Статии - Как да пусна кампания в PavelAndreev.BG?
3-ти февруари 2023

Как да пусна кампания в PavelAndreev.BG?

Благотворителните дейности винаги заслужават похвала. Не бива да оставяме безразлични към тях и да омаложаваме действията на организаторите по някакъв начин. Радващата новина е, че те набират все по-голяма популярност и все повече хора изразяват готовност да се включат в подобни инициативи. Всяка помощ би била от полза и винаги си струва да помогнете. Без значение дали ще бъде чрез финансови средства или по друг начин, то стига да имате възможност да го правите, чувството за удовлетвореност, което ще изпитате от действията си е неописуемо.

Какво представлява платформата PavelAndreev.BG?

Павел Андреев е създателят на платформата PavelAndreev.BG. Той споделя, че след като повече от 10 години се е занимавал основно със строителни дейности, е изпитал силна необходимост да създаде свой собствен проект, чиято основна мисия да бъде най-вече в полза на обществото. За цел си поставя да събере малък, сплотен и качествен екип, с който не само да реализира идеята си, но и да я превърне в притегателна сила за всички хора, които се занимават с благотворителност. Намира начин и успява да изпълни мисията си. Към момента заедно с екипа работят за осъществяването на добри общественополезни каузи. 

Създателят на фондация Павел Андреев споделя, че истински вярва в човечността, добрината, както и че стремежът да помагаме са заложени в съзнанието на обществото ни. Просто трябва да се работи в тази посока. Именно изграждането и развиването на платформата е неговия опит да даде и своя принос към тенденцията за споделяне на доброто. Той вярва, че  за доброто трябва да се говори и насърчава. Чрез платформата хората имат възможност да споделят болките и нуждите си, да дадат идеи за благотворителност, а тези, които желаят и имат средства - да помогнат.

Стартиране на кампания - Стъпка по стъпка

От изключително важно значение е по какъв начин ще запознаете общността с Вашата кауза. В случай, че успеете представите историята си по един достатъчно добър начин и да накарате човека, който чете да влезе в обувките на нуждаещия се, то това със сигурност ще ви помогне да съберете пари значително по-бързо. Така че, ако действате организирано, имате много по-голям шанс да постигнете желания успех с дарителската си кампания.

Обърнете сериозно внимание на посланието, което ще отправите към хората. Важно е да създадете текст за своята благотворителна кауза, който да е максимално ясен. За целта използвайте отделни параграфи и поставяйте препинателни знаци на необходимите места. По този начин ще направите текста по-лесен за четене и за разбиране. С цел да откроите най-важните неща за кампанията, които смятате, че трябва да се отличават, може да пишете наклонено, удебелено или подчертано например.

Бъдете честни и откровени. Отпуснете се и се постарайте да говорите от сърце. Бъдете директни с хората, които могат да ви помогнат. В изложението на историята си задължително обяснете защо каузата е особено важна за вас или обществото. Ясно опишете своите нужди. Представете конкретен пример за това каква сума ви е необходима. Обяснете за какво точно ще ги използвате в случай, че бъдат събрани и пояснете как ще ви помогнат тези пари. Най-добре е при възможност да публикувате видеоклипове и снимки. Подходящите изображения винаги помагат на потенциалните дарители да се потопят в историята и да бъдат още по-съпричастни. Не забравяйте, че една снимка казва много повече от 1000 думи!

Ето кои са основните точки за създаването на дарителски кампании в PavelAndreev.BG: придържайте се към тях и шансовете на кампанията ви гарантирано ще са значително по-големи.

 • Определете основните моменти от вашата история.
 • Споделете историята си и бъдете искрени.
 • Наблегнете на повратната точка.
 • Обяснете на хората защо трябва да са съпричастни към ситуацията ви.
 • Изградете история на набирането на средства.
 • Често актуализирайте темата.
 • Бъдете максимално честни.

Не се притеснявайте, че бихте могли да изглеждате слаби и уязвими като споделите за тревогите си. Точно в такива моменти хората наистина се нуждаем от помощ! Да споделите историята си в сайт за дарения е едно наистина добро решение и възможност бързо да се справите с проблема.

Защо да добавя кампанията си в платформата PavelAndreev.BG?

Ако само ние знаем за проблема си, то няма как някой да ни помогне. Колкото повече хора са запознати със ситуацията, толкова по-вероятно е някой да се почувства съпричастен и да ни предостави необходимата помощ.

Платформата Павел Андреев се развива много успешно и още по-бързо се популяризира. Все повече хора, които имат нужда от помощ или желаят да помогнат на някого, търсят своята кауза именно в нея. Създателят на платформа Павел Андреев твърдо вярва във вродената доброта и потребността на хората да помагат. Както самият той казва: ,,Това е част от пътя към един по-добър и по-щастлив свят.''

Не се колебайте да разкажете историята си, ако и вие се нуждаете от помощ. Със сигурност тя ще достигне до точните хора и ще намерите подкрепа. Потърсете помощ, за да я получите! Хора с възможности и добри сърца очакват идеи за дарения, за да могат да помогнат на някой в нужда.

На какви условия трябва да отговаря кампанията, за да бъде одобрена?

В случай, че искате да публикувате кампания, която ще попадне в раздел „лечение, рехабилитация и медицина“ е необходимо да разполагате с актуална медицинска документация. Това е наистина значимо изискване, защото в противен случай хората биха могли да проявят мнителност. Още повече, че благодетелите заслужават да знаят за какво ще бъдат похарчени дарените от тях пари.

Бихте могли също така да прикачите и оферта от лечебно заведение, в което предстои да се извършват процедури. Ако по някаква причина оферта липсва, нужно е да обясните защо.

В случаите, в които стартираната кампания ще попадне в някои от другите раздели, тогава би било добре да прикачите документация, която да подкрепя вашата кауза.

Платформата PavelAndreev.BG подкрепя честните каузи и помощта, насочени към хора, които са в истинска нужда.

Може да се публикуват дарителски кампании за възрастни, дарителски кампании за деца (или благотворителни каузи за деца) или да се организира набиране на средства за лечение. В платформата каузите са поделени на няколко отделни категории. Те са следните: 

 • лечение, медицина и рехабилитация
 • изкуство, култура и общество
 • деца и младежи
 • животни
 • covid-19
 • градска среда и строителство
 • празници и събития
 • семейство
 • спорт
 • бежанци и мигранти

Важно е да подберете правилната категория, в която да публикувате своята кауза. Тя може да бъде свързана както с вас, така и с близките ви. Интернет дава големи възможности на хората и би било чудесно да се възползваме пълноценно от тях. Това е най-лесния начин вашият зов за помощ да достигне до повече хора, които са склонни да помогнат.

Създаването на кампания в платформата PavelAndreev.BG.

Сайтът е интуитивен и лесно може да се ориентирате как да продължите напред, спазвайки елементарни насоки. Създаването на кампания е лесно и се случва само в няколко прости стъпки, така че всеки с лекота би могъл да публикува там. Ако изпитвате затруднения или някой около вас се нуждае от спешно оказване на помощ, потърсете подкрепа и помощ от хора, готови да подадат ръка.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...