Статии - Как да привлечем дарители за набиране на средства за подслон и храна за бездомни
13-ти февруари 2024

Как да привлечем дарители за набиране на средства за подслон и храна за бездомни

Мислили ли сте някога кои са бездомните хора и какви нужди имат те?

Бездомните са тези, които нямат постоянно място за живеене и са лишени от стабилно и безопасно жилище. За жалост това е сериозен проблем, който засяга много хора по света. В настоящата статия ще разгледаме кои са бездомните и какви са техните основни нужди. Предлагаме ви да се запознаете с фондация Павел Андреев и това, което ни предоставя екипът й в тази насока:

Съдържание:

 1. Кои са бездомните хора;
 2. Ползи от набирането на средства за хората без дом;
 3. Как да стартирате кампания за събиране на дарения в Pavelandreev.bg.
 4. Как да привлечем дарения за подслон и храна за бездомните.

 

1.Кои са бездомните хора

Ако трябва да систематизираме нещата, то бездомните хора могат да бъдат условно разделени на няколко категории. Една от тях са хората, които са изгубили своите домове поради финансови затруднения, загуба на работа или непредвидени обстоятелства като пожари или природни бедствия. Друга категория включва хора, които страдат от психични заболявания, зависимости или други здравословни проблеми, които ги лишават от възможността да се грижат за себе си и да поддържат стабилно жилище. Има и още една голяма група на бездомните това са бежанци, имигранти или лица без документи.

Какви са основните нужди на бездомните

Основните нужди на бездомните хора са свързани с жилището, храната, личната хигиена и медицинската помощ. Жилището е от първостепенна важност, тъй като бездомните нямат сигурно и защитено място, където да се настанят и да се чувстват безопасно. Нуждите им включват достъп до подслон, където да спят и да се предпазват от вредни атмосферни условия.

Храната е много важна, тъй като бездомните често нямат достъп до хранителни продукти и средства за готвене. Те се нуждаят от редовни хранителни доставки или достъп до обществени кухни или приюти, където да могат, да получат топла храна.

Личната хигиена е от съществено значение за бездомните. Те имат нужда от достъп до чисти тоалетни, душове и средства за лична хигиена, като сапун, шампоан и четки за зъби. Липсата на достъп до тези основни средства може да доведе до здравословни проблеми и деградиране на самочувствието.

Медицинската помощ често е  непостижим лукс за бездомните. Тези лица често страдат от хронични заболявания, травми или психични проблеми. Нуждата от достъп до лекари и здравни услуги е от огромно значение, за да се гарантира подходящо лечение и поддръжка на здравето.

2.Ползи от набирането на средства за хората останали без дом

Набирането на средства е не само важна и благородна инициатива, но и има множество ползи за самите бездомни и за общността като цяло.

Това е мястото и да споменем, че за да се осигури по-голям интерес от страна на хората решили да помогнат на нуждаещи се, е важно участието. Добре е да се свържете с доказана в медийното пространство благотворителна фондация. Фондация Павел Андреев е международна, съществува от дълги години и за добрата й репутация може да послужат  хилядите успешно реализирани дарителски кампании.

Когато организираме благотворителна кампания през  сайта за дарения, който се характеризира с високо обществено доверие, си осигуряваме легитимност на  каузата и по-лесно привличаме повече дарители.

Ето и какви са ползите от организиране на благотворителна кампания за набиране на средства за бездомни:

 1. Предоставяне на средства за покриване на основни нужди:

Чрез събрани дарения се предоставя възможност да бъдат задоволени основните нужди на бездомните като покрив над главата, храна, дрехи, хигиенни принадлежности и здравна помощ.

 1. Подобряване на условията за живот:

Финансирането на проекти и програми чрез дарения от благотворителна кампания могат да бъдат използвани така, че да се помогне за подобряване на условията, в които бездомните хора живеят. Това може да включва осигуряване на подслон, реновиране на съществуващи общежития, разширяване на услугите за социална подкрепа и предоставяне на обучение и професионална подготовка.

 1. Подкрепа за психическото и емоционалното благополучие:

Бездомните често се борят с психически и емоционални проблеми. Финансиране чрез организирането на дарителски кампании в платформата PavelAndreev.BG на програми за психическо здраве и подкрепа може да им помогне да се справят с тези проблеми и да възвърнат своето благополучие. Оказване на психологическа подкрепа, консултации и терапия са само някои от начините, по които средствата могат да бъдат използвани за подобряване на условията за бездомните хора.

 1. Повишаване на осведомеността и промяна на отношението:

Провеждането на кампании за дарения помага за повишаване на осведомеността на обществото и промяна на отношението и нагласите му спрямо бездомните хора. Това води до по-голяма подкрепа и разбиране на проблемите, които те срещат.

 1. Създаване на възможности за промяна и преодоляване на бездомността:

Набирането на средства създава възможности за промяна и преодоляване на бездомността. Финансирането на програми и проекти, насочени към рехабилитация, обучение и заетост, допринася бездомните да възвърнат своята независимост и да се интегрират обратно в обществото. Това им дава шанс за ново начало и по-добро бъдеще.

Събирането на дарения чрез организирането на благотворителни кампании за бездомни хора има множество ползи, които се отразяват не само на живеещите на улицата, но и на цялото обществото. Това е начин да покажем солидарност и да създадем по-добри условия за живот, психическа подкрепа и възможности за промяна. Нека да се обединим и да подкрепим тези хора, за да им помогнем да преодолеят бездомността и да се върнат към по-нормален начин на живот. Така можем да създадем право за по-добро бъдеще за всички.

Стартирайте тук   още сега вашата кампания.

3.Как да стартирате кампания за събиране на дарения във фъндрайзинг платформата PavelАndreev.BG

Първата стъпка по създаване на кампания за набиране на средства за бездомни е да разкажете вълнуваща история.

Как да разкажа история?

За да привлечете вниманието и подкрепата на хората бъдете истински в разказа си. В случай, че организирате благотворителна кампания за конкретен човек разкажете на останалите по-уникален и завладяващ начин неговата история. Опишете всичко, което знаете, как е живял той преди, какво се е случило и защо е „ударил в дъното“. Как живее към днешна дата и защо сте се мотивирали да му помогнете.

Следващата стъпка е да дефинирате вашата цел.

Отговорете на въпроса какво целите да промените с вашата кампания?

След като си отговорите на въпросите и създадете своята кампания в платформата за дарения PavelАndreev.BG е важно да я споделите с приятели, семейство и колеги. Използвайте социални мрежи, за да разпространите информацията за вашата благотворителна инициатива. Потърсете дарители и хора, които биха подкрепили вашата кауза. Предоставете им линк към страницата на вашата кампания, за да могат по лесно да се разпространява информацията за нея сред приятели и познати.

Ако още не сте убедени в ползите за бездомните хора и обществото от създаването на благотворителна кампания през сайта за дарения PavelАndreev.BG, разгледайте големия брой успешни благотворителни кампании, които се реализират чрез него. Сами се уверете, че хората се обръщат за помощ и създават благотворителни кампании водени от нужда, проблеми и мечти; разказват истории, набират средства и по този начин чрез дарителските кампании реално помагат, решават проблеми сбъдват мечти.

Платформата PavelАndreev.bg работи с 6 разплащателни метода, които са: PayPal, ApplePay, банкова карта, GooglePay, Revolut и IBAN сметка. По този начин се подкрепят дарителите да изберат метода, който е най-удобен за тях. Платформата не събира такси за организирането на благотворителни кампании. Всеки може да я подкрепи ако и с каквато сума пожелае.

4.Как да привлечем дарители за набиране на средства за подслон и храна за бездомните

Набирането на средства за подслон и храна за бездомните е от съществено значение за поддържането на техния комфорт и благополучие. За да привлечете дарители и да осигурите необходимите ресурси, трябва да бъдат предприети някои ефективни мерки. В следващите редове ще ви представим няколко съвета за генериране на повече дарения.

 1. Създайте онлайн присъствие:

Изграждането на добре оформен и информативна  кампания е ключова стъпка за успешната благотворителност. Уверете се, че уебсайтът ви е лесен за навигация и предоставя ясна информация за целите на даренията. Също така, не забравяйте да споделите в социалните мрежи, което ще направи процеса на дарение лесен и удобен за потенциалните донори.

 1. Използвайте социалните мрежи:

Социалните мрежи са мощен инструмент за привличане на внимание към кампанията ви и привличане на нови дарители. Създайте профили в популярните социални мрежи като Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, LinkedIn, Tiktok и редовно публикувайте актуална информация за кампанията, споделяйте истории на успех и изказвайте благодарности на дарителите. Използвайте хаштагове, които са свързани с проблема на бездомността и подканете хората да споделят вашите публикации, за да разпространите информацията за кампанията си по-широко.

 1. Организирате събития и активности:

Един от най-ефективните начини да привлечете дарители е чрез организиране на събития и активности, които да привлекат вниманието и подкрепата на общността. Можете да организирате благотворителни концерти, базари, маратони или дори благотворителни вечери на благотворителността. Уверете се, че във всички събития ще имате ясна информация за кампанията и начините за дарение. Помислете също така за:

 1. Сътрудничество с местни организации и бизнеси:

Направете партньорства с местни организации и компании, които могат да ви помогнат в набирането на средства. Това може да включва спонсориране на събития, предоставяне на рекламно пространство или дарение на продукти или услуги, които да бъдат продадени в подкрепа на бездомните хора. Сътрудничеството със заинтересовани страни може да ви помогне да привлечете по-голям брой дарители и да увеличите успеха на кампанията.

 1. Изпратете благодарност и дайте отчет за постиженията:

Когато кампанията приключи и средствата бъдат събрани, осигурете прозрачност и отчетност за това, какво е постигнато с тях. Създайте отчет, който показва как са били използвани събраните средства и какви са били резултатите от възстановителните дейности. Не забравяйте да приложите всякакви платежни средства – фактури, касови бонове, квитанции и други документи, за да информирате къде е използвано всяко дарение.

Не забравяйте да изразите благодарността си към всички дарители и да им предоставите информация за постигнатите резултати. Публикувайте редовни доклади и статистики за това как средствата се използват и как са помогнали на бездомните хора. Това ще укрепи доверието на дарителите и ще ги мотивира да продължат да подкрепят каузата ви.

Следвайки тези съвети ще можете да привлечете повече хора склонни да направят дарение за вашата благотворителна кампания в помощ на бездомните. Не забравяйте, че комуникацията и прозрачността са от съществено значение. Покажете на хората, какво правите и как могат да помогнат и със сигурност ще видите резултати.

За да постигнете всичко това стартирайте от бутона: „Стартирай Кампания“ в PavelАndreev.BG.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

Дари Стартирай кампания