Статии - Как да набираме средства за медицинско лечение при спешни случаи?
12-ти юни 2023

Как да набираме средства за медицинско лечение при спешни случаи?

Здравното осигуряване е нещо много важно и е редно всеки човек да го има. За съжаление в повечето случаи клиничните пътеки на здравната каса не поемат цялото лечение и са нужни допълнителни средства, с които да се обезпечи хоспитализацията. Когато сумата е голяма, пациентът и неговото семейство може да се затрудни в осигуряването й, а това би възпрепятствало лечението. В такива моменти единствен вариант се явява създаването на дарителска кампания за набиране на средства за медицинско лечение при спешни случаи.

Ако имате роднини и приятели, които да разполагат с достатъчно средства, бихте могли да потърсите заем или помощ от тях. Вземането на пари от роднини и приятели може да не бъде достатъчно, защото в някои случаи леченията са прекалено скъпи и сумите непосилни за обикновения човек. Затова в такива ситуации, когато се нуждаете от средства за спешно медицинско лечение, то трябва да обмислите възможните вариант и то във възможно най-кратък срок, тъй като времето не е на Ваша страна

Обикновено въпросът, пред който са изправени хората нуждаещи се от средства за спешно лечение е един: "Заем ли да изтегля или да потърся помощ чрез дарителска кампания?". Може би егото или гордостта е причината, поради която някои хора предпочитат да изтеглят заем, за да финансират лечението си, отколкото да потърсят помощта на добрите хора. В следващите няколко реда ще ви споделим за най-често прилаганите методи за набиране на средства за медицинско лечение при спешни случаи, за които знаем от досегашния ни опит във Фондация Павел Андреев.

Използване на кредитна карта за финансиране на медицинско лечение при спешни случаи

Кредитна карта е най-лесният и бърз начин за осигуряване на пари за медицинско лечение. Почти всички болници предлагат възможност да приемат плащания с кредитни карти. Въпреки това, ето няколко неща, които трябва да се имат предвид, преди да използвате кредитна карта за заплащане на медицински разходи:

Високи такси и лихви – Годишните процентни ставки или ГПР са по-високи за кредитните карти в сравнение с други видове заеми. Изчистването на салдата по кредитни карти всеки месец е един от начините да се избегне лихвата. Но ако това не може да се направи, дължимото ще продължи да нараства всеки месец, като таксите също ще растат.

Изтегляне на заем от банка за финансиране на спешно медицинско лечение

Вероятно всяка банка ще ви отпусне заем за финансиране на медицинско лечение в зависимост от  кредитната история. Такива заеми могат да се използват незабавно, чрез нетно банкиране. Сметката ще бъде кредитирана с необходимата сума само за няколко секунди. Размерът на заема и лихвеният процент обаче зависят от кредитната история на кредитополучателя.

Разбира се, здравето трябва да се пази на всяка цена, така че ако се налага – получаването на кредит е потенциално решение. По-добре е обаче да обмислите възможността да организирате благотворителна кампания. Чрез платформата Павел Андреев лесно може да стартирате такава ОЩЕ СЕГА.

Банката може да ви предложи няколко варианта за заем - било то срещу ипотека; личен заем и т.н. Всички видове заеми обаче са временно решение. Независимо от това какво се случва по време на лечението, парите трябва да започнат да се връщат още от следващия месец. Още един сериозен проблем е, че обикновено по време на лечението излизат немалко допълнителни плащания, които обаче няма как да се предвидят предварително. Ние от фондация Павел Андреев сме привърженици на набирането на средства за подпомагане на различни каузи, в това число – и за медицинско лечение при спешни случаи. Споделете вашата история на нашия сайт за дарения, със сигурност ще има хора, които да проявят съпричастност и да решат да помогнат.

Затова ние от Фондация Павел Андреев ви съветваме добре да помислите преди да теглите заем или да използвате кредитна карта, за да финансирате лечението. Самият факт, че нямате нужните средства за медицинското лечение е красноречив, че най-вероятно няма да успеете да върнете парите в срок, а това ще отключи "домино ефект" от рефинансиране; нови заеми и като цяло живот в дългове. Отлично разбираме, че здравето е най-важно и сме готови на всичко в такива ситуации, но добре трябва да обмислим вариантите и да не зачеркваме с лека ръка организирането на дарителска кампания!

Дарителски кампании за спешни медицински случаи във Фондация Павел Андреев

Много хора прибягват до организирането на онлайн благотворителна кампания, ако нямат налични необходимите средства и времето ги притиска. Ако и на вас ви се наложи да събирате средства за себе си или за друг човек в нужда, отлично решение би било да го направите през платформа PavelAndreev. Ако изберете този метод за набиране на средства, то не забравяйте, че парите са дарени за кауза, т.е. не трябва да бъдат връщани. Средствата могат да бъдат теглени веднага след като даренията започнат да постъпват по сметката.

Разбира се, за да стартирате кампания за набиране на средства за лечение в платформата ни, то ще трябва да предоставите няколко документа, с които да докажете каузата си и че събраната сума ще бъде изхарчена по предназначение. На сайта на PavelAndreev.BG ще намерите повече информация относно необходимата документа за стартиране на дарителска кампания за набиране на средства за медицинско лечение при спешни случаи.

Ще ви дадем няколко съвета, които ще ви бъдат от полза, когато става въпрос за искане на дарения за медицинско лечение при спешни случаи. Добре написан текст, който да разкаже историята на бенефициента, е задължителен компонент на успешната кампания. Всички детайли трябва да бъдат добре обмислени. Текстът е добре да бъде съпътстван от някои изображения и завладяващи видеоклипове. Споделянето на кампанията ви за набиране на средства в социалните медии може да направи много по-ефективно достигането до максималния брой хора по целия свят. Включването на връзка към сайта за дарения в публикациите в социалните медии може да улесни хората да дарят – ще са им нужни само няколко секунди. Набирането на средства може да се споделя и чрез текстови съобщения и имейли с персонализирани обръщения.

Заключение

Когато се сблъскаме с въпроса как да съберем средства за медицинско лечение при спешни случаи, вариантите са много. Въпреки това, най-добрият начин си остава организирането на благотворителна кампания, тъй като по този начин събраните пари не трябва да бъдат връщани и няма да затънете в дългове, какъвто риск съществува при изтеглянето на заем.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...