Статии - Как бързо да съберем пари за човек в нужда?
25-ти януари 2023

Как бързо да съберем пари за човек в нужда?

Благодарение на интернет, е възможно да организирате лично набиране на средства само в няколко прости стъпки. След това да го споделите в съответните канали, за да достигнете до възможно най-много хора , които са готови да помогнат. Отличен начин да направите това е чрез фондация Павел Андреев.

Създаването на личен фонд за набиране на средства е много по-лесно сравнение с минали години, благодарение на възможностите, които предлага интернет пространството. Разбира се, винаги е възможно, а в някои случаи и много полезно, да използвате директния контакт с хората, обяснявайки защо определена кауза е важна за вас. Набирането на средства чрез сайт за благотворителност помага за ускоряване на процеса и разширяване на вашата потенциална аудитория. По какъвто и път да поемете, има няколко особености, които трябва да се спазват, за да постигнете поставената цел. В днешния материал ще ви предоставим ценни насоки и съвети за това как да създадем ефективна лична кампания за набиране на средства, кои критерии да следваме и кои инструменти да използваме. 

Как да стартирате кампания за набиране на средства?

Първото нещо, което трябва да направите, когато решите да организирате лично събиране на средства, е ясно да дефинирате целта, която искате да постигнете. Поканете приятели и всички ваши познати, като изрично ги помолите те също да споделят за каузата ви със свои близки и приятели, които биха могли да се включат. Винаги може да популяризирате каузата с платформа Pavel Andreev. Целта, за която се създава кампания за набиране на средства, трябва да е конкретна и разбираема за всички. Всъщност хората са много по-склонни да даряват, ако могат да визуализират по всяко време как ще бъдат използвани парите им. За целта трябва да се научите да общувате по-добре с потенциалните дарители: разкажете историята си по точен и увлекателен начин, предоставете цялата информация за нея и също така уточнете правилата и условията, свързани с провеждането на кампанията и събирането на пари за нея.

Как да съберем пари за добра кауза?

За да създадете лична кампания за набиране на средства онлайн, може да разчитате на Pavel Andreev.BG. Сайтът има правила, с които е добре да се запознаете, но като цяло това, което трябва да направите, е да представите и обясните детайлно проекта си, да посочите целта, която искате да постигнете, и да посочите дали искате да предложите някакви награди, дори символични, на дарителите.

В повечето случаи платформите за благотворителност запазват малък процент от дарените средства за себе си, но при благотворителни каузи за деца и благотворителни каузи за възрастни, финансирани чрез Павел Андреев, това правило не важи. Сайтът не удържа проценти, а самият дарител индивидуално може да реши дали и колко да дари за платформата. Едно от основните предимства при извършване на дарение чрез организирани дарителски кампании е, че прозрачността при усвояване на средствата обикновено е наистина висока. Освен това плащането се извършва бързо и сигурно по някой от предвидените методи. Когато описвате историята си, не забравяйте да добавите снимки , видеоклипове и всякакви други материали, които смятате, че биха били от полза.

Създайте кампания за лично събиране на средства в платформа Павел Андреев

Платформата ви позволява да създавате лични кампании за набиране на средства за ваша собствена цел или в полза на група или организация. За да направите това, е достатъчно да формулирате добре идеята си и да я поставите в подходящата категория. Бъдете откровени, разкажете честно и подробно историята и не забравяйте да добавите достатъчно снимков материал, с който да докоснете аудиторията, за да я направите съпричастна към каузата. По този начин неминуемо ще увеличите шансовете си за успех.

Ако приемем, че в този случай ще изберете втория вариант, т.е. лично събиране на средства, следващата стъпка се състои в избор на референтна категория (медицински разходи, спорт, култура и т.н.) и в определяне на заглавието на кампанията.

Как работи кампанията за групова благотворителност?

Личният дарител е лице, което решава да предприеме действия за набиране на средства за сдружение с нестопанска цел, като предприеме допълнителна стъпка. Можем да кажем, че той е този, който „застава с името си, превръща се в лице на кампанията“, като въвлича своя социален кръг: приятели, роднини, съседи и познати за постигане на дадена цел. Организатор на набиране на средства, използващ платформа за групово финансиране, може също да реши да подкрепи няколко проекта едновременно. Следователно личното набиране на средства се състои в организиране на финансирането, резултатът от което след това ще бъде насочен към по-голям проект. Този път е подходящ за всеки, който има желание да дарява и да допринася за добра кауза, без непременно да идентифицира автономна цел. 

Как да събираме пари за благотворителна кауза онлайн?

Успехът на лично набиране на средства до голяма степен зависи от потенциалната аудитория, до която можете да достигнете. Платформата Павел Андреев ви дава добри възможности в тази насока.

„Класическото предаване от уста на уста“, което се практикува и днес, се разширява благодарение на онлайн платформите, посветени на набирането на средства и социалните мрежи. След като създадете кампанията си, важно е да я споделите в личните си социални профили и групи, в които членувате, за да може и други, които биха имали интерес по темата да се включат. Възползвайте се максимално от възможностите, които предлага мрежата за популяризиране и разпространение на информация. Не подценявайте силата им и не забравяйте, че всеки лев е важен!

Добра идея е също да използвате подходящо приложение, за да достигнете каузата ви до по-голяма част от контактите, с които разполагате. Проектът, свързан с кампанията, трябва да бъде разказан и общността, която се създава около него, трябва да бъде подхранвана и култивирана. Също така е препоръчително да предоставяте редовно информация на дарителите по време на работа и да отразявате всяка стъпка от процеса. Като в края на кампанията да дадете обширна информация относно постигнатите резултати. По този начин се изгражда доверие и се създава активна и мотивирана група, към която да се обръщаме и за следващи проекти.

Как да създадем успешна кампания за набиране на средства за благотворителност

За да създадете успешна кампания, трябва да започнете, като си поставите реалистична цел. Използвайте още заглавието, за да подскажете каква е историята, която ще споделите. Разкажете историята по интересен и вълнуващ начин. Нека бъде увлекателна за четене и разбираема за всеки. Качвайте снимки и видеоклипове с възможно най-високо качество.

Това са най-общите съвети, които предполагат провеждането на добра и успешна кампания. Възползвайте се от прекрасната възможност, която Pavel Andreev предоставя за популяризиране на различни идеи за дарения. Споделете своите идеи и помогнете на хора, които наистина се нуждаят от това. Ако се доверите на шансовете, предоставени от интернет и доказалият се във времето сайт за дарения, вероятността бързо да се справите със събирането на набелязаната сума е много голяма.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...