Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021

Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас.

Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите време и да прочетете за най-добрите начини за писане на писмо за набиране на средства. Това ръководство предлага конкретни съвети за това как да напишете писмо за дарение със съдържание, което е убедително и завладяващо. Ще предоставим и образец на писмо за дарение, за да ви дадем солидна отправна точка.

Напишете писмо с призив за набиране на средства, което да стимулира даренията

Независимо от използваната медия, добрият пример за писмо за дарение трябва да накара потенциалния дарител да се свърже емоционално с историята ви, като същевременно изложи точно каузата ви.  Не се притеснявайте да обясните защо започвате събирането на средства и какво ще направите с получените дарения.  Хората ще искат да знаят как точно могат да ви помогнат да постигнете целта си.

Ако искате да убедите приятели и непознати да подкрепят вашата кауза, разгледайте другите ни съвети по-долу за писане на писмо с искане за дарение.

Съвети как да напишете писмо за набиране на средства

Обърнете се към емоциите на аудиторията с писмото си.  Успешните писма за искане на дарения, независимо дали става въпрос за писмо за осиновяване или за общи писма за дарения, се нуждаят от тези общи елементи, за да се изгради основа за успех.

Бъдете откровени и свободни

Напишете го така, сякаш говорите с приятел.  Използвайте лични местоимения ("аз, ние, те, ти"), за да привлечете читателя и да предизвикате емоционална реакция.  Опишете защо подкрепата за вашата кауза ще накара читателите да се почувстват добре.  Хората помагат, защото искат да изпитат добри чувства от това, че са дали нещо.

Една снимка струва хиляди думи

Включете снимки в писмото си, за да могат хората да си представят как ще бъде използвана тяхната подкрепа.  Споменете, че в PavelAndreev.BG се публикуват повече снимки и видеоклипове, за да се повиши яснотата за вашата кауза.

Улеснете даряването

Предлагането на възможност за плащане онлайн е добър начин за привличане на дарения.  Уверете се, че уебсайтът, който използвате за благотворителното набиране на средства е лесен за използване, сигурен и с добра репутация.  Не забравяйте да поканите хората да предприемат действия.  Не се срамувайте, че трябва да съберете средства за каузата си и да информирате хората как могат да дадат своя принос.

Разгледайте нашите шест разплащателни метода , както и нашия блог и най-често задаваните въпроси.

Шаблони на писма с молба за дарение, които ще ви помогнат да постигнете целта си

Когато става въпрос за писане на убедителни съобщения за дарения, примерите са от огромна полза.  Ако не можете да измислите подходящите думи, тези примерни писма с молба за дарение могат да ви помогнат да започнете.

Пример за писмо с молба за дарение до семейство и приятели

С хората, които ви познават най-добре, можете да си позволите да бъдете малко по-уязвими и да предложите подробности, които може да не се чувствате толкова комфортно да споделите с фирми или други потенциални дарители.  Използвайте този шаблон като рамка за вашето писмо или имейл, но не се страхувайте да го променяте.

Линия на темата:  [Бъдете кратки и избягвайте главни букви и възклицания]:

Здравейте [вмъкнете името],

Исках да се свържа с вас и да ви съобщя, че набирам средства за [посочете причината, поради която набирате средства].  Както вероятно вече знаете, тази кауза е много важна за мен.  [Напишете още 1-2 изречения за историята си с тази кауза и защо тя е толкова важна за вас.]

Бихте ли могли да се включите в моята кампания за набиране на средства?  Дарение на каквато и да е сума наистина ще ми помогне да постигна целта си.

За да ми помогнете [посочете целта - например "да отида на мисия"], просто кликнете върху връзката към моята кампания за набиране на средства по-долу:

[Вмъкнете връзка за набиране на средства - линк]

Ако можете да споделите линка за набиране на средства с приятелите си, това би означавало много.  Колкото повече хора чуят за моята кауза, толкова по-бързо ще постигна целта си за набиране на средства.

С обич/искрено,

[Вашето име]

[Вашата информация за контакт]

Примерни писма за искане на дарения за организации

Ако сте организация с нестопанска цел, може би вече знаете колко ефективно може да бъде писмото за набиране на средства.  Опитайте този шаблон на писмо за дарение за благотворителност или някоя негова версия, за да повишите осведомеността за вашата организация с нестопанска цел.

Относно: [Бъдете кратки и избягвайте главни букви и възклицания]

Уважаеми [въведете име],

Нашата организация наскоро започна нова кампания за набиране на средства за [да въведете обяснение за вашата кауза].  Като сертифицирана благотворителна организация, чиято мисия е да [вмъкне кратко обяснение на мисията си) ние сме много развълнувани да включим нашата общност в нашите последни усилия за набиране на средства.

С тези средства нашата организация ще може да [внезапоничане на няколко конкретни начина, по които средствата ще окажат въздействие.]  За да научите повече за това как планираме да направим разлика, кликнете върху нашата връзка за набиране на средства по-долу:

[Въведете URL към сайта за набиране на средства]

За да постигнем целта си за набиране на средства, ще е необходимо наистина цяло село.  Можете ли да подкрепите тази невероятна кауза?  Всяка сума, която можете да допринесете, ще има ефект- дори 5лв.

Благодарим Ви, че прочетохте за нашата последна мисия, и моля, свържете се, ако искате да научите повече и да се включите в нашите усилия за набиране на средства.

Поздрави и най-добри пожелания,

[Името ви]

[Вашата информация за контакт]

Пример за писмо за набиране на средства с молба за дарения от фирми

Искането на подкрепа от местните фирми е добра стратегия, когато вече сте се обърнали към приятели и членове на семейството - особено ако планирате да работите с фирмата за местно събитие за набиране на средства.  По-долу е дадено примерно писмо с молба за дарения от предприятия.

Линия на темата:  [Бъдете кратки и избягвайте главни букви и възклицания]:

Здравейте [въведете име],

Наскоро започнах набиране на средства за [посочете каузата или причината, поради която набирате средства].  Вярвам, че местни фирми като вашата могат наистина да променят нашата общност, и затова търся вашата помощ.  [Вмъкнете 1-2 изречения за вашата кауза и как тя се свързва с местния бизнес или защо може да го заинтересува.]

Досега успях да събера [вмъкнете сумата] с помощта на нашата общност, но все още имам да свърша още работа, за да постигна целта си.

Бихте ли могли да допринесете за моята кауза?  Дарението на каквато и да е сума ще бъде от значение и ще означава много за мен.

За да научите повече за моята кампания за набиране на средства и да дарите каквато и да е сума, просто кликнете върху връзката по-долу:

[Вмъкнете URL към сайта за набиране на средства]

Благодаря ви много.

Поздрави и най-добри пожелания,

[Вашето име]

[Вашата информация за контакт]

Краудфъндингът улеснява вашата мрежа от приятели и познати да ви подкрепя

Когато използвате платформа за групово финансиране, това прави лесно и бързо за другите да допринасят за вашата кауза.  Няма да се налага да се притеснявате за събирането на дарения от всички, защото даренията ще бъдат изпратени направо в банковата ви сметка.

Онлайн набирането на средства също така улеснява другите да ви подкрепят по други начини.  Приятелите и семейството могат лесно да споделят линка ви за набиране на средства с всичките си контакти, за да внесат още по-голяма подкрепа за каузата ви.

За повече идеи за това как да поискате дарения, прочетете повече в нашия блог.

Разгледайте всички кампании в PavelAndreev.BG или стартирайте своята.

Започнете да пишете писма за набиране на средства и събиране на повече пари

Ако знаете как да напишете писмо за дарение, това ще допринесе за успеха на вашата кампания за набиране на средства.  След като вече разполагате с основните инструменти, от които се нуждаете, не забравяйте да се свържете с мен и да създадем заедно вашата онлайн кампания за набиране на средства.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

Статии - Какво е благотворителността и как да правя благотворителност?
24-ти март 2021
Какво е благотворителността и как да правя благотворителност?

Благотворителността е начин да покажете любов към хората и да помогнете на другите, които не са в състояние да си помогнат сами.  Благотворителността може да се приема като помощ на нуждаещите се или бедните, когато имат проблем. Помоща може да бъде проявена индивидуално или чрез благотворителна организация като PavelAndreev.BG. Човек може да прояви благотворителност като по свое желание реши да осигури нуждите на бедните. Те могат да бъдат хран...