Статии - Как да помогнем на пациент с рак да се справи с психическото си здраве
28-ми май 2023

Как да помогнем на пациент с рак да се справи с психическото си здраве

Грижата за болен човек е истинско предизвикателство, което не е по силите на всеки. То може да повлияе на физическото и психическото здраве на лицето, което се грижи за него. Обгрижването отнема много време и същевременно може да бъде изключително изморително. Високата цена на медицинско лечение и използваните медикаменти пък влошава допълнително положението, усилва напрежението и намалява възможността за наемане на болногледачи. Поради тази причина оказването на финансова подкрепа е особено важна – тя ще е от полза и за болния, и за хората, които се грижат за него. А когато парите са недостатъчно, най-добрият възможен вариант е един – създаване на благотворителна кампания за набиране на средства.

Създаването на кампания за набиране на средства за лечение на пациент болен от рак изисква планиране и организиране на целия процес. Трябва да знаете от какво имате нужда - документи; средства; медикаменти; терапия; оферти за лечение и още куп други неща. Вероятно нямате опит със създаването на дарителски кампании, затова бихме ви предложили да погледнете сайта на фондация Павел Андреев. Платформата за благотворителност е утвърдена и разпознаваема в обществото. Зад нея стои млад и амбициозен екип, който вярва, че за доброто няма граници, но трябват действия! В такива моменти имате нужда от хора с опит, които могат да ви предпазят от евентуални грешки и излишно губене за време, което е излишно да казваме, че е най-ценното в такива ситуации.

Разгледайте раздела в секция - Каузи - Лечение, медицина и рехабилитация. Там ще откриете много успешни кампании, които се провеждат в платформата на pavel andreev и от тях може да почерпите опит в създаването на вашата. Освен това може да ги ползвате за мотивация, след като се запознаете в детайли с тях и научите, че някои от тях успяват за отрицателно време да съберат необходимите средства и веднага да бъдат използвани за лечението на пациента!

Освен от финансови средства обаче, в такива ситуации болния има нужда не само от материална помощ, но и психическа такава! Той има нужда от подкрепа/опора и вяра, че всичко ще завърши благополучно и ще продължи нормалния си начин на живот! Именно силния дух в такива моменти е от водещо значение и нито болния, нито близките му трябва да губят кураж дори за момент! Колкото и да е тежко - надеждата умира последна и докато я има, то винаги може да разчитате на Фондация Павел Андреев и нейните хиляди дарители!

Ползи от финансовата помощ за психическото здраве на пациент с рак

Ракът е тежка диагноза. Когато човек се сблъска с нея, неминуемо изпада в паника, а понякога – и в по-дълбоки депресивни състояния. С всяка изминала година ракът се лекува все по-успешно, но въпреки всичко на повечето хора диагнозата им звучи като присъда. Точно това обаче е много възлов момент – точно тогава човек не трябва да се предава и не трябва да си позволява да рухне. Когато обаче пациентът се сблъска с нуждата от много средства за лечение, настъпва следващият тежък момент.

Често сумата, която е необходима, е напълно непосилна за семейството. Тогава следва моментът, в който трябва да се вземе правилно решение и да се предприемат действия. Най-добрият вариант е да организирате дарителска кампания на PavelAndreev.BG. Така каузата ви бързо ще се популяризира, ще стигне до много потенциални дарители и вероятността бързо да съберете нужната сума е много голяма.

Средствата, които съберете може да се използват и за наемане на болногледач, ако нямате такава възможност да бъдете постоянно до болния и той има нужда от асистент. От голямо значение е до болния винаги да има човек, който да се грижи не само за физическото му, но и за психическото здраве. Да го разсейва от сивите му мисли и да му вдъхва кураж, че много скоро всичко ще е наред и болестта ще остане лош спомен. В тази роля може да влезе професионален болногледач. Понякога дори "чужд човек" може да бъде по-добрата опция, отколкото някой близък, тъй като може да подейства "отпускащо" на болния, който има вероятност да се обвинява, че по някакъв начин натоварва и натъжава близките си.

Ползи от финансовата помощ за здравеопазване за болногледачите

Болният от рак, особено в по-напреднал стадий, има нужда от постоянно наблюдение и помощ. Неизбежно е член на семейството, близък човек или професионален болногледач да полага грижи. При всички положения, обаче това е свързано с пари. Особено наемането на болногледач е скъпа услуга, за която са необходими немалко средства. Именно поради тази причина повечето хора напускат работа и се отдават в грижи за близките си.

СЪБИРАНЕ НА ДАРЕНИЯ ЗА ПАЦИЕНТ БОЛЕН ОТ РАК

Скъпите лекарства, болничните сметки, леченията и операциите често са придружени с доста висока цена. Тогава, принудени от обстоятелствата хората взимат заеми, които трудно изплащат или въобще се оказват неспособни да ги върнат. Финансовата помощ, събрана чрез фондация Павел Андреев, може да им помогне да избегнат дълговете и да намали финансовите им притеснения.

Благотворителна кампания е по-добро решение от заем

Финансовата помощ за здравеопазване е по-лесна за получаване в сравнение с медицинските заеми. Някои лечения се поемат от държавата, но за съжаление не всички или не в пълен размер. Затова често се прибягва до организиране на дарителски кампании. Предоставянето на дарения обикновено се случва по-бързо от заема и лицата, които се грижат за болните, не трябва да връщат сумата, която получават.

По-добър достъп до медицински грижи

Финансовата помощ помага на пациента да получи лесен достъп до по-добри медицински съоръжения и лечение. Това от своя страна намалява стреса не само върху него, но и върху близките му. Разбира се -  осигурява по-добри шансове за щастлив развой на събитията и бързо връщане към нормалния му начин на живот.

Източник на финансова помощ за болногледачи

Процедурата по "назначаване на болногледач" от държавата може да бъде тромава, а и честно казано недостатъчна. Затова финансовата помощ за здравеопазване под формата на благотворителна кампания може да облекчи болногледачите от финансовите притеснения. Ние от PavelAndreev.BG помагаме за осъществяването на връзка между тези, които се нуждаят от помощ, с тези, които искат да помогнат.

В крайна сметка психическото здраве на пациента не бива да бъде пренебрегвано и ако е нужно дори може да се организират срещи с психолог. Духът на болния и близките му трябва да се поддържа висок и да не пада нито за момент. Колкото и в трудна ситуация да се намират, то не бива да губят вяра в доброто и да опитат да забравят за финансовите проблеми, тъй като в лицето на фондация Павел Андреев ще опитен съюзник в борбата с коварната болест! 

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

Дари Стартирай кампания