състояние, месечна или седмична подкрепа на абонаментен принцип. Всеки дарител, който се е абонирал да подкрепя този фонд, ще получава на всяко първо число от месеца на имейла си подробен отчет каква сума и по коя кампания е насочена.

Автоматични месечни дарения към PavelAndreev.BG

Много е лесно да настроите автоматични месечни дарения на нашия сайт за благотворителност. Дарителят просто трябва да отиде на PavelAndreev.BG и да създаде акаунт. След като настрои профила си, той ще има възможност да избере каузата или проекта, който желае да подкрепя, и сумата, която би искал да дарява всеки месец. Дарителите също могат да изберат даренията им да бъдат дебитирани директно от тяхната сметка или кредитна карта, което ги прави още по-лесни.

Даряването на месец за кауза към фондация Павел Андреев е чудесен начин да бъдете полезни и да помогнете на нуждаещите се, независимо дали става дума за подкрепа на глобални каузи като усилия за помощ при бедствия, подкрепа за здравеопазване или защита на животните. Защо да чакате? Започнете да правите автоматични месечни дарения днес и помогнете да спасите живот!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...