Статии - Как да финансираме разходите за медицинско лечение в чужбина
27-ми юни 2023

Как да финансираме разходите за медицинско лечение в чужбина

Лечението в чужбина може да бъде единствената възможност за борба с някои болести. Но какво да кажем за цената на най-доброто лечение в чужбина? За жалост тя е напълно непосилна за голяма част от хората. Финансирането на разходите за медицинско лечение в чужбина може да бъде предизвикателство номер едно, което кара много от болните да решат да не търсят лек в друга страна. Но всъщност в никакъв случай не бива да се отказвате! Ако внимателно планиране алтернативите за финансиране на най-доброто лечение на съответното заболяване в чужбина, те могат да покрият всички медицински сметки, без пациентът и неговите роднини да трябва да се притесняват за финансовата част на лечението. Най-удачният вариант е да изберете създаването на благотворителна кампания. Ако вие или ваш близък се нуждае от лечение в чужбина, не се колебайте да посетите PavelAndreev.BG и да споделите историята.

Какво трябва да знаем когато искаме да създадем кампания за лечение и рехабилитация?

Събиране на средства за лечение на рак

Пациентите с ракови заболявания се нуждаят от най-добрите специалисти и съвременни методи на лечение, за да подобрят живота си и да бъдат отново здрави. Използвайте създаването на дарителска кампания за покриване на разходите за лечение на рак в чужбина. Химиотерапията и други процедури, свързани с лечението, може да се окажат на недостъпни цени за обикновено българско семейство. Но тогава как тези хора да получат основното лечение от най-добрия онколог в чужда страна, без да усещат финансовата тежест? Решението е благотворително набиране на средства за лечение на рак.

В процеса на набиране на средства пациентът с рак или неговите роднини се обръщат към бъдещи дарители, най-често - чрез онлайн кампании за финансова подкрепа. Хората правят дарения според личните си възможности и по този начин помагат за заплащането на разходите за лечение на рак в чужбина.

Представяме ви няколко съвета за максимално бързо  набиране на средства за разходите за лечение на рак  в чужбина:

  • Дарителят трябва да чуе историята на пациента.

Пациентите може да се чувстват ужасно физически и психически в такъв момент и да не са в състояние да разкажат историята си. Представянето обаче трябва да бъде максимално убедително и затова е по-добре в подобна ситуация приятел или роднина да го напише.

  • Внимателно изберете заглавието.

Напишете заглавие, което да привлечете вниманието на дарителите. Информирайте ги за текущото състояние на пациента и необходимото лечение. Когато те се идентифицират с проблема, ще са по-склонни към дарения.

  • Добавете подходящи снимки и използвайте максимално профилите в социалните медии.

За целта публикувайте историята на нашия сайт за дарения. Предлагаме опцията „Споделяне“, така че лесно след това ще може да я популяризирате в социалните медии. Помолете колкото се може повече хора също да споделят историята ви.

Събиране на средства за спешни операции

Много сериозни заболявания налагат извършването на спешни операции. Когато те са специфични, често се налага да бъдат извършени в чужбина. Ако не се извършат тези операции, заболяванията са в състояние да окажат пагубно въздействие върху пациентите и техните семейства. В някои случаи обаче цената на лечението може да бъде висока и дори непосилна. Понякога пациентите имат възможност да изберат да пътуват в чужбина за лечение с цел да получат достъп до най-иновативните терапии, но има и заболявания, за които в България изобщо не се предлага никакво лечение.

При заминаване за чужбина за извършване на спешна операция изникват редица неизвестни. Първото нещо, което е добре да направите, е да създадете благотворителна кампания за набиране на средства във фондация Павел Андреев – така ще си гарантирате, че осигуряването на финансиране за лечението всичко тече. Често казваме, че парите не са най-важното. За жалост обаче когато става въпрос за животоспасяващо медицинско лечение ги поставяме на челна позиция – при липсата им лечението е напълно невъзможно.

Създаване и организиране на благотворителна кампания за спешно лечение в чужбина

Ние от PavelAndreev ви предлагаме съвети за създаване и организиране на благотворителна кампания за спешно лечение в чужбина:

  • Започнете със създаване на благотворителна кампания на сайта ни за дарения PavelAndreev.BG.
  • Публикувайте историята на възможно най-много места в мрежата с връзка към кампанията за набиране на средства.
  • Накарайте семейството, приятелите, колегите, доброжелателите и познатите на пациента да споделят кампанията в социалните медии.
  • Свържете се с възможно най-много хора чрез имейл, текстови съобщения и телефонни обаждания. Пациентите и техните близки могат да се свържат лично с дарителите чрез такъв тип общуване, а тогава е много вероятно те да решат да помогнат.
  • Покажете благодарност към всеки, който е направил дарение в името на каузата и бъдете последователни с актуализациите.

Имейлът е един от най-ефективните начини за повишаване на осведомеността за вашата кампания за набиране на средства.Може да използвате тези шаблони за имейли за набиране на средства.

Благотворителна кампания за събиране на средства за лечение на деца в чужбина

Заболяванията са нещо ужасно и има много хора с добри сърца, които винаги са готови да помогнат с каквото могат на изпадналите във финансово затруднение поради медицински проблеми. Когато обаче става дума за деца, тогава е още по тъжно, а желаещите да даряват са още повече.  С правилното и навременно лечение пациентите могат да се отърват от болестта и да водят нормален живот. При нужда от спешна медицинска помощ всичко, което има значение, е детето да се оправи. Наличието на достатъчно средства за непредвидени медицински сметки или за финансирането на пътуване в чужбина за медицинско лечение е от решаващо значение.

Какво се случва обаче, ако семейството не разполага с необходимите пари? Най-добрият възможен вариант остава организирането на благотворителна кампания за събиране на средства за лечение на деца в чужбина. За да стартирате кампанията, добре е правилно да определите целевата сума. Проучете добре предстоящите разходи и стартирайте набирането на средства на pavel andreev.

Разгледайте нашия Фонд за лечение на деца в чужбина и децата, които успяхме да подкрепим чрез него.

Фонд за лечение на деца ПАВЕЛ АНДРЕЕВ

Представителите на нашата фондация добре знаем колко важно е финансовата подкрепа за лечение на деца да се извърши своевременно. Понякога една кампания за набиране на средства може да продължи с месеци и дори години, а както знаем в такива ситуации времето е най-ценно и понякога може да струва скъпо! 

Именно по тази причина на сайта ни за дарения Павел Андреев създава специалния Фонд за Лечение на Деца, който се използва за подпомагане на деца, които се нуждаят от спешно медицинско лечение в чужбина или извън страната. Целта на фонда е да се развие до такава степен, че да разполага с достатъчно пари, които да бъдат отпускани на деца в нужда, които да бъдат използвани при кризисни ситуации, когато средствата от благотворителните кампании намалеят или за да се заплати трансплантация на орган. 

Използвайки платформата PavelAndreev.BG, за да съберете пари за лечение в чужбина ще постигнете много по-добри резултати. Ако публикувате при нас своята история, тя ще достигне до много хора и ще имате възможност да съберете пари от приятели, семейство и напълно непознати хора с добри сърца.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

#благотворителност #краудфъндинг #благотворителна кампания #благотворително събитие #платформа за дарения #доброволчество #финансова помощ #дарение #подкрепа #дарител #бенефициент #онлайн дарение #групово финансиране #кауза #рак #набиране на средства #дарителска кампания #прозрачност #фондация #павел андреев #деца и младежи #общност #рак на гърдата #рак на яйчниците #рак на черния дроб #виртуално набиране на средства #фонд за лечение на деца в чужбина #Остеосаркома феморис декстри #Остеосарком #карцином #плеоморфен сарком #рак на дебелото черво #сарком на Юинг #нискодиферециран лейомиосарком #рак на белия дроб #карцином на шийката на матката #рак на матката #карцином на ларинкса #рак на ректума #рак на панкреаса #рак на стомаха #рак на костите #рак на гърлото #рак на хранопровода #карцином на адренална жлеза #рак на млечната жлеза #карцином на фаринкса #лечение в чужбина
Дари Стартирай кампания