Статии - Как да помогнем на приютите за животни: Девет начина, по които можете да го направите
9-ти май 2021

Как да помогнем на приютите за животни: Девет начина, по които можете да го направите

По приблизителни оценки само в Съединените щати има 3500 приюта за животни, които вземат над 6 милиона кучета и котки всяка година. За съжаление, по-малко от половината от тези животни, които се нуждаят, някога намират дом, но приютите все още се нуждаят от финансиране, за да ги подкрепят. Добрата новина е, че има много начини за подпомагане на приютите, от доброволчеството в местен приют до набирането на средства за благотворителни организации за животни. Всички ние можем да помогнем на животните в нужда; научете повече за това как да помогнете на приютите за животни по-долу.

Девет начина за подпомагане на приютите за животни

Има много начини да помагате на местните приюти за животни целогодишно. Даряването, доброволчеството и дори набирането на средства чрез краудфъндинг са начините да помогнете на приютите за животни. Нека да разгледаме девет чудесни начина, чрез които можете да помогнете на приютите за животни и как набирането на средства онлайн може да помогне за усилване на въздействието ви върху този процес.

1. Подкрепете програми за кастрация 

Пренаселеността е нарастващ проблем и може да бъде значително намалена чрез стерилизация и кастрация на животните. Ако не се контролира популацията на бездомните животни, е възможно да се стигне до нужда от евтаназия на някои от тях. Започнете набиране на средства, за да подкрепите програми за кастрация на животни и споделете вашата кампания за набиране на средства в социалните мрежи, за да разпространите вашата кауза.

Подобна кампания е Кастрация на бездомни животни . Фондазия "Втори живот" набират средства за кастрацията на бездомни животни.

2. Спонсорирайте животно

Един щедър начин за подпомагане на спасяването на животни е чрез спонсориране на животно. Вашето дарение ще бъде насочено за храна и консумативи и може да помогне за ветеринарни сметки за кучето, котката или други животни, които спонсорирате. Спонсорското дарение спомага за облекчаване на част от разходите, пред които е изправен вашият местен приют за животни като им позволява да се възползват максимално от всеки лев. Споделете идеята си със семейството и приятелите си и попитайте дали те биха искали да спонсорират собствено животно в приют.

3. Организирайте виртуално събитие за осиновяване

Най-добрият начин за провеждане на събитие за осиновяване е чрез партньорство с местните приюти за животни. Като се свържат и работят със спасителна група, те могат да ви помогнат да решите кой би бил най-добрият тип събитие и да го организирате.

За съжаление, поради COVID-19 много спасителни групи анулират събития за лично осиновяване и преминават към провеждане на алтернативни срещи за осиновяване. Ако не можете да направите лично събитие, попитайте спасителната организация дали можете да помогнете с виртуални събития или да координирате срещи за осиновяване. Животните могат да бъдат публикувани на уебсайта на организацията със снимка или видео. Оттам нататък всеки, който се интересува от осиновяване на един от командированите домашни любимци, може да подаде заявление и може да се уговори за лична  среща за осиновяване.

4. Набиране на средства за осиновяване на домашен любимец

Осиновяването на домашен любимец може да струва скъпо. Всяко животно, прието от приют, също трябва да бъде стерилизирано и кастрирано, както и да има актуални снимки. Започването на кампания за набиране на средства за подпомагане на разходите за осиновяване може да бъде чудесен начин да помогнете на животните да намерят нов дом, като същевременно освободите място в приютите. Можете да се обърнете към спасителни организации и да попитате дали има някакви разходи, с които бихте могли да помогнете, които са пречки пред осиновяването.

5. Съберете пари за подслон

Краудфъндингът може да бъде чудесен начин за набиране на пари за приютите. Сред най-важните доставки за приютите за животни са кучешка и котешка храна, постеля за котенца, хлорна белина за спиране на разпространението на болести и сгъваеми телени сандъци за транспортиране на животни. Бъдете конкретни, когато поискате дарения, и предоставете разбивка на разходите. Включете типичните разходи за доставки в списъка си с дарения за приюти за животни, така че дарителите да знаят как точно и къде могат да допринесат. Освен това имайте предвид, че спасителните организации се нуждаят от неща като одеала, легла, кърпи и други консумативи през цялата година.

6. Съберете пари за нови съоръжения

Новите и подобрени съоръжения могат да направят голяма разлика в качеството на живот на бездомните животни. Новите съоръжения са проектирани с оглед на ефективността и обикновено могат да побират повече животни, отколкото по-старите приюти. Много нови приюти включват и закрити и открити зони за упражнения за кучета и котки. Започнете набиране на средства, за да осигурите финансиране на приюта за животни и включете местното правителство. Пишете на местните представители, обяснявайки защо е необходим нов подслон, и събирайте публични подписи в допълнение към даренията.

7. Започнете благотворителна кампаниа за набиране на средства за ветеринарна помощ

Ако се опитвате да намерите друг начин да помогнете, помислете за започване на кампания за набиране на средства за покриване на скъпи медицински процедури за бездомни животни. Много бездомни животни се нуждаят от ветеринарни грижи и понякога това означава скъпа операция. Като стартирате кампания за набиране на средства за оперативни разходи или други медицински нужди, можете да направите огромна разлика в качеството на живот на спасеното животно. Вашето дарение може дори да увеличи шансовете за осиновяване, тъй като животните с медицински проблеми са по-трудни за осиновяване.

Пример за такава кампания е Да спасим крачето на Флин . Той имаше нужда от ортродеза, която да фиксира крачето му в правилна позиция, за да може да се движи отново.

8. Благотворително дарете времето си като доброволец

Излезте там и направете истинска промяна като се свържете с доброволци. Местните приюти и спасителните организации постоянно се нуждаят от посветени доброволци. Доброволческите задължения включват социализиране на кучета и котки, извеждане на кучета на разходки, почистване на развъдници и хранене на животни и помощ в процеса на осиновяване. Можете също така да се включите като приемни родители, за да можете да осигурите любящ, временен дом за подслон или спасяване на животни.

Ако вашият местен спасител или приют не е в състояние да приеме лично доброволци поради COVID-19, попитайте дали биха могли да използват онлайн или отдалечени доброволци. Изпращането на пощенски съобщения, писането на бюлетини, публикуването в социалните мрежи и много други могат да се извършват дистанционно от компютър. 

9. Започнете кампания по спасяване на животни

Глобалната пандемия COVID-19 натовари всички, което означава по-малко внимание и дарения за спасителни организации, които извършват важна национална и международна работа за спасяване на животни. Ако вашите местни приюти имат необходимата подкрепа, потърсете организации в цялата страна или в световен мащаб, които може да имат остра нужда от помощ.

Разгледайте нашия блог и останалите ни статии свързани с животните:

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

Започнете да помагате на животните още днес

Знанието как да се помогне на приютите е първата стъпка за промяна в живота на бездомните домашни любимци. Тази година можете да помогнете на животните като дарите или наберете средства за любимата си благотворителна организация или кауза за животни. Като правите дарение за местен приют или спасител, можете да предоставите така необходимата подкрепа на тези организации, които правят страхотни неща за бездомни домашни любимци. Свържете се с мен, за да стартираме и вашата благотворителна кампания, свързана с любимите ни животинки.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...