Статии - Как да съберем пари за филм: 5 ресурса за финансиране на филми

Как да съберем пари за филм: 5 ресурса за финансиране на филми

Разказването на история и оживяването й е красотата на създаването на филми. Въпреки това, независимо дали търсите финансиране за първия си проект или си опитен режисьор, може да е трудно да си осигурите финансиране. Не само това, но има много разходи, които влизат в създаването на проект. За щастие има различни начини да получите пари за вашия филм. Тук събрахме начини как да съберем пари за филм, без да се налага да поемаме големи суми под формата на кредити и дългове.

5 начина да получите финансиране за филмова  продукция

1. Подаване на заявления за безвъзмездни средства (грантове)

Безвъзмездните средства за филми обикновено са от частни фондове, но могат да бъдат финансирани и от правителството. Грантът помага за финансирането на необходимите ресурси, но той обикновено идва при определени условия. Тези условия варират от мястото на заснемането до темата на филма. Ако искате да имате повече собственост и гъвкавост на вашия проект, може да разгледате други опции.

Имайте предвид, че ще трябва да подадете заявление за всяка субсидия преди крайния срок. Освен това някои безвъзмездни грантове не отпускат всички средства на една вноска. Това потенциално може да бъде предизвикателство, ако трябва да извършвате плащания предварително. Тъй като обикновено има много кандидати за безвъзмездни средства, добре е да търсите активно нови, които стават достъпни, за да увеличите шансовете си да бъдете избрани.

2. Свържете се с инвеститори

Инвеститорите обикновено са личности, които са значително богати. Намирането на инвеститор е често срещан начин за получаване на финансиране за филми. Работата в мрежа ще ви помогне да намерите инвеститор, който може да се интересува от вашия проект. Преди да се обърнете към инвеститор, уверете се, че имате бизнес план, сценарий и бюджет. Също така е важно да имате подготвен терен. Никога не знаете кога ще срещнете потенциален инвеститор, така че като имате солидна позиция, ще умножите шансовете си да получите такъв.

3. Използвайте краудфъндинг за филми

Макар че краудфъндингът е популярен начин за събиране на пари за медицински сметки, паметници и спешни случаи, това също е ефективен начин за събиране на средства за вашия мечтан проект. Набирането на средства за филми е особено ценно за начинаещи и независими режисьори. Някои предимства на crowdfunding-а за филми са, че има относително нисък риск, ниска цена и всеки, който се свърже с вашата история, може да дари.

Тъй като краудфъндингът съчетава силата на социалните мрежи и интернет, вие ще можете да достигнете до повече хора от традиционните форми на набиране на средства. Също така няма удължени периоди на изчакване за получаване на парите, които събирате. Това е полезно, ако имате нужда от средства веднага.

Сайтове за набиране на средства за филми

Има много онлайн платформи за набиране на средства, но PavelAndreev.BG е сред най-добрите сайтове за групово финансиране за режисьори. Чудите се защо PavelAndreev.BG може да е подходящата платформа за вашите нужди? Това ни отличава:

  • Инструменти за набиране на средства: PavelAndreev.BG предлага широка гама от инструменти - стартирате кампания с няколко клика, можете да получавате дарения с карта, ApplePay, GooglePay и PayPal.
  • Обслужване на клиенти: Нашият екип за обслужване на клиенти е готов да отговори на вашите въпроси, да предложи експертни съвети и да ви подкрепи по пътя.
  • Обхват: PavelAndreev.BG ще ви помогне да споделяте вашата кампания за набиране на средства близо в имейл листи и социални мрежи, за да съберете подкрепа за вашия проект.
  • Партньорска програма: Платформата PavelAndreev.BG притежава страхотна Партньорска програма, която помага на онлайн и офлайн бизнеси да разпространят вашата кампания.

4. Говорете с приятели и семейство

Един от най-лесните начини да осигурите финансиране за филми е като се свържете със семейството и приятелите си. Помислете да поискате от тях заем или да им предложите изключителни стимули, ако инвестират във вашия филм. Освен това ги помолете да се свържат с техните познати, за да видят дали някой, когото познават, може да се интересува от партньорство с вас за вашия проект. От уста на уста е ефективен начин да привлечете вниманието към кампанията си.

5. Печелете спонсорство

Спонсорствата са друг начин да получите финансова подкрепа за вашия филмов проект. Опитайте да посетите местни фирми, ресторанти и марки съоръжения или консумативи, които може да искате да използвате за вашия филм. Със спонсорство можете потенциално да използвате местоположението на бизнеса или неговия продукт в замяна на представянето на компанията във вашия филм. Това е полезно за компаниите, защото е възможност за тях да популяризират бизнеса си и да получат нова аудитория.

Започнете групово финансиране на филми за следващия си проект

Без значение какво е финансовото ви състояние, вашата история заслужава да бъде разказана. Ако имате нужда от финансиране за филм или проект, PavelAndreev.BG е тук, за да ви подкрепи. Използвайте нашите най-добри съвети за набиране на средства, за да направите вашата кампания за набиране на средства успешна.


Стартирай Кампания
Сподели