Статии - Как да поискате финансова помощ: Вашето ръководство в 4 стъпки

Как да поискате финансова помощ: Вашето ръководство в 4 стъпки

Изисква се смелост, за да поискате помощ от всякакъв вид и може да бъде особено трудно, когато трябва да поискате специално финансова помощ. Но да се обърнете към другите за подкрепа, когато сте изпаднали в труден момент, наистина може да ви помогне много. По-долу научете как да се освободите от страха и неудобството, за да можете да получите финансовата помощ, от която се нуждаете.

3 знака, че е време да помолите за помощ 

1. Живеете само от вашите спестявания или имате  кредити 

Ако ви се е налагало непрекъснато да разчитате на спестяванията си поради финансови неуспехи, може би е време да промените нещо. Използването постоянно на кредити е друг знак, че имате нужда от допълнителна помощ.

2. Закъснявате с плащането на сметки 

Когато е трудно да се справите с месечните сметки, финансовото ви състояние може бързо да се влоши.

3. Имате много дългове 

Многото кредити или тегленето на заеми за плащане на възникнали извънредни ситуации е друг знак, че можете да се възползвате от финансова помощ.

Получаване на финансова помощ онлайн без страх или неудобство

Може да почувствате, че молбата за помощ е признак на слабост, но способността да поискате помощ изисква смелост и сила. Ако не сте сигурни как точно да получите помощ, организирането на благотворителна кампания(груповото финансиране) е един от най-ефективните начини да достигнете до много хора и да споделите вашите нужди. Като стартирате онлайн събиране на средства, можете да дадете възможност на хората, които се интересуват от вас, да ви подадат ръка и да направят истинска промяна в живота ви. Има организации, чрез които могат да се съберат нужните средства, като например Фондация Павел Андреев, която е юридическото лице зад най-голямата платформа за организиране на благотворителни кампании PavelAndreev.BG. Разгледайте организирането на благотворителна кампания(груповото финансиране) или директно стартирайте кампания в платформата PavelAndreev.BG. Тези четири съвета могат да ви помогнат да разкажете историята си по най-положителния и въздействащ начин. 

Как да поискате пари в 4 стъпки

1. Бъдете честни в историята си за събиране на средства

Ако приятелите ви и непознати могат да разберат защо се нуждаете от финансова помощ, те ще бъдат по-склонни да направят повече, за да дарят за вашата кауза или дори да споделят вашето събиране на средства с други.

  • В молбата си за финансова помощ ясно обяснете какво ви е довело до настоящата ви позиция.
  • В допълнение към обяснението на вашата ситуация, не забравяйте да обясните как това се отразява на живота ви.
  • Опишете как финансовата подкрепа ще промени живота ви.

2. Предложете времето си 

Възможно е някои приятели или членове на семейството да имат въпроси относно вашите финансови нужди или биха искали да ви окажат емоционална подкрепа. В края на вашата история за набиране на средства, предложете да се срещнете лице в лице с всеки, който би искал повече информация за вашата ситуация. Желанието ви да бъдете отворени и да отделите време за тях ще ви помогне много.

3. Поискайте финансова консултация  

Сред вашите приятели и членове на семейството със сигурност ще имате поне няколко души, които разбират повече в сферата на финансите и които са готови да ви предложат своя опит безплатно. Във вашата история за набиране на средства уведомете вашите дарители, че сте готови да приемете финансови съвети вместо парична подкрепа или в допълнение към паричната подкрепа. Като проявявате интерес към финансовата грамотност и желанието да учите и да се развивате, вашитет приятели и членове на семейството ще видят, че сте сериозни относно поемането на отговорност за бъдещето си.

4. Изразете благодарност 

Един от най-важните аспекти на набирането на средства е да кажете на вашите дарители колко сте благодарни за тяхната подкрепа. Когато хората се чувстват оценени, те ще бъдат по-склонни да дарят отново или дори да разкажат на другите за вашата кауза. Можете да благодарите на дарителите по много различни и креативни начини.

Преодолейте страха си да поискате финансова помощ

Не трябва да се притеснявате да поискате помощ, защото има много хора, които биха се поставили на ваше място и биха помогнали. Независимо дали имате нужда от помощ за сметки, разходи за погребение или дълг по студентски заем , груповото финансиране може да бъде спасителен пояс. Има една малка такса за транзакция на дарение. Всичко останало отива директно към вашата кауза, защото това е най-важното. Това означава, че можете да запазите още повече от събраните средства и да постигнете целите си за набиране на средства по-бързо.

Сподели