Статии - Как да помогна на приют за бездомни животни?

Как да помогна на приют за бездомни животни?

Някои приюти за животни са прекрасни места - направени с любов и грижа към животните, но за съжаление други са доста неподдържани и в тях не се осигурява добра грижа за тях. До голяма степен причината за това е липсата на средства, с които да бъдат изградени приюти или да бъдат ремонтирани настоящите приюти за животни. В повечето случаи те се финансират благодарение на дарители. Някои приюти приемат само кучета или само котки, но има и общи приюти, които осигуряват дом на различни видове животинки.

В България определено има много да се работи относно грижата за бездомните животни и осигуряването на домове за тях. Ако и вие смятате така и имате желание да помагате за каузата, то в днешния материал ще обърнем специално внимание на това как може да бъдете полезни и защо е важно да не бъдем безразлични към изоставените животинки.

От каква помощ имат нужда приютите за бездомни животни

Идеалният подслон представлява сигурно убежище за изгубени, ранени, малтретирани и нежелани животни. За животните се полага максимална грижа. Когато е необходима евтаназия, тя е безболезнена, а не травматична.

Идеалното съоръжение разполага и с любезни, внимателни, знаещи служители, които се грижат с любов за подслонените животни. Персоналът се допълва от активни доброволци. Животните са снабдени с ветеринарна помощ и има болни отделения и помещения за изолиране на новодошлите.

За да се случи всичко това обаче са необходими средства. Трябват пари за материали за подобряване на помещенията, за храна, за заплати на персонала… Начин, по който биха могли да бъдат набавени парите, които трябват, е създаване на благотворителна кампания на PavelaAndreev.BG.

Защо е важно да има повече приюти за бездомни животни

Много организации за защита на животни работят заедно с приютите за премахване на кризата с бездомните животни. Те получават помощ от медии и популярни лица, които разпространяват информация, когато имат активна дарителска кампания за бездомни животни или друга кауза, която се нуждае от спешни действия.

Също така социалните мрежи са могъщ инструмент, който често се оказва решаващ, когато става дума за спасяването на животи! В тях се споделят публикации и списък с животни, които са на разположение за осиновяване, заедно с обществените часове на приюта. Освен чрез силата на социалните мрежи, то никога не пренебрегвайте онлайн платформите за дарения. Към момента те остават най-доброто място да информирате възможно най-голям брой хора за каузата, която сте решили да възриемете като своя. Публикувайте кампания на нашия сайт за дарения и променете живота на животинче или защо не – дори на много животни.

Препоръчително е приютът за бездомни животни да е отворен поне няколко вечери седмично и поне няколко часа всеки уикенд. Така обитателите му ще имат по-големи шансове да бъдат открити от бъдещите си стопани.

Запомнете: Програмите и съоръженията по-горе ще бъдат осигурени в даден подслон за животни, единствено и само с помощта и постоянството на всеотдайни доброволци и дарители с големи, добри сърца.

Много приюти за бездомни животни имат сериозна нужда от реформи. Участието на доброволците е от съществено значение за постигане на напредък. Можете да постигнете успех, като организирате приятели, съседи и други заинтересовани лица, които да предприемат примерни действия:

  • По всяко време поддържайте положително отношение. За всеки проблем, който срещнете, предлагайте решение, заедно с помощ при прилагането на вашите предложения.
  • Съсредоточете се върху специфични проблеми. И не очаквайте да получите всичко, което поискате сега и веднага.
  • Документ! Преди да можете да стартирате каквато и да било кампания за извършване на промени в местното хуманно общество или подслон, трябва да документирате подробно нещата, които се случват там.

Ние от екипът на фондация Павел Андреев сме твърдо убедени в това, че животните заслужават добър и щастлив живот. Заслужават да бъдат обслужвани и обгрижвани. За да се случи всичко това е важно да не оставаме безучастни. Затова и предлагаме възможността всеки да публикува истории в нашата платформа. Организирайте кампании и помагайте на приюти за бездомни животни или на животинки, които са в трудно положение. Ние ви подкрепяме! Сред поддръжниците на нашия сайт за дарения ще откриете такива, които ще подкрепят каузата Ви.

Организиране на дарителска кампания за приют за бездомни животни

В България има доста бездомни животни. Част от тях се озовават в приюти. Някои от тези животни се раждат на улицата, други се губят. Има и такива, чиито стопани решават да ги изхвърлят.

Ако сте любител на животните, вероятно искате да ги спасите всички. Разбира се, това е невъзможно за един човек. И така, откъде да започнете? Един от най-добрите начини е да осиновите домашен любимец от приют или спасяване. Може да е само едно животно, но ще промените коренно целия му живот.

Организирането на онлайн дарителски кампании си остава най-добрият начин да помагате на повече животни. Има много хора, които с удоволствие биха помогнали – просто търсят на кого. Позволете им да се запознаят с историята, която ви е трогнала и сте решили да я споделите. Публикувайте я на PavelAndreev.BG и тя със сигурност ще намери своите поддръжници.

Пример за такава кампания е Да спасим крачето на Флин . Той имаше нужда от ортродеза, която да фиксира крачето му в правилна позиция, за да може да се движи отново.

Активни кампании за бездомни животни в сайта за дарения Павел Андреев

На нашия дарителски сайт има различни кампании, посветени на животни. Някои от тях вече са завършили успешно, по други тече набирането на средства. Една от активните кампании на Pavel Andreev е  Подкрепи "Animal project". Представлява благотворителна инициатива, която е организирана изцяло в подкрепа на безстопанствените животни. Целта е да се повиши активността в защитата на странстващите животни и стимулиране на осиновяването им. Каузата, на която е посветена тази кампания, се нарича „Горската приказка на Краси“. В първите години, когато започва да се занимава с това, Краси гледа спасените животни в къщата на баба си в с. Палици. С течение на времето хората от селото го принуждават да се измести. Местят се в гората и всичко започва да се гради от нула. Първите години няма дори вода. След това приятели даряват средства и е направен сондаж.

Все повече бездомни животни попадат при Краси, така че, за да функционира пълноценно спасителният център са необходими:

  • Метални оградни платна, за да се огради новият двор
  • Баластра, цимент за бетониране на оградните колони
  • Заплащане на екипа от работници , които да изградят двора

Може да се включите към кампанията на Краси или да почерпите пример от нея за организирането на своята чрез платформата Павел Андреев. Не забравяйте, че платформата се следи от много активни дарители, които биха могли да се включат към каузата ви.

Всеки път, когато доброволно отделите време или дарите пари за спасяване или подслон, помагате на бездомни домашни любимци да имат по-добър живот. Има обаче още една важна стъпка, която можете да предприемете за борба с проблема с бездомните животни — и това е превенцията. Кученцата и котенцата са очарователни, заслужават нашата грижа и подкрепа. Създайте своята благотворителна кампания на сайта Павел Андреев, за да им помогнете.

Сподели