Статии - Как бързо да съберем пари за осиновяване на дете

Как бързо да съберем пари за осиновяване на дете

Според последни проучвания през 2018 г. е имало повече от 430 000 деца в приемни семейства. За тези деца домът и безусловната любов са много важни за растежа и развитието им. Има много неща, които трябва да знаете, когато решите да осиновите дете. Ако търсите информация за преодоляване на финансови бариери, ние сме съставили списък с ресурси за вас, както и стъпките, които можете да предприемете, за да започнете процеса на осиновяване.

Ползите от осиновяването на дете

Осиновявайки дете, което е било извадено от вредна среда, вие му давате възможност да получи любов, подкрепа и стабилност. Но ползите не свършват дотук. Ето няколко допълнителни предимства:

  • Ще имате удовлетворението да знаете, че сте помогнали  на дете в нужда.
  • Ще изпитате радостта да станете родител.
  • Ще можете да създадете или разширите семейството си. 

Кой може да осинови дете от дом?

Като цяло семейното положение, доходите, възрастта или сексуалната ориентация на някого няма да го дисквалифицират от това да стане приемен родител - и дори самотните родители могат да осиновяват. Когато одобряват някого за осиновяване, организациите търсят хора, които са надеждни, отговорни, адаптивни, търпеливи. 

Как да осиновим приемно дете?

Има приблизително шест стъпки за осиновяване на дете и осиновяванията обикновено отнемат между 12-24 месеца, според Министерството на здравеопазването и социалните услуги. Ето основните стъпки, включени в процеса на осиновяване:

1. Съберете информация

Първо ще трябва да проверите конкретната информация за приемна грижа и осиновяване за вашата държава.

2. Свържете се с агенция за осиновяване

Следващата стъпка е да се свържете с агенция за осиновяване, Тази публична агенция ви предоставя всички необходими подробности за процеса на осиновяване за вашата държава.

3. Изчакайте да ви одобрят

Вашата агенция за осиновяване ще ви помогне да попълните официално заявление. След като бъдете одобрени, те ще ви назначат служител, който да ви помага, докато работите за осиновяване на дете.

4. Пълно обучение

Всяка агенция изисква от вас да завършите някаква форма на предварително обучение, преди да осиновите дете. Обучителните класове обикновено отнемат между 24 и 30 часа в продължение на няколко седмици, в зависимост от държавата.

По време на домашното проучване служител ще ви интервюира дълго, ще инспектира дома ви и ще направи окончателна препоръка към държавата кое дете е най-подходящо за вашето семейство.

5. Приветствайте детето

Вашият служител ще ви помогне да приметсвате детето по най-добрия начин, за да се чувства добре.

6. Финализирайте осиновяването

Повечето осиновявания са законно финализирани между три и девет месеца след настаняването на детето във вашия дом. Това означава, че осиновителите поемат цялата законова отговорност за детето си, а рождените родители се отказват от всички законови права на настойничество. През това време служител ще ви посещава всеки месец и ще предоставя редовни актуализации на държавата как се справяте. В повечето случаи ще ви е необходим и адвокат, който да ви помогне да узаконите осиновяването. 

Ресурси, които да ви помогнат да станете приемни родители

Ако се чувствате претоварени от процеса на осиновяване или имате въпроси без отговор, бъдете сигурни, че има много ресурси, които да ви насочат по пътя към осиновяването. Ако финансите все още са проблем, има и различни програми, които могат да помогнат.

Групово финансиране за разходи за осиновяване

Много семейства се обръщат към групово финансиране, когато открият, че не отговарят на условията за държавна помощ или когато просто се нуждаят от средства много по-бързо, отколкото правителството може да осигури.

Груповото финансиране за финансова помощ за осиновяване е лесен начин за плащане на разходи за осиновяване, които не са възстановени от правителството. Няма изисквания за допустимост, срокове за кандидатстване или дълги периоди на изчакване за получаване на средства – и всеки може да започне набиране на средства в рамките на минути. 

Как да съберем пари за осиновяване на приемно дете

Следвайте съветите по-долу, за да започнете свое собствено набиране на средства за осиновяване и бързо да съберете парите, от които се нуждаете, за да дадете на едно дете вечен дом.

  • Започнете, като напишете вашата история за набиране на средства по начин, който да докосне потенциални дарители. Обяснете защо осиновяването на дете означава толкова много за вас и вашето семейство и как всякакви дарения ще помогнат. 
  • Добавете висококачествени снимки и изображения към вашата кампания за набиране на средства. Набирането на средства с множество снимки или видеоклипове обикновено събира повече пари от тези с едно изображение.
  • Не се страхувайте да поискате дарения директно от хора, които познавате. Вашите приятели и семейство най-вероятно са повече от готови да помогнат в усилията ви за осиновяване, особено след като видят, че сте започнали набиране на средства. 
  • Разгледайте творчески начини, по които можете да споделите своето набиране на средства , както онлайн, така и лично. Някои идеи включват организиране на събитие за набиране на средства във вашата общност или дори създаване на собствен хаштаг за набиране на средства , който да споделите в социалните мрежи. 

Съберете средства за вашето осиновяване днес

Независимо дали искате да създадете семейство или да разширите съществуващото си семейство, осиновяването на дете от дом е изключително възнаграждаващо както за родители, така и за деца – плюс това е чудесен начин да внесете радост в живота си, докато помагате на дете в нужда. Преминаването през системата за приемна грижа е чудесна алтернатива, ако копнеете да осиновите, но не можете да си позволите високата цена на частното осиновяване. А с груповото финансиране можете да превърнете мечтата си в реалност още по-бързо. 

Сподели