Статии - Как да набавим средства за погребение на близък човек?
5-ти март 2024

Как да набавим средства за погребение на близък човек?

1.Колко струва едно погребение?

Погребението на близък човек е едно от най-тежките и болезнени преживявания, които можем да имаме в живота си. Освен емоционалната тежест, подобна раздяла може да ни натовари и финансово. Разходите за едно погребение могат да излязат доста високи и не по силите на всеки. Към цената на погребалните услуги се отнасят редица фактори, сред които са видът на погребението (традиционно или кремация), изборът на ковчег, кръст, драперия, венец, урна, паметник и други траурни артикули и услуги.

Различните погребалните агенции предлагат различни пакети, които включват задължителните и допълнителните такси, свързани с погребението. Важно е да се избере надеждна и сериозна агенция, която да предостави качествено и достойно обслужване на покойника и неговите близки.

За тези, които се затрудняват да се справят с разходите по погребение съществуват и други възможности за намиране на помощ.

Как да се справим с разходите, ако не разполагаме с достатъчно средства?

Един от възможните варианти е да потърсим дарения за погребалните разходи. Такива дарения може да са от роднини, приятели, колеги или други добри хора, които искат да ни помогнат в труден момент.

Друг удобен и алтернативен подход е, чрез онлайн набиране на средства за погребение. Това е бърз и лесен начин да се свържете с роднини, приятели и познати и да ги помолите за дарение по погребалните разноски. Можете също така да поискате от тях да споделят кампанията ви със свои приятели, колеги, съседи, роднини.

Добра алтернатива е да използвате платформата PavelAndreev.BG. Чрез нея може да разкажете историята на любимия си човек, можете да споделите защо всяко дарение е толкова важно за вас и вашето семейство. Набирането на средства за погребение може да ви помогне да почетете паметта на изгубения си близък и да му осигурите мемориалната услуга, която заслужава.

От онлайн платформата PavelAndreev.BG може да организирате успешна кампания за набиране на средства за погребение. Разберете още:

Бързо и лесно стартирайте своя кампания за набиране на средства за погребение на близък човек.

Какви са основните разходи за погребение?

Разходите за изпращане на покойник могат да варират и се определят от много фактори. Сред водещите са религия, традиции, лични предпочитания и регион. Списъкът с основните разходи, които трябва да се имат предвид включва, следните:

  • Смъртен акт:

Това е официалният документ удостоверяващ смъртта на човека. Той се издава от лекар или здравна институция и е необходим за организирането на погребението. Смъртният акт е безплатен, ако се издава в работно време, но може да се начисли някаква такса, ако такъв трябва да бъде подготвен в извънработно време или в празнични дни.

  • Погребална агенция:

Това е фирма, която предлага различни услуги, свързани с погребението. Сред нещата, които се уреждат, чрез погребална агенция са: извозване, съхранение, балсамиране, аранжиране, транспортиране, ритуал, кетъринг и други. Погребалната агенция може да намали ресурсите на време и труд, а също така може да ви таксува за всичко. Ето, защо е добре да сте проучили няколко погребални агенции и тогава да може да избирате. Цените им също могат да се менят. Това се определя в зависимост от качеството, обхвата и локацията на услугите. Средната цена на погребална агенция може да е по-ниска или по-висока, в зависимост от индивидуалните изисквания и възможности на заявителя.

  • Ковчег:

Той може да е дървени или метален. В него се поставя тялото на починалия за погребална церемония или кремация. Цената му зависи от материала, размера, дизайна и качеството на изработката.

  • Гроб:

Мястото, където се погребва тялото на починалия също струва известна сума пари. Цената на гроба зависи от местоположението, типа, размера и оформлението на гробното място.

  • Цветя:

Такива са необходими, за да служат за украса върху ковчега, гроба или паметника на починалия. Цената на цветята зависи от вида, количеството и сезона на цветята.

  • Кетъринг:

Той включва храната и напитките, които се предлагат на гостите по време на погребението. Цената на кетъринга зависи от броя на гостите, менюто, качеството и доставката на храната.

  • Други разходи:

Тук могат да се отнесат всички допълнителни, извънредни разноски, които могат да се появят по време на организирането на погребения. В тях е добре да предвидите, евентуални такси за лекар, черква, поп, свещи, ритуална зала, некролози, паметник, траур, фенер, портретна снимка, одеяло и други неща необходими за изпълнение на всички ритуали и изисквания по организацията. Ето и как може да започне:

2.Стартиране на онлайн кампания за набиране на средства за погребението на близък човек през платформата PavelAndreev.BG

Погребението като неизбежен и необходим ритуал ни помага да се сбогуваме с близък за нас човек и да споделим скръбта си с останалите хора. И въпреки, че този емоционален, но достоен прощален ритуал може да се окаже доста скъп непредвиден разход, особено ако се случи неочаквано, има начини да се справим с подобна финансова тежест.

Как да почетем паметта на нашия близък, без да се чувстваме виновни или безпомощни?

Един от възможните начини е да поискате дарения за погребални разходи. Това може да се случи през онлайн платформа PavelAndreev.BG. Тази платформа е създадена за организиране на благотворителни кампании за набиране на средства. С нея можете да стартирате своята собствена кампания за погребение на близък човек. В нея може да споделите история, да си поставите цел, да качите снимка на покойника приживе и да посочите банкова сметка. След това можете да популяризирате своята благотворителна кампания в социалните мрежи, чрез имейли, изпращане на смс или други канали и така да получавате дарения от хора, които искат да ви подкрепят.

PavelAndreev.BG ви предлага много предимства. Сред тях са безплатно и лесно стартиране на кампания, прозрачност и сигурност, бързо и лесно изтегляне на набраните средства, личен контакт с дарителите и други.

Ако искате да научите повече за PavelAndreev.BG и да поставите основите на своя кампания за набиране на средства за погребение, разберете за тези:

3.Резултати и предимства на платформите за масово финансиране

Платформите за масово финансиране са онлайн сайтове, които позволяват на хората да даряват пари за различни каузи, проекти или бизнеси. Те са станали все по-известни в последните години. Това е така, защото предлагат множество предимства, както за дарителите, така и за бенефициентите. Тези платформи за дарения спестяват време и ценни ресурси на нуждаещите се от финансова подкрепа.

  • Те могат да премахнат пречките около скъпите погребения

Погребението е тежък и скъп момент за много семейства. Това е така, особено ако тези хора нямат достатъчно средства за покриване на разноските по погребението. Платформите за масово финансиране могат да помогнат на семействата да съберат необходимата сума от приятели, роднини и дори непознати, които са готови да изразят своята съпричастност и подкрепа. Това може да намали стреса и да им даде повече време за други неща около подготовката и самото погребение.

  • Лесно се създават и не е необходимо дълго време за получаване на подкрепа

Платформите за масово финансиране са много лесни за използване. Те не изискват големи усилия, нито ресурси за стартиране на благотворителна кампания. Всичко нужно, което може да направите е да се регистрирате на сайта за дарения, да опишете своята благотворителна кауза, да поставите целева сума, след като сте проучили за погребение цени и да споделите връзката си с вашата социална мрежа. Така можете да получите дарения от хора от цял свят в рамките на часове или броени дни, в зависимост от промотирането на кампания си.

Платформите за масово финансиране, като PavelAndreev.BG, дават възможност на дарителите да избират каузите, които искат да подкрепят, в зависимост от техните интереси, ценности или лични връзки. Чрез прозрачността, която се осигурява, всеки може да знае какво се случва със събраните по дадена кампания средства, което води до увеличение на удовлетвореността и мотивацията на дарителите. Организирането на благотворителна кампания допринася за развитието на общността и социалната отговорност, обединявайки хората около общи цели и проблеми.

Стартирането на кампания за набиране на средства за погребение през PavelAndreev.BG е лесно и бързо. Може да опитате сами!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

Дари Стартирай кампания
Платформата започва процес по смяна на валутата от ЛЕВА в ЕВРО. Опцията "дарение по IBAN" е временно спряна, за да се сменят сметките към еврови. НЕ дарявайте по сметки на фондацията, които откривате извън платформата!