Статии - Как да поискате финансова помощ: Вашето ръководство в 4 стъпки
22-ри декември 2022

Как да поискате финансова помощ: Вашето ръководство в 4 стъпки

Изисква се смелост, за да поискате помощ от всякакъв вид и може да бъде особено трудно, когато трябва да поискате специално финансова помощ. Но да се обърнете към другите за подкрепа, когато сте изпаднали в труден момент, наистина може да ви помогне много. По-долу научете как да се освободите от страха и неудобството, за да можете да получите финансовата помощ, от която се нуждаете.

3 знака, че е време да помолите за помощ 

1. Живеете само от вашите спестявания или имате  кредити 

Ако ви се е налагало непрекъснато да разчитате на спестяванията си поради финансови неуспехи, може би е време да промените нещо. Използването постоянно на кредити е друг знак, че имате нужда от допълнителна помощ.

2. Закъснявате с плащането на сметки 

Когато е трудно да се справите с месечните сметки, финансовото ви състояние може бързо да се влоши.

3. Имате много дългове 

Многото кредити или тегленето на заеми за плащане на възникнали извънредни ситуации е друг знак, че можете да се възползвате от финансова помощ.

Разгледайте тези 5 причини да изберете кампания за набиране на средства вместо лични заеми за разходите за лечение..

Получаване на финансова помощ онлайн без страх или неудобство

Може да почувствате, че молбата за помощ е признак на слабост, но способността да поискате помощ изисква смелост и сила. Ако не сте сигурни как точно да получите помощ, организирането на благотворителна кампания(груповото финансиране) е един от най-ефективните начини да достигнете до много хора  и да споделите вашите нужди. Като стартирате онлайн събиране на средства, можете да дадете възможност на хората, които се интересуват от вас, да ви подадат ръка и да направят истинска промяна в живота ви. Има организации, чрез които могат да се съберат нужните средства, като например Фондация Павел Андреев, която е юридическото лице зад най-голямата платформа за организиране на благотворителни кампании PavelAndreev.BG. 

Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства.

Разгледайте всички кампании в PavelAndreev.BG

Как да поискате пари в 4 стъпки

1. Бъдете честни в историята си за събиране на средства

Ако приятелите ви и непознати могат да разберат защо се нуждаете от финансова помощ, те ще бъдат по-склонни да направят повече, за да дарят за вашата кауза или дори да споделят вашето събиране на средства с други.

  • В молбата си за финансова помощ ясно обяснете какво ви е довело до настоящата ви позиция.
  • В допълнение към обяснението на вашата ситуация, не забравяйте да обясните как това се отразява на живота ви.
  • Опишете как финансовата подкрепа ще промени живота ви.

2. Предложете времето си 

Възможно е някои приятели или членове на семейството да имат въпроси относно вашите финансови нужди или биха искали да ви окажат емоционална подкрепа. В края на вашата история за набиране на средства, предложете да се срещнете лице в лице с всеки, който би искал повече информация за вашата ситуация. Желанието ви да бъдете отворени и да отделите време за тях ще ви помогне много.

3. Поискайте финансова консултация  

Сред вашите приятели и членове на семейството със сигурност ще имате поне няколко души, които разбират повече в сферата на финансите и които са готови да ви предложат своя опит безплатно. Във вашата история за набиране на средства уведомете вашите дарители, че сте готови да приемете финансови съвети вместо парична подкрепа или в допълнение към паричната подкрепа. Като проявявате интерес към финансовата грамотност и желанието да учите и да се развивате, вашитет приятели и членове на семейството ще видят, че сте сериозни относно поемането на отговорност за бъдещето си.

4. Изразете благодарност 

Един от най-важните аспекти на набирането на средства е да кажете на вашите дарители колко сте благодарни за тяхната подкрепа. Когато хората се чувстват оценени, те ще бъдат по-склонни да дарят отново или дори да разкажат на другите за вашата кауза. Можете да благодарите на дарителите по много различни и креативни начини.

Преодолейте страха си да поискате финансова помощ

Не трябва да се притеснявате да поискате помощ, защото има много хора, които биха се поставили на ваше място и биха помогнали. Независимо дали имате нужда от помощ за сметки, разходи за погребение или дълг по студентски заем , груповото финансиране може да бъде спасителен пояс. Има една малка такса за транзакция на дарение. Всичко останало отива директно към вашата кауза, защото това е най-важното. Това означава, че можете да запазите още повече от събраните средства и да постигнете целите си за набиране на средства по-бързо.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...