Статии - Как да помогнем на бездомен човек в нужда?
28-ми юни 2023

Как да помогнем на бездомен човек в нужда?

Често, най-вече - при лоши метеорологични условия мислите ни се насочват към това как можем да помогнем на бездомен човек в нужда. Бездомността винаги е била сериозен проблем в съвременното общество. Причините за това - хора да изпадат в подобно състояние са многобройни, като част от тях включват проблеми с психичното здраве, финансова криза, злоупотреба с различни вещества, пренебрегване и други. Можете обаче да помогнете на бездомните хора по различни начини, като например създаване на дарителска кампания, предлагане на помощ или доброволчество.

От каква помощ имат нужда бездомните хора?

Екипът на фондация Павел Андреев сме готови да съдействаме на всеки, които желае да създаде благотворителна кампания в помощ на бездомен човек. За целта предоставяме възможност за публикуване на различни каузи на нашия сайт за дарения. Бездомните хора имат нужда от много видове помощ. Така че, ако имате желание, със сигурност може да бъдете полезни. Ето няколко идеи за това точно как:

·        Дарете неща от първа необходимост

В приютите и организациите, които помагат на такива хора, винаги са добре дошли дарения като пари в брой, хранителни стоки и дрехи, но има начини да персонализирате това, което давате и да сте сигурни, че ще бъде използвано. Първо попитайте в приюта от какво се нуждаят най-много. Второ, помислете за времето на годината и дарете летни дрехи през топлите месеци или зимни дрехи, когато е студено. Помислете за даряване на тоалетни принадлежности или лични продукти, включително бельо, чорапи и т.н..

·        Осигурете храна

Има места, на които можете доброволно да приготвите храна за бездомни. Отделянето на време за приготвяне и сервиране на храна означава толкова много за тези , които отсядат в приюта. Когато протегнете ръка със състрадание и сърце, вие не само осигурявате хранене, но и усещане за надежда през труден момент.

Разгледайте нашата статия за 4 стъпки за oрганизирането на виртуално събиране на храна

·        Помогнете за създаване на професионални умения

Всеки има таланти и умения, които би могъл да предаде, за да помогне на бездомни хора. Ние от фондация Pavel Andreev сме твърдо убедени, че това е особено ценно и еднакво важно с останалите видове помощ, които може да окажете. Опциите са безкрайни, стига наистина да искате да помогнете!

Създаване на дарителска кампания в помощ на бездомен човек

Ако решите да помогнете на бездомните хора чрез нашата общност, вашето време, състрадание и обслужване ще бъдат оценени по-високо, отколкото можете да си представите. Защото една любезна дума или жест, направен с уважение, има силата да промени нечий живот към по-добро.

Помощта на бездомните може да се случи по всякакъв начин. Преди всичко е важно винаги да бъдете мили, когато търсите как да сте полезни. Един от най-добрите варианти да бъдете полезни е създаването на дарителска кампания в помощ на бездомен човек. Споделете историята на човека или хората, на които желаете да бъдете полезни. Публикуването на кауза на PavelAndreev.BG се случва бързо и лесно. Сайтът ни се е доказал като авторитетен, така че се радваме на подкрепата на доста хора, които имат възможност и желание да помагат. Споделете историята на бездомен човек – със сигурност ще успеете да намерите дарители, които да му помогнат и заедно ще се превърнете в негови благодетели.

Разгледайте и другите ни статии свързани със създаването на дарителска кампания:

Как да комуникирам с бездомен човек и съответно да му помогна

На първо място – важно е да бъдете мили. Да бъдеш мил е безплатно и не изисква усилия. Кажете „Здравей“ и се усмихнете, когато срещнете бездомник. Говорете с децата си за проблема и за значението на това да бъдете мили към всички. Опаковайте допълнителен обяд и го сложете в чантата си, когато сте навън - може да го дадете на някой в нужда. Намерете прости начини, с които да показвате доброта към по-малко щастливите около вас.

Да помагаш на бездомните не е трудно. И има малки начини, по които можете да го включите в ежедневието си - от правенето на допълнителен сандвич до създаване на дарителска кампания на нашия сайт за дарения pavel andreev. Да предложиш помощ е първата стъпка към това да помогнеш. Един от най-големите подаръци, които може да предложите, е да помогнете на бездомник да намери помощ. Това може да се появи в много форми като:

  • Съдействие за намиране на работа
  • Помощ за настаняване в местен приют
  • Даряване на храна и дрехи
  • Подпомагане за намирането на програми за държавна помощ
  • Подарете ваучер за хранителни стоки
  • Осигурете карта за градския транспорт

Защо е важно да бъдем внимателни, когато помагаме на бездомни хора

Уверете се, че това, което предлагате като помощ е това, от което се нуждаят. Запознаването с човека и споделяне от негова страна на това, от което се нуждае, може да ви насочи към най-добрия начин да помогнете.

Децата в приютите за бездомни жадуват за нормалност. Обикновено приключение в зоопарка или пързалка например може да озари света им. Ще се зарадват и на това просто да ги заведете в парка, за да играят. Но при всички положения трябва да сме внимателни – всичко, което предоставяме като помощ, трябва да се поднася с отговорност, да е качествено и годно за ползване. Също така трябва да сме отговорни към чувствата на бездомните, да проявяваме уважение към тях и да не ги нараняваме.

Мога ли да заведа бездомен човек в приют?

Важно е да знаете, че начините да помогнете на бездомен човек наистина много. Един от най-съществените е да създадете благотворителна кампания на PavelAndreev.BG. Друга голяма помощ, която бихте могли да окажете на бездомен човек, е да му съдействате за настаняване в приют.

Имайте предвид, че приютите се нуждаят от доброволци и дарения, за да процъфтяват. Помогнете им в тези цели, като публикувате информация за местния приют и страхотните неща, които правят за бездомните.

Поискайте съдействие от приятели, семейство и местни фирми, които да помогнат. Колкото повече хора помагат, толкова по-добре.

Тук може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?  както и нашият помощен център

Заключение

Парите са голяма част от подпомагането на бездомните, но далеч не са единственото нещо, от което имат нужда. Времето, което отделяте, когато помагате на някой в нужда, също е особено важно и дори може да се каже, че ще ги накара да се почувстват много по-добре, отколкото, ако им купите нещо за ядене.

Бъдете доброволец към някоя организация за помощ на бездомници или пък сами поемете инициативата. Бихте могли да създадете дарителска кампания, с която да съберете пари за организирането на всякакви дейности, с които да помогнете на бездомни хора.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...