Статии - Как да популяризирате събитие,за да има максимален успех?
21-ви март 2021

Как да популяризирате събитие,за да има максимален успех?

Задава ли ви се благотворително събитие на хоризонта? Независимо дали сте започнали да продавате билетите или все още сте в началото на етапите на планиране, добре е да мислите как да разкажете за него и да го популяризирате. Ако вашата организация не знае как да популяризира събитие с нестопанска цел, това ръководство изброява седем идеи, които да ви насочат по пътя на успеха.

Как да популяризирате благотворително събитие: Седем съвета.

Знанието как да започнете благотворително събитие е само една част от пъзела. Голяма част от упоритата работа започва след като сте финализирали подробностите за събитието си и сте готови да предизвикате интереса у хората. И така, как да разпространите събитието и да го популяризирате? По-долу предлагаме седем съвета.

1. Изберете кратко и запомнящо се име на събитието

Обикновено събитията с по-дълги имена се губят при разбъркването. Една от причините за това може да е, че много хора ще го видят чрез мобилното си устройство и по-дългите заглавия обикновено няма да изглеждат добре на по-малките екрани. Опитайте се да запазите заглавието си кратко и ясно, така че с един поглед читателите да разберат вида на събитието, което популяризирате.

2. Създайте #хаштаг на събитието

Хештаговете са нещо повече от забавни начини да се играе на думи. Когато се използват ефективно, те могат да бъдат мощен инструмент, когато става въпрос за популяризиране на събития с нестопанска цел. Те също могат да ангажират вашите поддръжници и да ги насърчат да споделят с техните приятели и да помогнат на новата аудитория да открие вашата кауза.

Помислете за темата на вашето събитие и измислете хаштаг, който е уникален и запомнящ се. След това насърчавайте поддръжниците да го използват, когато споделят кампанията ви. Добавете го към биографията на вашия социален профил по време на събитието и също се ангажирайте да го включите във всеки промоционален материал, който изпращате.

3. Актуализирайте акаунтите си в социалните мрежи

Без значение на какъв етап сте с планирането на вашето събитие, ако имате солидна представа за стратегията си в социалните мрежи, това може да помогне за повишаване на осведомеността, събиране на повече пари и привличане на повече участници във вашето събитие.

Искате да сте сигурни, че вашите акаунти в социалните мрежи са готови за потенциалния приток на нови поддръжници? Проверете отново биографията на всичките си социални акаунти, за да сте сигурни, че те са актуални и съдържат чудесно описание на мисията на вашата организация. Не забравяйте да подчертаете стойността, която вашите поддръжници ще получат от подкрепата за вашата кауза.

Когато решавате какво да публикувате, не забравяйте да помислите къде искате да публикувате. Някои социални платформи са по-подходящи от други за определени типове съдържание:

- Instagram - Страхотна платформа за видео и изображения. Създайте истории, за да свържете подробности за събитието и използвайте по-кратки описания на събитието. Насърчавайте последователите си да получат повече информация като посетят страницата на вашето събитие.

- Twitter - Популяризирайте вашия #хаштаг и давайте бързи актуализации и връзки към местните благотворителни събития, за да създадете усещане за вълнение. Краткото и сладко съдържание работи най-добре тук.

- Facebook - Споделяйте актуализации на събития, създавайте графични изображения и насочвайте към конкретни подмножества на вашите последователи. По-дългото съдържание е по-поносимо във Facebook, така че споделяйте подробности за събитието и не забравяйте да включите връзки към целевата страница на събитието си.

- Snapchat - Използвайте кратки видеоклипове със забавни графични елементи, за да създадете ангажираност около вашето събитие. Създайте свой собствен филтър или обектив за участниците, които да използват преди и по време на вашето събитие.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи:

4. Изградете инерция

Популяризирайте събитието си на етапи. Ако току-що сте започнали да планирате, започнете с тийзър за събитие като обратно броене или съобщение за датата на събитието. След това преминете към ранни възможности за билети, отстъпки за VIP или ранни записвания.

Разгледайте нашата статия и Научете как да популяризирате събитие с нестопанска цел за максимален успех

5. Вземете поддръжниците си зад кулисите

Необходими са много ръце и много упорита работа, за да се организира успешно благотворително събитие. Покажете на поддръжниците някои кадри зад кулисите, за да създадете вълнение. Бъдете автентични!

6. Използвайте кръстосана промоция

За да увеличите експоненциално броя на хората, които разглеждат подробностите за вашето събитие, помолете домакините, членовете на борда, специалните гости и спонсорите да популяризират вашето съдържание в своите социални мрежи. Получаването на промотирани постове и реклама от тези потенциални нови аудитории може да помогне за повишаване на осведомеността и присъстващите на вашето събитие.

7. Насърчавайте споделянето в собствената си мрежа от приятели и последователи

Създавайте видеоклипове, графики, снимки, актуализации и много други, които участниците да споделят в своите социални медийни канали. Това дава възможност на вашите поддръжници да споделят с тяхната мрежа от приятели и да обясняват защо вашата организация с нестопанска цел означава толкова много за тях. Въпреки че може да изглежда като малка стъпка, споделянето във вашата собствена мрежа може да повиши нивото на информираност за вашата кауза и да привлече нови поддръжници и присъстващи.

Разгледайте и нашата кампания  Spartan For А Brighter Future / Спартанци за по-добро бъдеще.

В тази кампания се обединяват ентусиасти, които ще участват в 10км състезание Spartan във Франция за едно по-добро бъдеще на хора, поставени пред тежка диагноза.

Разгледайте и следните статии:

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Готови ли сте да започнете да популяризирате?

Има безброй решения, които трябва да вземете, когато решавате как да организирате благотворително събитие. За щастие, PavelAndreev.BG прави промоционалния аспект прост за вас. Платформата за набиране на средства предлага инструментите за всички ваши нужди за набиране на средства. Ако сте готови да активирате усилията си за вашата кауза, то се свържете с мен и нека стартираме кампанията ви сега!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...