Статии - Как да съберем пари, ако домашния ни любимец се нуждае от скъпо лечение?

Как да съберем пари, ако домашния ни любимец се нуждае от скъпо лечение?

За всеки стопанин домашните любимци са във важна част от семейството. Те са негов член! Живеем с тях и полагаме грижи и когато те се нуждаят от спешна помощ, съвсем естествено е да искаме да направим всичко по силите си, за да им помогнем да се възстановят. Когато семейството няма достатъчни финансови възможности, начинът да помогнете на своя домашен любимец е да организирате дарителска кампания. За целта може да използвате платформата Павел Андреев, чрез която вече са провеждани десетки кампании с цел събиране на средства за спешна операция на домашен любимец.

Ветеринарното лечение е скъпо

Спешното медицинско лечение за домашни любимци може да бъде скъпо и често се случва то да бъде в момент, в който бюджета ни е ограничен. Ако сте изправени пред сходен проблем - нямате достатъчно средства, за да заплатите операцията на вашия домашен любимец и търсите варианти как да облекчите финансовата тежест, то не бива да се предавате! Просто потърсете помощ.

Попитайте семейството и приятелите си дали могат да допринесат за разходите по операцията. Ако операцията на вашия домашен любимец е прекалено скъпа, то потърсете заем или финансова помощ от близките си. Разбира се, това е опция само ако имате близки роднини или приятели, които са в състояние и желаят да предложат финансова помощ. Но си струва да го обмислите, тъй като дори малка сума може значително да помогне за покриване на разходите за операция на вашия домашен любимец.

Когато поискате финансова помощ от близки, изяснете колко пари ви трябват и как ще бъдат използвани средствата. Също така може да бъде от полза да им предоставите някаква основна информация за състоянието на вашия домашен любимец и защо е необходима операцията.

Най-важното е да не се страхувате да уведомите близките си колко много би означавала тяхната подкрепа за вас в този труден момент. Вероятно някои от тях също имат домашни любимци и сигурно ще ви влязат в положение. Не забравяйте, че всеки е в различно финансово положение и не всеки ще може да допринесе, така че не се разочаровайте твърде много, ако някой каже „не“. Съсредоточете се върху тези, които могат да помогнат и бъдете благодарни за тяхната щедрост.

Добра идея ли е да изтеглите заем, за да покриете операцията на вашия домашен любимец

Макар, че мнозина го правят, тъй като не желаят да стават обект на съжаление или просто егото не им позволява да потърсят помощ чрез дарителска кампания, например, то помислете внимателно преди да изтеглите бърз кредит или друг такъв, за да не се окажете, че сте решили един проблем, но същевременно сте си отворили друг.

Честно казано, ако имате дори най-малки опасения, че няма да се справите с погасяването на кредита, не се наемайте да теглите такъв. Помислете за заем от близки хора, на които може да връщате парите разсрочено. Другият вариант е дарителска кампания. Тази опция е много добра за хората с финансови затруднения. Препоръчителна е, защото това са средства, които няма да се налага да връщате. Така че, ако ви се наложи, не се колебайте да публикувате своята дарителска кампания на PavelAndreev.BG. Вероятно сумата не е чак толкова непосилна за събиране и ако представите достатъчно добре историята си и тя стигне до правилните хора, то може да съберете необходимата сума, за да спасите вашия любимец за отрицателно време!

Активни кампании в платформата Павел Андреев за набиране на средства за спешна операция или лечение на домашни любимци

На нашия сайт за дарения има активни кампании в помощ на кучета и котки. Може да се запознаете с тях. Ако имате възможност, лесно може да подкрепите някоя от тях със сума, с която прецените.

Добре е да ги разгледате, за да се запознаете с начина, по който са поднесени. Така още по-лесно ще успеете да формулирате и публикувате своята кауза. Сайтът ни pavel andreev се ползва с добро име, коректно отношение към нуждаещи се и дарители и с висока популярност, затова ви съветваме да публикувате при нас. Призивът ви бързо ще стигне до голям брой потенциални дарители и по този начин повишавате шансовете си бързо да наберете нужната сума, с която да заплатите операцията или други ветеринарни грижи на домашния си любимец или друго животинче, на което искате да помогнете.

Някои от кампаниите, които в момента са активни, са следните:

Има още доста кампании, които при интерес и възможност може да разгледате и подкрепите. Разгледайте всички кампании в категория Животни.

Как да създадете кампания на PavelAndreev.BG?

Създаването на кампания на дарителския ни сайт е лесно и става много бързо. Не са ви необходими никакви специални умения. Всичко, което е нужно, е да разкажете откровено какво се е случило, защо това животно е важно за вас, какво е състоянието му и как би се променило то, ако получи нужните медицински грижи. Разбира се, не пропускайте да обмислите добре какви разходи предстоят и да отбележите сумата като крайна цел. Добре би било да добавите и снимки на домашния си любимец – така историята още по-бързо ще стигне до потенциалните дарители. Когато стартира лечението на домашния ви любимец, не пропускайте редовно да давате сведения на дарителите как вървят нещата и да им благодарите. 

Тези препоръки от Павел Андреев ще ви помогнат да организирате успешна кампания за набиране на средства.

Ако вашият любим домашен любимец се нуждае от операция и вие се борите да намерите средства, за да я покриете, добрата новина е, че има възможности за финансова помощ. От ПОМОЩ от приятели до благотворителни организации с нестопанска цел.

С малко проучване трябва да можете да намерите вариант, който да бъде най-добър за вас и вашия домашен любимец. Ние от фондация Павел Андреев подкрепяме хората в нужда. Ако домашният ви любимец се нуждае от спешна операция, може да я финансирате по различни начини. Един от тези, които си струва да обмислите, ако не можете да я финансирате сами, е да организирате благотворителна кампания, като за целта използвате нашия сайт за дарения.

Сподели