Статии - Как да платите за обучение в университет: Топ 5 начина

Как да платите за обучение в университет: Топ 5 начина

С нарастващите разходи за обучение в университет става все по-трудно за студентите да следват висше образование. Но не губете надежда – организирането на благотворителни кампании(груповото финансиране) е една чудесна възможност за събиране на пари за университет, освен това има и други начини. 

5 начина да платите за университет

1. Финансова помощ

Трудно е да се плати за университет без необходимите средства за покриване на обучението. Финансовата помощ е една от добре познатите опции, достъпни за всеки, чието семейство няма средства да ги подпомага финансово за училище. Има програми за подпомагане на студентите. Те позволяват на студентите да кандидатстват за помощи, като попълнят формуляри. Това включва описание на общия доход на домакинството, спестяванията и всички активи, които притежават. В зависимост от тези фактори, студентът може да се класира за различни финансови помощи, вариращи от държавни до училищни и частни източници.

Съвет: Ако вашите родители са се разделили, посочете само родителя, който ви издържа. По този начин общият доход на домакинството, посочен в молбата ви, ще бъде по-нисък и шансовете ви да получите по-голяма субсидия ще бъдат по-високи.

2. Групово финансиране

Ако се чудите как да платите за университет, помислете дали да не се обърнете към групово финансиране. Груповото финансиране също е чудесен вариант, ако се чудите как да платите за университет без помощта на родителите. Хубавото е, че всеки може да започне кампания за набиране на средства за училище. Разгледайте организирането на благотворителна кампания(групово финансиране) или директно стартирайте кампания в платформата PavelAndreev.BG. Ето предимствата:

  • Няма процес на кандидатстване за започване на набиране на средства.
  • След като започнете да получавате дарения, няма дълъг период на изчакване, за да получите средствата си.
  • За разлика от заемите, не се очаква да платите нищо в замяна при групово финансиране. 
  • Споделете лесно вашето набиране на средства навсякъде, от семейството и приятелите до непознати, които искат да подкрепят вас и вашето образование в университета.

Съвет: Написването на въздействаща и вдъхновяваща история за набиране на средства може да ви помогне да постигнете целта си за набиране на средства. Бъдете прозрачни и споделете какви са вашите цели в университета. По този начин дарителите ще знаят за какво отиват техните дарения.

3. Стипендии

Стипендиите са добра алтернатива за финансова помощ за университет. Ако не отговаряте на изискванията, не се отчайвайте. Често срещано погрешно разбиране е, че всички стипендии се основават на заслуги. В действителност не е така. Много стипендии са съсредоточени върху нуждите, местоположението, таланта на бъдещия студент. Повечето абитуриенти отговарят на изискванията за приблизително 50-100 стипендии, за които може дори да не знаят.

Съвет: Вероятно ще се квалифицирате за повече държавни стипендии, отколкото за национални. Потърсете местни организации и институции, за да ви обяснят какви са вариантите във вашия район. Можете също да потърсите информация онлайн.

4. Федерални субсидии

Субсидиите са чудесен начин да получите пари за университет, тъй като не е необходимо да се изплащат, за разлика от студентските заеми. Някои държави предлагат редица федерални стипендии на студенти. Въпреки че размерът на стипендията, обикновено се основава на нуждите, други фактори като цената на обучението, статуса ви на студент и курсовата ви работа също ще бъдат взети под внимание.

Струва си да кандидатствате и за държавни субсидии, особено ако искате да увеличите максимално шанса си да получите пълен пакет от помощ. Въпреки че безвъзмездните средства на държавно ниво могат да бъдат по-конкурентоспособни (те обикновено изискват да имате минимален среден успех), има тенденция да има по-голям набор от пари за финансова помощ, достъпни за тези, които кандидатстват в местен мащаб. Обърнете се към вашата държавна агенция за безвъзмездни средства, за да научите повече.

Освен това безвъзмездните средства не е задължително да идват от федерални пари. Организации с нестопанска цел, религиозни институции и благотворителни организации също могат да предоставят парични помощи на студенти. Ако се чудите как да получите пари за университет, когато не отговаряте на изискванията за федерални субсидии, това са полезни места, от които да започнете.

5. Частни студентски заеми

Частните студентски заеми често се използват за допълване на допълнителни разходи, ако финансовата помощ не покрива всички разходи за университет. Частните студентски заеми обикновено се издават от банка или финансова институция. За разлика от федералните студентски заеми, допустимостта за частни студентски заеми се определя от вашия кредитен рейтинг. Когато търсите правилния частен заем, потърсете кредитор с добра репутация и се уверете, че кредиторът работи с вашия университет. 

Съвет: Вземете назаем само сумата пари, която смятате, че можете да върнете по-късно, за да не се задълбочите в дългове за студентски заем.

Разгледайте тази статия 100 % прозрачност на даренията за благотворителни кампании в платформата PavelAndreev.BG, за да научите повече за нас.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Получете помощ за плащане на обучение

Всеки има право на образование. За съжаление, много хора не знаят как да си позволят университет, без да кандидатстват за студентски заеми. Сега, след като сте въоръжени с тази информация, ще можете да направите избора, който е най-подходящ за вас и вашата ситуация. Всеки ден виждаме как хора успешно използват набирането на средства за обучение в университет, за да финансират своето образование.

Сподели