Статии - Как да пътувате с ограничен бюджет - осем трика и още - краудфъндинг за пътешествия.
20-ти март 2021

Как да пътувате с ограничен бюджет - осем трика и още - краудфъндинг за пътешествия.

Независимо дали ще пътувате в страната или сте се решили да прекосявате международни граници, подобна инициатива може да се окаже доста скъпо начинание. Всъщност, цели 74% от американците са на мнение, че почивката ги е вкарала в дългове, твърди Forbes. За щастие съществуват някои трикове, които могат да ви спестят пари, без това да се отрази по някакъв начин на качеството на пътуването ви. По-долу ви предлагаме осем такива.

Научете как да планирате почивката си като професионалист 

Гориво, квартира и самолетни билети – това са едни от най-големите разходи при пътуване, но по-малките харчове за храна и разглеждане на забележителности, например, също могат да натоварят бюджета ви. Ще ви научим как да планирате пътуването си така, че вместо с празен портфейл, да се върнете от него с вълнуващи истории, които да разказвате дълго време наппред.

  1. Проучете разходите по транспорта 

Ако не си направите труда предварително да проучите разходите за транспорт, почти със сигурност ще платите повече, от колкото сте очаквали. Но информирате ли се предварително за цените, веднага ще разберете дали ви предлагат изгодна цена за определена услуга, или точно обратното - карат ви да плащате скъпо и прескъпо.

Уебсайтът Budget Your Trip може да ви даде надеждна информация за средната цена на стандартните ежедневни разходи по време на ваканцията. От него ще научите доста интересни детайли - от цената на закуската във Франция до цената на такси в Тайланд. По този начин ще минимализирате риска от изненади.

  1. Намерете най-добрите самолетни билети 

Самолетните билети обикновено съставляват най-голямата част от бюджета на всяко едно пътуване, така че е важно внимателно да планирате нещата. Съществуват различни опции за полет. Освен, че може да заложите на по-евтини летища, съществуват и някои други трикове за спестяване на пари. Да ги видим.

Не чакайте последния момент, за да си купите самолетен билет, но и не го купувайте една година предварително. Някои експерти са на мнение, че най-доброто време за закупуване на билет е 54 дни преди полета.

Огледайте се за полети чрез бюджетни авиокомпании и сайтове за агрегиране като JetBlue, Spirit или EasyJet. Също така, комбинирането на много полети е по-лесно със сайтове като Google Flights или Hopper, които ви позволяват да сравнявате хиляди различни опции.

Ако имате възможност да чакате, за да изберете най-добрата сделка, прегледайте уебсайтът Scott’s Cheap Flights – той изпраща уведомления за евтини самолетни билети.

  1. Организирайте набиране на средства (краудфъндинг) за пътуване 

Много хора са намерили добър начин да съберат пари за пътуването си и това е краудфъндингътОнлайн набирането на средства е лесен и същевременно сигурен начин да се свържете със свои роднини и приятели, за да помолите за помощ, без да се чувствате неловко.

Независимо дали пътуването ви е свързано с обучение, работа, лечение в чужбина или пък комбинация от трите, онлайн набирането на средства си остава едно бързо и просто решение за набавяне на необходимите средства.

Ако търсите още идеи за набиране на средства за пътуване, вижте как други като вас са се справили с проблема и са успели да превърнат мечтите си в реалност.

  1. Пробвайте с различни бонуси 

Разбира се, възможно е това да отнеме доста време, но с малко търпение всеки може да се научи как да използва своите кредитни карти така, че да събере точки и да използва безплатни полети и хотели. Всъщност, никак не са малко хората, които вече го правят успешно. В зависимост от това къде и колко често използвате картата си при пътуване, в крайна сметка може да се окаже, че събраните бонус точки могат да ви покрият цял един международен полет.

  1. Експериментирайте с различните опции за настаняване 

Ако се откажете от стандартните хотели, не само ще се радвате на нестандартна ваканция, но и същевременно може да спестите куп пари.

Сайтове като Airbnb и FlipKey могат много да помогнат, като ви осигурят възможност за наемане на стая в частен дом или дори цял имот.

Също така, когато хотелите не успяват да резервират всичките си стаи, те започват да ги предлагат на съвсем ниски цени. Приложението Hotel Tonight представя точно такава информация и от него винаги можете да се информирате за ексклузивни оферти в последната минута. Така може да се окаже, че ще платите нищожна цена за пребиваване в супер луксозни хотели.

Може да хвърлите едно око и на CouchSurfing – това е специализиран сайт, който ще ви свърже със собственици на частни домове, при които можете да отседнете на принципа на международен културен обмен.

А ако ви привлича възможността да отседнете в автентична био ферма, тогава е добре да знаете, че WorkAway или Wwoof International са сайтове, които ще ви окажат пълно съдействие в това отношение. Чрез тях може да получите подслон и храна в замяна на няколко часа селскостопанска работа дневно.

  1. Бюджетен наземен транспорт 

Макар и да не е толкова скъп като пътуването със самолет, наземният транспорт също може да коства доста пари. Ето няколко съвета как да спестите от него.

Ако обичате да се срещате с нови хора и не желаете да наемете кола, помислете за услугата, която предлага BlablaCar. Този уебсайт свързва шофьори и пътници, които пътуват по един и същ маршрут, като им позволява да споделят цената на пътуването.

Сменете скъпите приложения за шофиране или таксита с пътуване в обществения транспорт. То ви може да отнеме повече време, но пък е евтино и ще ви позволи да видите града, в който сте пристигнали, през очите на местните жители.

Ако пътувате с влак, купете си билет за втора или трета класа, вместо за първа. В много страни разликата между трите е нищожна.

  1. Разглеждане на забележителности 

Можете да спестите доста пари, ако оставите настрани пътеводителя си и пропуснете обиколки или стандартни туристически атракции. Може да посетите само няколко от най-популярните забележителности, а през останалото време да се разходите пеша, да посетите музеи, галерии, пазари и така нататък. Във всеки град има много какво да се види и при една обикновена пешеходна обиколка.

  1. Бюджет за вашето пътуване 

Без значение колко проучвания сте направили преди пътуването си, ще ви е трудно да не похарчите прекалено много средства, ако не сте си определили точен бюджет. Съществуват безброй онлайн калкулатори, които могат да ви помогнат да планирате добре своите разходи.

Реални хора, които използваха благотворителното групово набиране на средства (краудфъндинг), за да платят своето пътуване 

Изненадващото пътуване на г-н Пенел

Учителят по социални науки Гари Пенел преподавал в продължение на почти 30 години. Когато решил пенсионира, учениците му решили да го изпратят с невероятен подарък: пътуване до Европа, заедно със съпругата му и двама близки приятели. И успели. Те наистина събрали 10 000 долара и подарили на любимия си учител мечтаното пътуване до Стария континент, по случай неговото пенсиониране.

Започнете да спестявате и да планирайте мечтаната ваканция още днес!

Ако мечтаната ви почивка все още изглежда нереално далече, не забравяйте, че краудфъндингът е един от най-добрите начини за набиране на пари за пътуване. PavelAndreev.BG лидер в набирането на средства, а аз съм на разположение 24/7, за да поговорим и да сбъдна мечтите ви. Може да разчитате на мен, ако нещо се обърка и срещнете затруднения по пътя. Направете първата стъпка от пътуването си сега, като се свържете с мен сега.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...