Статии - Как да съберем пари за добра кауза от благотворителна разходка?

Как да съберем пари за добра кауза от благотворителна разходка?

Благотворителните пешеходни събития са чудесен инструмент за набиране на средства за всяка организация (с нестопанска цел), но много организации може да се затруднят да ги приложат като част от арсенала си от събития за набиране на средства. За да сте сигурни, че следващата ви благотворителна разходка ще ви донесе необходимите дарения, ви предоставям този списък с прости идеи за набиране на средства, съвети и примери с цел набиране на средства, от които вашата организация (с нестопанска цел) може да се ръководи. Не позволявайте на факта, че не познавате този тип събития да ви възпрепятства - разходките не трябва да са сложни и всяка организация може да ги проведе, използвайки това просто ръководство.

Доказани идеи за разходка за набиране на средства

Започнете работа с организация ви като съставите списък с идеи за набиране на средства за благотворителни разходки, които можете да изпълните и за които поддръжниците ви ще се радват. Ограничете списъка си до идеи, от които те действително ще се интересуват, защото в противен случай може да не се получи желаната активност. Освен това се опитайте да изберете идеи за разходки, които могат да бъдат лесно осъществени, което е особено важно, ако организацията ви е малка. Не искате да организирате разходка, за която ще са необходими разрешителни или ще предизвика логистични проблеми при планирането, затова не забравяйте да изберете нещо, което е сравнително лесно за изпълнение. По-долу са изброени само няколко идеи за благотворителни разходки, които можете да разгледате. Разбира се, ако имате нужда от вдъхновение, потърсете други онлайн ресурси за подкрепа и се запознайте с това, което са направили други подобни организации.

1. Разходки с костюми

Разходките с костюми са чудесен начин да привлечете участници. Това превръща разходката в леко събитие, което е идеално за почти всяка кауза. В някои случаи може да избягвате костюми, ако набирате средства за много чувствителен проблем, но като цяло обличането на хората в глупави костюми е чудесно начинание.

2. Разходки с кучета

Направете разходка за кучета и помолете участниците да доведат домашните си любимци. Този вид разходка е особено подходяща за организации, които подкрепят каузи за животни, но не е задължително да се ограничава само до тях. Хората обичат домашните си любимци, така че включването им в събитието за набиране на средства вероятно ще предизвика по-голяма подкрепа и вълнение.

3. Тениски за благотворителна разходка

При следващата си разходка опитайте да включите продажба на тениски. Продавайте тениски преди началото, за да могат хората да ги носят по време на събитието. В зависимост от разходите вашата организация може да създаде персонализирани тениски за самата разходка или да избере да продава стандартна тениска с логото на вашата организация. Независимо от това какъв вариант ще изберете, уверете се, че винаги ще ги предлагате. Тениските са безплатна реклама за вашата организация и са чудесен начин за набиране на средства.

4. Разходи, удобни за деца

Идеите за благотворителни разходки винаги трябва да бъдат безпроблемни за участниците и един от начините да гарантирате това е като направите събитието подходящо за деца. Много от поддръжниците ви вероятно имат деца, така че включването им ще гарантира, че повече хора ще могат да се включат в следващата ви разходка. В маркетинговите си материали ясно посочете, че събитието е подходящо за деца, и не забравяйте да насърчите родителите да вземат със себе си детски колички за по-дълги разходки. Можете също така да осигурите закуски или други предмети за децата, за да се забавляват.

5. Направете го под формата на събитие за хранене

Направете разходката си и като събитие за хранене. Помолете съмишленици и доброволци да донесат храна на разходката. След разходката участниците могат да се насладят на храна срещу заплащане или можете да я предложите безплатно.
Ще трябва да планирате подходящо, за да си осигурите достатъчно храна, но усилията си заслужават, тъй като така се насърчава още по-голямо участие.

Вдъхновете се от успешни събития на други благотворителни организации

Ако вашата организация все още не е сигурна откъде да започне, потърсете вдъхновение от други организации, които са провели успешни благотворителни разходки. Ето няколко примера, които ще ви помогнат да разгърнете идеите си:

Свалете всичко

От всички начини за повишаване на осведомеността за дадена кауза малко са толкова привлекателни, колкото "Бягането по бельо на Купидон". Бегачите набират средства и популяризират генетичното заболяване неврофиброматоза като бягат по долни гащи. Това е чудесен начин да привлечете вниманието към каузата си по драматичен начин.

Подобна кампания е Spartan For А Brighter Future / Спартанци за по-добро бъдеще.  В тази кампания се обединяват ентусиасти, които ще участват в 10км състезание Spartan във Франция за едно по-добро бъдеще на хора, поставени пред тежка диагноза.

Помогнете на другите да благодарят

Денят на благодарността е ден за благодарност и преяждане, но за много хора това е просто още един ден без достатъчно храна. Участниците в YMCA Turkey Trot даряват консервирана храна, докато изгарят калориите за Деня на благодарността. Американците провеждат пуешки “разходки“ (turkey trots ) от 1896 г. насам. Това е кауза, която явно намира отклик сред много хора, защото все още е най-популярното състезание в Америка.

Контролен списък на събитието - разходка

След като вече имате списък с идеи за разходки за набиране на средства, можете да преминете към стартирането на своя собствена. Създадохме този прост контролен списък, който можете да използвате, за да насочите организацията си по правилния път. Както всяко събитие за набиране на средства, благотворителните разходки изискват организиране и планиране.

Разгледайте нашите благотворителни кампании и каузи за празници и събития.

Разгласете информацията

Изберете платформа за набиране на средства, която ви позволява лесно да разпространявате информация за събитието си. Изборът на подходящ софтуер за набиране на средства е от решаващо значение за предоставянето на информация за събитието на вашите поддръжници и за повишаване на осведомеността за вашата кауза. Функциите за споделяне, които включват социални мрежи и лесно споделяеми връзки за набиране на средства, могат да изиграят важна роля за цялостния успех на събитието ви. Можете също така да помислите за разгласяване на информацията като заложите на офлайн тактики за популяризиране, като например местни табла за обяви или листовки.

Разгледайте нашите статии свързани със социалните мрежи:

Разработване на екипи

Създайте отбори за разходката си, за да развиете конкуренция между тях. Отборите могат да се състезават кой ще събере повече пари за вашето благотворително събитие. Създаването на приятелска конкуренция създава вълнение и истински интерес към вашата кампания за набиране на средства. Въпреки че не е задължително, създаването на екипи може да бъде чудесно допълнение към планирането на събитията за разходки.

Намиране на корпоративни спонсори

Ако не сте сигурни как да съберете пари за благотворителни разходки, съсредоточете се върху завладяваща история за вашата кампания. Това може да привлече интереса на корпоративни спонсори, готови да предложат допълване на даренията. Възможно е спонсорите да са готови да помогнат за финансирането на дейности, които ще направят събитието по-забавно. Например, те могат да предоставят дарения в натура като тениски, храна или снимки на финала.

Поддържайте връзка и споделяйте резултати

Когато планирате събитието си, не забравяйте да включите начина, по който ще споделите постигнатия напредък в набирането на средства. Ако не искате да планирате предварително и да създавате график за осъществяване на контакти по имейл или в социалните мрежи, може да използвате неформални контакти. Един от начините да направите това е да се свържете с тях, когато достигнете нов етап. Например, ако регистрирате участници за разходката си и постигнете или надхвърлите целта си, публикувайте актуализация или изпратете имейл на поддръжниците си за постигането на това важно събитие. Същото може да се направи и за достигане на 50% от целта или за други важни постижения. Ключовият момент тук е да се уверите, че сте включили комуникацията като част от процеса на планиране.

Стартирайте вашата кампания  на PavelAndreev.BG.

Тук може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?  както и нашият помощен център.  

Екипът на нашата платформа е винаги на разположение и можете да се свържете с нас.   

Започнете следващия си поход за набиране на средства с PavelAndreev.BG

След като разгледате идеите и планирате следващото си събитие за ходене, ще бъдете готови да тръгнете по пътя на доброто. Ако организацията ви все още не е сигурна как да набере пари, можете да се свържете с мен, за да обсъдим и стартираме Вашата кампания още сега.

Сподели