Статии - Как да помогнем на пострадалите при природно бедствие
14-ти септември 2023

Как да помогнем на пострадалите при природно бедствие

Природните бедствия са нещо непредвидимо. За съжаление не само, че трудно могат да бъдат предвидени, но и трудно можем да им се противопоставим. Било то силни земетресения, наводнения  или пожари - шансовете на хората са природата да бъде милостива и щетите да бъдат минимални. В някои случаи обаче, нямаме този късмет и се стига до трагедии, които отнемат стотици животи и нанасят сериозни материални щети.

В такива ситуации трябва да сме единни и когато сме заедно ще ни бъде много по-лесно да преминем през трудностите. Един от начините е чрез организирането на дарителска кампания за набиране на средства и доброволци, които да се включат за разчистването на боклуците и по-бързото връщане към нормалния живот на пострадалите.

Много хора смятат, че набирането на средства е лесно, но нещата невинаги стоят така. За успешно набиране е необходимо безпогрешно планиране. И когато настъпят внезапни природни бедствия – за които никой не е подготвен – набирането на спешни средства става невероятно трудно. Най-добрият вариант за действие в такъв кризисен момент е създаването на дарителска кампания онлайн. Много такива действат и в момента, като тези в подкрепа на пострадалите при наводненията по южното ни Черноморие.

Ако сте изпаднали в беда след природно бедствие или имате желание да помогнете на пострадалите, но личните ви средства не са достатъчно, за да го направите, може да стартирате благотворителна кампания на PavelAndreev.BG. Тъй като такива ситуации обикновено са спешни, може да прибегнете до няколко метода за набиране на средства едновременно, за да бъде изпълнена възможно най-бързо крайната цел.

Организирайте събитие

Идеята за организиране на събитие в полза на засегнатите от природни бедствия вероятно е един от най-бързо действащи начини за набиране на средства. При такива събития хората могат физически да се докоснат до загубата, която е променила живота на пострадалите от природното бедствие. Набирането на средства за щети от природни бедствия чрез организиране на събитие може да помогне на засегнатата група да се възстанови по-лесно. Събитието, което организирате може да е най-различно - от културно такова до спортно мероприятие или търг. Създайте цел да съберете достатъчно пари, с които могат да бъдат осигурени храна, медицински грижи и всичко останало, от което имат първа необходимост засегнатите хора.

Разпространете кампанията си чрез медиите

Всички споменати начини за набиране на средства, включително и този, могат успешно да бъдат комбинирани с онлайн дарителска кампания. Още повече, че ако създадете такава в платформата Павел Андреев. Тя ви дава възможност да достигнете до по-голям брой хора, които да информирате за своите намерения, събития и дейности, които планирате. Не се ограничавайте само до националните медии. Може да потърсите и отзвук от местните, които би трябвало да са най-активни, когато се случи природно бедствие в техния регион. Когато се случи нещо голямо, хората са склонни да включват телевизора и искат да научат повече за това и от местните медии. Ето защо е важно да се говори с медиите за бедствието, за да могат да го отразят, което в крайна сметка ще помогне на хората да съберат средства за каузата.

Използвайте социалните медии за набиране на средства след природни бедствия

Чрез социалните мрежи информацията достига най-бързо и лесно до хората. Създайте дарителска кампания на Pavel Andreev и споделяйте възможно най-много в мрежата. Помолете близки, приятели и всеки, който стигне до поста, също да го сподели.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи:

Помощта при природно бедствие не е само финансова

Събирайте дарения, като създадете кутия за тази цел или определите място, където можете да приемате дарения  не само като пари, но също така и храна, дрехи и медицински комплекти. Тези консумативи и оборудване могат да бъдат използвани веднага. Можете дори да приемете играчки, тъй като те могат да помогнат за комфорта на децата, защото пълното възстановяването може да отнеме време след такива природни бедствия. Благотворителността не означава само даряване на пари.

КАК ПОМАГА ДЪРЖАВАТА ПРИ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ

При големи природни бедствия държавата отпуска определени помощи за пострадалите чрез механизми и пътеки предвидени за тази цел. Правителствата винаги поддържат фонд за осигуряване след такива видове природни бедствия, тъй като част от населението не може да си позволи застраховка. За съжаление те рядко са достатъчни, за да покрият щетите на пострадалите, поради което се налага организирането на дарителски кампании и в крайна сметка се разчита на добротата на хората, които са готови да помогнат на своите сънародници.

Набирайте средства за пострадали от природни бедствия с Павел Андреев

Това е един от най-удобните начини за събиране на пари за помощ при бедствия. Фондация Павел Андреев е насочена към голяма аудитория и набира достатъчно средства в рамките на определено време за всяка кауза. А ето и едно кратко обобщение какво още може да направите:

 • Организирайте благотворителни събития, като концерти, търгове или гаражни разпродажби.
 • Сътрудничете с местни фирми.
 • Организирайте маратони или благотворителни състезания за набиране на средства.
 • Организирайте почистване на природни територии и поискайте дарения от спонсорство.
 • Стартирайте онлайн кампании за набиране на средства, фокусирани върху проекти за опазване на околната среда.
 • Сътрудничете с екологични организации за насърчаване на набирането на средства.
 • Провеждайте образователни и информационни събития за привличане на дарения.

Разгледайте всички наши благотворителни кампании.

Подкрепете пострадалите от природното бедствие в Царево Помощ наводнение в Царево

Кои са най-добрите неща за дарение след бедствие?

Най-добрите неща за дарение след бедствие включват:

 • Бутилирана вода и трайни храни.
 • Облекло, одеяла и продукти за лична хигиена.
 • Медикаменти и медицински консумативи.
 • Бебешки артикули, като пелени и хумана.
 • Комплекти за първа помощ и основни инструменти.

Ако се питате как може да помогнете на хората при природни бедствия, ето и основни идеи как да го направите:

 • Дарете пари за хуманитарна помощ на организации за реагиране при бедствия.
 • Изпратете храна, вода и дрехи.
 • Станете доброволец към екипи за спасяване и помощ.
 • Споделяйте точна и полезна информация за това как и други хора мога да се включат към активните доброволци на терен.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...