Статии - Как да поискаме дарение за погребални разходи: три примерни шаблона
4-ти април 2021

Как да поискаме дарение за погребални разходи: три примерни шаблона

Когато преживявате загуба, последното нещо, за което искате да мислите, е как да платите за погребението. Разходите за погребални услуги се увеличават всяка година и много семейства се затрудняват да платят за услугата, с която да почетат живота на своя близък. Макар че има много организации, които помагат за покриване на разходите за погребение, намирането на помощ, която да покрие всички разходи, може да бъде предизвикателство.

В този труден момент е важно да помните, че можете да намерите помощ. Това ръководство ще ви запознае с това как да поискате дарение за погребални разходи и предлага някои полезни шаблони за искане на дарение за погребение.

Набиране на средства за разходи за погребение

Онлайн набирането на средства може да бъде бърз и лесен вариант за намиране на помощ за покриване на разходите за погребение. Набирането на средства за погребение може да предостави на семействата начин да се свържат и да се утешат заедно, като същевременно отдадат почит на любимия човек.

Краудфъндингът (или още групово набиране на средства) може да помогне за покриване на разходите за погребение

Груповото финансиране може да бъде чудесен начин да почетете паметта на любимия си човек и да му осигурите мемориалната услуга, която заслужава. За тези, които се чудят как да платят за погребение без пари, отговорът може да бъде групово финансиране.

Набирането на средства означава повече пари за погребалната услуга

Въпреки че започването на кампания за набиране на средства за погребение може да помогне за компенсиране на скъпите разходи за погребение, някои платформи събират такса и вземат определен процент от всеки събран долар. За разлика от тях, платформата PavelAndreev.BG не задържа никакъв процент и изплаща пълната сума, която е събрана.

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

Разгледайте нашия помощен център. Там ще откриете най-често задаваните въпроси и Какви са условията за стартиране на кампания? 

Съвети как да поискате дарения за погребални разходи

Да знаете как да помолите за дарение може да е трудно, особено когато се налага да се справите със скръбта или загубата. Исканията за дарения за погребение обикновено се отправят при информиране на другите за загубата, в некролога на вашия близък или по време на самата погребална служба. Следващите съвети ще ви помогнат да се освободите от несигурността при искането на дарения за погребални разходи.

Разкажете честно историята на любимия си човек

Създаването на лична връзка с вашата кампания за ще вдъхнови повече хора да дарят средства. Разкажете историята на изгубения си близък и посочете защо всяко дарение е толкова важно за вас и вашето семейство.

Обяснете спешността на събирането на средства за погребение

Разходите за погребение се събират наведнъж и много семейства се чудят как да ги покрият. Създайте усещане за спешност в рамките на кампанията за набиране на средства за погребение, като обясните какво може да се случи, ако средствата не бъдат събрани до определена дата.

Списък на конкретните разходи за погребение

Разпределете отделните разходи за погребалната услуга, така че хората да разберат как точно ще се отрази тяхното дарение. Изписването на разбивка на разходите ще изясни и евентуалното объркване относно причините, поради които сте избрали конкретна цел за набиране на средства. 

Три шаблона за искане за дарения за погребение, които да използвате

Представените по-долу шаблони могат да ви помогнат да се ориентирате в процеса на искане на дарения за погребение, независимо от това към кого се обръщате. Познаването на правилната формулировка за събиране на средства за погребение ще ви помогне да се чувствате уверени, когато отправяте искане.

  1. Как да поискате дарение за погребение от приятели и роднини

Поддържайте разговорен тон като същевременно обяснявате защо и как дарението ще помогне. Включването на подробен списък на разходите за погребалната услуга ще помогне на дарителите да разберат как точно ще бъдат използвани техните дарения.

Тема: Погребение на [име и фамилия]

Уважаеми [приятел или член на семейството],

Пиша ви днес, за да ви съобщя за загубата на [първо име]. [Кратка информация за смъртта на Вашия близък, независимо дали е очаквана или внезапна. ]

[Първо име] Некрологът му може да бъде намерен тук (URL връзка). Погребалната служба ще се състои в [населено място], на [дата и час].

Абсолютно сме съкрушени от смъртта на [първо име] и се борим да намерим средства, за да покрием разходите за услугата. Въз основа на [проучване на разходите или получените оферти], ето разбивка на всички разходи, свързани с погребалната услуга за [първо име]:

[подробен списък на разходите]

Ще трябва да платим всички разходи по погребението до [дата]. Започнах кампания за набиране на средства, за да събера дарения за [първо име] погребална служба -Ето връзката. [Вмъкнете URL адреса на фондообразувателя]

Моля, помислете за дарение, ако имате възможност да го направите. Изключително сме благодарни за всяко дарение в този труден момент.

С любов,

[Вашето име]

  1. Как да поискате дарение за погребение от непознати

Искането на дарения от непознати може да е стряскащо, но не е задължително. Разкажете историята на любимия си човек и акцентирайте върху това колко важна е погребалната служба за вашето семейство. По-долу е представен примерен шаблон, който можете да използвате, за да споделите в социалните мрежи своята кампания за набиране на средства за погребение. Не забравяйте да включите поне една висококачествена снимка.

Нашият любим [първо име] почина наскоро на [дата]. [Първо име] беше прекрасна [сестра/брат, майка/баща, приятел и т. н. ] който е докоснал живота на хората около него. [Той/Тя] оставя след себе си [членове на семейството].

[Първо име] посвети живота си на. . . [разкажете историята на любимия си човек с едно или две изречения. Подчертайте как са повлияли и споделете техните цели, интереси или постижения].

Всички ние сме съкрушени от загубата на [първо име] и не бяхме подготвени за големите разходи за погребална служба. Искаме да дадем на [Първо име] паметника, който [той/тя] заслужава, да почетем паметта му/й и да си вземем последно сбогом.

В момента моля за дарения, за да помогна за покриване на разходите по погребението на [първо име]. Трябва да съберем [цел за набиране на средства] до [дата], за да можем да си позволим погребалната служба.

Ето връзка към кампанията за набиране на средства за [първо име]. [Въведете URL адреса на фондообразувателя] Моля, помислете за дарение, тъй като всяка сума наистина ще помогне на семейството ни в този труден момент.

Благодаря ви много и ви желая прекрасен ден.

[Вашето име]

  1. Как да поискате дарения за погребение от членовете на обкръжението ви

Ако вашият близък е бил активен член на компанията ви, било то в църквата или доброволческата организация, използвайте следния шаблон, за да се свържете с познатите му.

Тема: Загубата на [име на организацията и роля] [Име и фамилия]

Уважаеми [Член на общността],

Може би познавате [първо име] от [неговата/нейната] работа с [опишете участието в група или организация с едно-две изречения, включете постиженията и въздействието].

За съжаление [първо име] почина наскоро на [дата].

В качеството си на [негов/нейна] [роднина на Вашия близък] започнах събиране на средства за погребение, за да помогна за покриване на разходите по погребението на [него/нея]. Семейството ни не беше подготвено за високите разходи за погребение и в този труден момент се обръщаме към общността Ви за помощ.

Кампанията за набиране на средства можете да намерите тук: [Въведете URL адрес на кампанията за набиране на средства]. Моля, помислете за дарение, ако можете, тъй като всяка сума наистина ще помогне. Трябва да съберем [цел за набиране на средства] до [дата], за да покрием разходите за погребалната служба на [първо име].

(по избор) [Първото име] дълбоко ценеше работата [той / тя] е работила с [група или организация]. Ако надвишим целта си, всички допълнителни средства ще бъдат дарени на [група или организация].

Би означавало много, ако можете да споделите събирането на средства за погребението на [първо име] с други хора, които са го познавали.

Благодаря ви много за вниманието,

[Вашето име]

Намерете помощ за високите разходи за погребение на ваш близък или познат

Ако имате нужда от помощ с разходите за погребение, онлайн набирането на средства може да осигури финансова помощ. Знаейки как да поискате дарения за разходи за погребение, може да бъдете спокойни и да почетете паметта на вашия близък. Свържете се с мен, за да организираме вашата кампания за набиране на средства.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...