Статии - Как да популяризирате събитие,за да има максимален успех?

Как да популяризирате събитие,за да има максимален успех?

Задава ли ви се благотворително събитие на хоризонта? Независимо дали сте започнали да продавате билетите или все още сте в началото на етапите на планиране, добре е да мислите как да разкажете за него и да го популяризирате. Ако вашата организация не знае как да популяризира събитие с нестопанска цел, това ръководство изброява седем идеи, които да ви насочат по пътя на успеха.

Как да популяризирате благотворително събитие: Седем съвета.

Знанието как да започнете благотворително събитие е само една част от пъзела. Голяма част от упоритата работа започва след като сте финализирали подробностите за събитието си и сте готови да предизвикате интереса у хората. И така, как да разпространите събитието и да го популяризирате? По-долу предлагаме седем съвета.

1. Изберете кратко и запомнящо се име на събитието

Обикновено събитията с по-дълги имена се губят при разбъркването. Една от причините за това може да е, че много хора ще го видят чрез мобилното си устройство и по-дългите заглавия обикновено няма да изглеждат добре на по-малките екрани. Опитайте се да запазите заглавието си кратко и ясно, така че с един поглед читателите да разберат вида на събитието, което популяризирате.

2. Създайте #хаштаг на събитието

Хештаговете са нещо повече от забавни начини да се играе на думи. Когато се използват ефективно, те могат да бъдат мощен инструмент, когато става въпрос за популяризиране на събития с нестопанска цел. Те също могат да ангажират вашите поддръжници и да ги насърчат да споделят с техните приятели и да помогнат на новата аудитория да открие вашата кауза.

Помислете за темата на вашето събитие и измислете хаштаг, който е уникален и запомнящ се. След това насърчавайте поддръжниците да го използват, когато споделят кампанията ви. Добавете го към биографията на вашия социален профил по време на събитието и също се ангажирайте да го включите във всеки промоционален материал, който изпращате.

3. Актуализирайте акаунтите си в социалните мрежи

Без значение на какъв етап сте с планирането на вашето събитие, ако имате солидна представа за стратегията си в социалните мрежи, това може да помогне за повишаване на осведомеността, събиране на повече пари и привличане на повече участници във вашето събитие.

Искате да сте сигурни, че вашите акаунти в социалните мрежи са готови за потенциалния приток на нови поддръжници? Проверете отново биографията на всичките си социални акаунти, за да сте сигурни, че те са актуални и съдържат чудесно описание на мисията на вашата организация. Не забравяйте да подчертаете стойността, която вашите поддръжници ще получат от подкрепата за вашата кауза.

Когато решавате какво да публикувате, не забравяйте да помислите къде искате да публикувате. Някои социални платформи са по-подходящи от други за определени типове съдържание:

- Instagram - Страхотна платформа за видео и изображения. Създайте истории, за да свържете подробности за събитието и използвайте по-кратки описания на събитието. Насърчавайте последователите си да получат повече информация като посетят страницата на вашето събитие.

- Twitter - Популяризирайте вашия #хаштаг и давайте бързи актуализации и връзки към местните благотворителни събития, за да създадете усещане за вълнение. Краткото и сладко съдържание работи най-добре тук.

- Facebook - Споделяйте актуализации на събития, създавайте графични изображения и насочвайте към конкретни подмножества на вашите последователи. По-дългото съдържание е по-поносимо във Facebook, така че споделяйте подробности за събитието и не забравяйте да включите връзки към целевата страница на събитието си.

- Snapchat - Използвайте кратки видеоклипове със забавни графични елементи, за да създадете ангажираност около вашето събитие. Създайте свой собствен филтър или обектив за участниците, които да използват преди и по време на вашето събитие.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи:

4. Изградете инерция

Популяризирайте събитието си на етапи. Ако току-що сте започнали да планирате, започнете с тийзър за събитие като обратно броене или съобщение за датата на събитието. След това преминете към ранни възможности за билети, отстъпки за VIP или ранни записвания.

Разгледайте нашата статия и Научете как да популяризирате събитие с нестопанска цел за максимален успех

5. Вземете поддръжниците си зад кулисите

Необходими са много ръце и много упорита работа, за да се организира успешно благотворително събитие. Покажете на поддръжниците някои кадри зад кулисите, за да създадете вълнение. Бъдете автентични!

6. Използвайте кръстосана промоция

За да увеличите експоненциално броя на хората, които разглеждат подробностите за вашето събитие, помолете домакините, членовете на борда, специалните гости и спонсорите да популяризират вашето съдържание в своите социални мрежи. Получаването на промотирани постове и реклама от тези потенциални нови аудитории може да помогне за повишаване на осведомеността и присъстващите на вашето събитие.

7. Насърчавайте споделянето в собствената си мрежа от приятели и последователи

Създавайте видеоклипове, графики, снимки, актуализации и много други, които участниците да споделят в своите социални медийни канали. Това дава възможност на вашите поддръжници да споделят с тяхната мрежа от приятели и да обясняват защо вашата организация с нестопанска цел означава толкова много за тях. Въпреки че може да изглежда като малка стъпка, споделянето във вашата собствена мрежа може да повиши нивото на информираност за вашата кауза и да привлече нови поддръжници и присъстващи.

Разгледайте и нашата кампания  Spartan For А Brighter Future / Спартанци за по-добро бъдеще.

В тази кампания се обединяват ентусиасти, които ще участват в 10км състезание Spartan във Франция за едно по-добро бъдеще на хора, поставени пред тежка диагноза.

Разгледайте и следните статии:

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Готови ли сте да започнете да популяризирате?

Има безброй решения, които трябва да вземете, когато решавате как да организирате благотворително събитие. За щастие, PavelAndreev.BG прави промоционалния аспект прост за вас. Платформата за набиране на средства предлага инструментите за всички ваши нужди за набиране на средства. Ако сте готови да активирате усилията си за вашата кауза, то се свържете с мен и нека стартираме кампанията ви сега!

Сподели