Статии - Как да платим за адвокат, ако нямаме пари: Три източника на финансиране

Как да платим за адвокат, ако нямаме пари: Три източника на финансиране

Когато вие или ваш близък се нуждаете от адвокат, може да се окаже, че съдебните такси могат да бъдат непосилни.  Ситуацията ви е сложна и много неща са заложени на карта, така че не бива да оставате без помоща на професионалист.  Но какво да правите, когато нямате пари, за да наемете адвокат?  В това ръководство ще научите как да получите помощ за заплащане на адвокат, за да можете да получите необходимата ви помощ.  

Колко струва консултация с адвокат - цена?

Разходите за адвокат зависят от множество фактори:

 - Вид и сложност на делото

 - Нивото на опит на адвоката и адвокатската кантора

 - Вашето местоположение

 - Използваната структура на таксите

Часова ставка за адвокатски услуги

Обичайните часови тарифи за адвокат варират от 50 до 100 лева за консултация, въпреки че могат да бъдат по-високи или по-ниски в зависимост от горепосочените фактори и спецификата на вашия случай.  Почасовата ставка често се прилага за всеки аспект на вашия случай - включително за неща като правене на фотокопия или правно проучване.

Фиксирана такса за адвокатски услуги

За обикновени дела, като например безспорен развод или подаване на документи за емиграция, може да се получи фиксирана такса.  Тези видове прости дела обикновено са на стойност от 400 лева, но могат да струват и повече, ако казуса е по-сложен.

Хонорар, който служи за гаранция 

Хонорарът е предварителен депозит, от който адвокатът ви ще черпи средства на почасова база, докато работи по вашия случай.

Такса за непредвидени разходи

Най-често при дело за телесна повреда адвокатът ви получава заплащане само ако спечелите.  Таксите за непредвидени разходи обикновено варират между 30 и 40% от сумата на споразумението.  

Предлагат ли адвокатите разплащателни планове?

Адвокатите не са задължени да предлагат планове за плащане, въпреки че много от тях избират да го правят.  Преди да се срещнете с адвокат за първоначална консултация, не забравяйте да попитате за възможност за план за плащане.  При някои планове за плащане се използва плъзгаща се скала, която се основава на вашите доходи и финансови задължения.

Получаване на помощ за съдебни такси от дружество за правна помощ

Как да получите помощ за заплащане на адвокатско представителство? Може да изглежда трудна задача, но за щастие съществуват много ресурси.  Съществуват програми, които помагат за покриване на разходите за адвокат, за покриване на други съдебни такси или за предоставяне на правна помощ.  Тези ресурси се различават в зависимост от държавата.  За да разберете как да получите правна помощ във вашия район, първо се свържете с някоя от организациите около вас.

Помислете за набиране на средства за съдебни разноски с онлайн кампания (краудфъндинг)

Друга алтернатива на намирането на правна помощ или на адвокат е събирането на пари за съдебни такси.  Можете да направите това лесно с помощта на груповото финансиране или още краудфъндинга, което може да ви помогне бързо да съберете средства за правна защита.  Груповото финансиране на съдебни такси може да помогне за облекчаване на част или на цялата финансова тежест, свързана с плащането на адвокат.

Разгледайте нашата статия за :

Груповото финансиране може да компенсира скъпите такси за правно представителство

За тези, които са изправени пред каквото и да е правно предизвикателство, може да е трудно да се обърнат директно към други хора за помощ.  Груповото финансиране предлага алтернатива, която е бърза, лесна и позволява да се избегнат потенциално неудобните разговори с близки и приятели.  А чрез споделяне на кампанията за набиране на средства в социалните мрежи можете да разширите мрежата си и да достигнете до още повече хора, които биха искали да помогнат.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи:

Запазете повече от даренията си с набиране на средства

Съществуват няколко платформи за групово финансиране, така че е важно да намерите тази, която най-добре отговаря на вашите нужди.  Потърсете платформа, която осигурява поддръжка за клиенти и ресурси за набиране на средства.  И внимавайте за скрити такси.  Сравнете различни платформи, за да разберете кой сайт за набиране на средства има най-ниски такси.  За щастие PavelAndreev.BG предлага безплатно набиране на средства с 0% такса за платформата и за организаторите, така че можете да запазите повече от събраните средства.

Разгледайте следните статии от нашия блог :

 

Съвети за използване на PavelAndreev.BG за правна защита

Стартирането на кампания за набиране на средства за съдебни такси може да изглежда непосилно, но не е задължително да е така.   Помоща за заплащане на съдебните такси означава, че можете да спрете да се тревожите и да се чувствате уверени за бъдещето си.  Следните съвети ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства.

  • Напишете своята история за набиране на средства.  Разкажете впечатляваща история, която да се свърже с вашата аудитория.  Това може да бъде разликата между човек, който пасивно разглежда вашата кампания за набиране на средства, и човек, който прави дарение.
  • Споделете своята кампания за набиране на средства, за да увеличите даренията.  Увеличаването на обхвата е ключово за ефективното набиране на средства.  Независимо дали споделяте в социалните мрежи, или си сътрудничите с местен бизнес, разширяването на мрежата ви ще ви помогне да получите повече дарения.
  • Постигнете целта си с подходящия шаблон за имейл.  Имейлът е един от най-добрите начини за повишаване на осведомеността за вашата кампания за набиране на средства.  Трябва да превъзмогнете страха да поискате помощ и използвайте убедителените шаблони за имейл, които вдъхновяват другите да дарят за вашата кауза.

Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства.

Получете помощ за плащане на съдебните си разноски веднага

Намирането на помощ за съдебни разноски може да бъде предизвикателство, но не е нужно да се справяте сами.  Груповото финансиране чрез PavelAndreev.BG е лесен начин да съберете парите, от които се нуждаете, за да се справите с финансовата тежест на адвокатските хонорари.  Когато знаете, че можете да платите фиксирана такса, хонорар или хонорар за непредвидени обстоятелства, ще можете да бъдете малко по-спокойни.  Свържете се с мен и започнете набирането на средства още днес.

Сподели