Статии - Как да платите за погребение, когато нямате пари?

Как да платите за погребение, когато нямате пари?

След като любим човек си отиде, семейството и приятелите трябва да покрият разходите за погребението, а то може да струва скъпо. Към високата цена на погребението (което може да включва балсамиране, ковчег, катафалка, гробище, надгробен камък и други) е емоционалната трудност да помолите приятели или семейството ви да помогнат за разходите, когато нямате възможност. Разходите за такова нещо, обикновено, са последното нещо, за което искаме да мислим и да се молим в такъв тежък момент.

Съберете средствата, необходими за погребението на любимия човек 

Краудфъндингът се е доказал като популярен начин по света за набиране на средства за погребение. Често роднини и приятели, които са познавали починалия биха искали да помогнат финансово за разходите за погребението. С учудване ще откриете, че хората често се радват, че могат да помогнат по някакъв начин. Освен набирането на средства за погребението на любимия човек, може да се събере и малка сума пари, която да се даде на най-близките хора в знак на уважение.

Четири идеи за набиране на средства за погребение 

  1. Организирайте спортен турнир

Един от най-разпространените начини за набиране на средства за погребение на човек е като организирате спортен турнир. Хубаво би било спорта, който ще изберете да е бил любим на покойника. Независимо от спорта, организирайте малки игри (примерно 4 на 4), за да могат да участват много хора. Помолете участниците да дарят в кутия поставена на входа. Много от тях ще го направят с удоволствие.

благотворителност чрез спорт

Подобна кампания е Spartan For А Brighter Future / Спартанци за по-добро бъдеще.
В тази кампания се обединяват ентусиасти, които ще участват в 10км състезание Spartan във Франция за едно по-добро бъдеще на хора, поставени пред тежка диагноза.

  1. Набиране на средства на вечеря в ресторант

Направете резервация в хубав ресторант и поканете хора, които познават покойния, за да се видите и да си поговорите. Обсъдете със собственика да дари малък процент от печалбата от вечерта. Това ще доведе нови клиенти в ресторанта и ще вдигне оборота. Поканете и други хора като им обясните за каква кауза се събирате – всички събрани средства ще се дарят за погребението на човека. Може да направите импровизирана сцена, където всеки гост да разкаже кратка история с покойния.

благотворителна вечеря

  1. Проект за улични арт рисунки

Ако вашият близък е бил човек на изкуството, можете да организирате с позволение на местното кметство, среща в парк, където благотворително да се изрисуват графити. Поставете кутия за набиране на средства и гостите с удоволствие ще дарят.

графити-благотворителност

  1. Изцеление заедно с ритуал

Траурът е процес, който включва изцеление на много нива - както индивидуално, така и колективно. Един от начините за насърчаване на изцелението е чрез събитие, при което семейството и приятелите участват в лечебен ритуал.

Може да се съберете с близки на починалия и да си поговорите за човека, да разгледате албуми със стари снимки, да четете поезия, да пеете или да засадите дърво. Преди да започне събитието напомнете на гостите, че могат да дарят, ако желаят.

В заключение 

Погребенията събират хората, за да скърбят, празнуват и лекуват. Въпреки че разходите могат да бъдат големи, краудфъндингът е доказан начин за набиране на средствата, от които се нуждаете, докато събирате хората в името на любимия човек. Ако още не сте започнали набиране на средства за погребение, започнете набирането на средства днес или се свържете с мен, за да поговорим от какво имате нужда.

Сподели