Статии - Как да настроите успешно благотворителна кампания за набиране на средства в 8 стъпки
10-ти ноември 2021

Как да настроите успешно благотворителна кампания за набиране на средства в 8 стъпки

Ако сте решили да започнете краудфъндинг  кампания, може да се чудите как да настроите страницата ви за дарения, която вдъхновява хората да помогнат. Каквато и да е вашата кауза, важно е да създадете страница за дарения, която да разказва вашата уникална история. С това ръководство ще научите как да:

 • Създадете интересно заглавие за набиране на средства
 • Напишете смислена история за набиране на средства
 • Изберете най-добрите типове снимки и видеоклипове за вашето набиране на средства
 • Изберете правилната цел за набиране на средства
 • Споделете вашата кампания за набиране на средства, за да получите повече дарения
 • Благодарите на поддръжниците си
 • Публикувате актуализации, които могат да ви помогнат да постигнете целта си

Коя платформа за краудфъндинг е най-добра за вашата кампания за дарения?

С нарастващата популярност на краудфъндинга има десетки уебсайтове за набиране на средства, от които да избирате. И така, как да разберете коя платформа е подходяща за вас и вашата кауза?

Ако все още не сте сигурни как да изберете платформа за вашата кампания за лични дарения, разгледайте нашата платформа и стартирайте кампанията си.

Как да стартирате кампания в благотворителната платформа за дарения PavelAndreev.BG: 8 професионални съвета

1. Измислете интересно заглавие на кампанията ви за набиране на средства

Първата стъпка в това да знаете как да създадете кампания за дарения за себе си, любим човек или благотворителна организация е да изберете заглавие, което ясно обяснява защо набирате средства.

 • Вашето заглавие за набиране на средства трябва да привлече вниманието на потенциалните поддръжници в социалните мрежи, в имейли и в текстови съобщения.
 • Запомнящо се заглавие, което незабавно предава послание за какво събирате средства и ще насърчи хората да щракнат върху връзката ви и да прочетат вашата история.

2. Напишете история, която вдъхновява хората да даряват

История за набиране на средства, която е едновременно подробна и ще насърчи хората да подкрепят вашата кауза. Естествено е да искате да стартирате страницата си за дарения възможно най-бързо, но не забравяйте да отделите време, за да напишете смислено описание.

Големината на описанието ви за набиране на средства трябва да бъде не по-малко от 400 думи и трябва да обхваща кой, какво, кога, защо и как. Независимо дали се чудите как да настроите страница за дарения за физическо лице или за себе си, ето най-важните въпроси, на които вашата история трябва да отговори:

 • Кой се възползва от вашето набиране на средства? Опишете получателя възможно най-честно и пълно и обяснете защо този човек, семейство или организация толкова заслужават финансова помощ. Ако набирането на средства е за вас, не се страхувайте да се отворите и да обясните защо подкрепата от другите би направила голяма разлика в живота ви.
 • Коя е основната пречка? Кажете на потенциалните дарители пред какви проблеми сте изправени вие или получателят.
 • Кога имате нужда от средствата? Важно е да кажете на поддръжниците си кога са необходими средствата, за да разберат спешността.
 • Защо вие или получателят се нуждаете от помощ? Кажете на хората защо техният принос е критично важен. Вземете пример от обществените радиостанции, които вършат страхотна работа, за да отговорят на „защо“ в своите инициативи за набиране на средства.
 • Как могат да помогнат дарителите? Избройте конкретни разходи, за които вие или получателят се нуждаете от помощ. Тези подробности помагат на хората да разберат за какво точно ще се използват техните дарения.

3. Добавете снимки и видеоклипове, за да озарите страницата си за дарения

Визуалното съдържание може да ви помогне да разкажете историята си по подходящ начин. Добавянето на снимки и видеоклипове ще подобри страницата ви за дарения и ще накара хората да искат да научат повече за вашата кауза.

 • Проверете дали основната ви снимка е с високо качество, тъй като пикселизираните изображения може да накарат вашата кампания за набиране на средства да изглежда подозрителна.
 • Не забравяйте да изберете снимки и видеоклипове, които наистина предават вашата личност или личността на вашия бенефициент.

4. Изберете цел за набиране на средства, която има смисъл

Когато решавате каква да бъде целта ви за набиране на средства, най-добре е да започнете с малко и да я увеличите, ако е необходимо. Защо започването от малко е по-добра стратегия? Разумните цели за набиране на средства могат да насърчат хората да дават, докато големите цели могат да накарат хората да се чувстват, че дарението им няма да има значение.

 • Не забравяйте, че можете да увеличите целта си за набиране на средства по всяко време.
 • Можете също да запазите всички дарения, които получавате, дори ако не постигате целта си за набиране на средства.

5. Споделете първо с близките си приятели и семейство

Първите няколко дни от набирането на средства могат значително да повлияят на успеха му в дългосрочен план. Преди да популяризирате широко своята кампания за набиране на средства, най-добре е да я споделите с няколко близки приятели и да поискате отзивите им. Тъй като хората са по-склонни да дават, ако други хора вече са дарили, стратегията за внедряване ще гарантира, че имате няколко солидни дарения, преди да споделите своето набиране на средства с всички в социалните мрежи.

 • Започнете набирането на средства, като изпратите лични писма за набиране на средства до най-близките си приятели и членове на семейството. Това ще ви помогне да получите няколко първоначални дарения, дори преди да споделите връзката си за набиране на средства в социалните мрежи.

За повече идеи как да поискате дарения, вижте тези други ресурси:

6. Прецизно настройте своя план за споделяне

Споделянето е може би един от най-важните аспекти на провеждането на кампания за набиране на средства. Споделянето на вашата страница за дарения навсякъде помага за повишаване на осведомеността за вашата кауза и насърчава мрежата ви от приятели и семейство да ви подкрепят.

 • Използването на социални мрежи за популяризиране на вашата кампания за набиране на средства е един от най-лесните и най-ефективни методи за разгласяване на вашите нужди. Можете да използвате Facebook, Twitter и дори Instagram, за да разпространявате кампанията си.
 • Друг начин да насърчите хората да споделят вашата кауза е да създадете #хаштаг за набиране на средства. Хаштагът улеснява хората да намират публикациите ви в социалните мрежи и да взаимодействат с тях.

Разбира се, можете също да споделите вашата кампания за набиране на средства чрез имейл, текстово съобщение и телефонни обаждания. За повече съвети за набиране на средства за споделяне, разгледайте тези публикации в блога:

7. Покажете благодарност към поддръжниците си

Когато сте заети да настроите и управлявате страница за дарения, понякога е лесно да забравите да благодарите на дарителите си. Но показването на благодарност е важно. В крайна сметка, без щедростта на дарителите, вашето набиране на средства не би било възможно.

 • Да благодарите на вашите дарители също е от ключово значение за изграждането на сплотена общност, която остава ангажирана и отдадена на вашата кауза. Понякога дори може да вдъхнови повторни дарения и да помогне за задържането на дарителите.
 • Напишете благодарствено писмо до всеки дарител или опитайте да изпратите ръкописни бележки или отделни имейли, ако имате време. Човешката доброта е красиво нещо, особено когато се отплаща с повече човешка доброта. 

8. Не забравяйте да публикувате актуализации на кампанията ви набиране на средства

Актуализациите са лесен начин да държите дарителите си в течение, като същевременно ги уведомявате, че все още може да се нуждаете от тяхната постоянна подкрепа. И ако вашето набиране на средства спре, актуализациите могат да му помогнат да набере инерция отново.

 • Актуализацията може да бъде толкова проста, колкото снимка с ред текст или няколко параграфа, обясняващи всички скорошни развития с вашите цели за набиране на средства или финансови цели.
 • Можете също да използвате актуализации, за да обсипвате специални дарители с признание и благодарности. След като овладеете как да напишете актуализация за набиране на средства, можете да се стремите да публикувате такава около веднъж седмично.

Имате кампания в PavelAndreevBG? Ето няколко съвета как да я направите по-успешна. А ако все още нямате стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Готови ли сте да постигнете целите си за набиране на средства? Създайте страница за дарения днес

Сега, когато имате инструментите за успех в набирането на средства на една ръка разстояние и знаете как да настроите страница в PavelAndreev.BG, всичко, което остава да направите, е да ми пишете, за да стартираме. Започнете набирането на средства днес!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...