Статии - Как да съберем пари за лечение в чужбина
12-ти юни 2023

Как да съберем пари за лечение в чужбина

В днешно време е трудно човек да отделя средства и да спестява "бели пари за черни дни". Дори и хората, които все пак успяват да пестят, едва ли са планирали да ползват спестяванията си за медицински грижи. При неочаквани медицински разходи обикновено попадаме в една объркваща ситуация, в която не знаем как да постъпим. А в случаите, в които се налага лечението да бъде извършено в чужбина, проблемът става още по-голям, защото и нужната сума е значително по-голяма. Но какво ще стане, ако заминаването в чужбина за медицинско лечение се изисква бързо, а не разполагате с необходимите средства? В такъв случаи организирането на благотворителна кампания е най-доброто решение, което може да вземете.

Набиране на средства за медицинско лечение в чужбина

Благотворителните платформи за набиране на средства като PavelAndreev.BG правят мисията за събиране на пари с определена цел много по-лесно постижима. Освен това интернет дава възможност на семействата да намерят подходяща болница или друг тип медицинско заведение навсякъде по света, което да предложи най-доброто лечение срещу заплащане.

Набирането на средства чрез онлайн дарения е безопасен и лесен начин да помогнете на близките си в нужда да получат необходимите пари. За разлика от здравните заеми и медицинската застраховка, парите, събрани чрез сайт за дарения не трябва да се връщат. Така че цялата събрана сума може да се използва за заплащане на жизненоважно медицинско лечение при спешни случаи.

Предимства на лечението в чужбина

Заминаването в чужбина за медицинско лечение понякога е единственият път за лечение на пациента. В някои чуждестранни болници се предлагат манипулации и лечения, които не се извършват в страната. В някои случаи те са животоспасяващи. Ако вие или ваш близък сте диагностицирани със заболяване, което изисква лечение в чужбина, не се колебайте да организирате дарителска кампания. Това е начинът нуждаещия се да получи подходящото лечение и да има възможността да се възстанови

Начини за финансиране на разходите за медицинско лечение в чужбина

За жалост има много сериозни заболявания, които може да окажат пагубно въздействие върху пациентите и техните семейства. Цената на лечението на някои от тях може да бъде висока и дори непосилна. В някои случаи пациентите могат да изберат да пътуват в чужбина за лечение, за да получат достъп до най-новите и иновативни терапии, но в други случаи в България изобщо не се предлага никакво лечение на съответното заболяване.

При заминаване за лечение в чужбина изникват редица неизвестни. Първото нещо, което ви съветваме е да създадете кампания за набиране на средства във фондация Павел Андреев. След това изпълнете следните стъпки, за да сте сигурни, че ще получите наистина добро лечение.

Проведете подробни изследвания, за да намерите най-доброто място за лечение

Първата стъпка е да се проведат подробни изследвания, за да се намери най-доброто място за лечение на съответното заболяване Това включва намиране на реномирана болница или клиника, проучване на разходите за лечение и намиране на лекар, който е експерт в областта. Можете да намерите тази информация онлайн, така че няма да се затрудните при изпълнението на тази стъпка.

Ето някои неща, които трябва да вземете предвид при провеждането на вашите изследвания:

 • Репутацията на болницата или клиниката
 • Разходите за лечение
 • Наличието на необходимото лечение
 • Опитът и експертизата на лекарите
 • Степента на успех на болницата или клиниката
 • Качеството на грижите
 • Степента на удовлетвореност на пациента

След като съберете тази информация, можете да започнете да стеснявате възможностите си и да изберете най-доброто лечение за вас.

Поддържайте връзка с избрания лекар

След като сте избрали болница или клиника, а набирането на средства чрез PavelAndreev вече тече, можете да се свържете лекаря, към когото сте избрали да се обърнете. Това ще ви позволи да обсъдите вашия случай и да получите неговите насоки и препоръки. Експертното мнение на лекарят ще ви увери, че лечението, което е предвидено, е подходящо за вас и ще ви насочи относно допълнителни разходи за лекарства; рехабилитация и т.н. Тях също е добре да ги предвидите, когато посочите крайната сума необходима за успешното набиране на средства на вашата дарителска кампания.

Прогнозни разходи за лечение в чужбина

Следващата стъпка е да се поинтересувате за цената на лечението в чужбина. Това включва разходите за лечение, пътуване и престой. Можете да получите тази информация от болницата или клиниката, в която предстои да се лекувате. Свържете се с избраното заведение и те ще ви споделят какви документи са необходими, за да ви изготвят оферта за лечение.

Ако сумата се окаже различна от тази, която сте заявили като целева в своята благотворителна кампания, незабавно направете актуализация, като ви съветваме да публикувате и снимки на медицинските документи, доказващи необходимостта от съответното лечение.

Най-добре е да обмените парите в необходимата валутата, преди да пътувате в чужбина. Така ще получите най-добрия валутен курс.

набиране на средства за Благотворителна кампания за лечение в чужбина

Ако не можете да си позволите да покриете разходите за лечение в чужбина, можете да използвате платформата PavelAndreev.BG, за да съберете пари. Ако публикувате при нас своята история, тя ще достигне до много хора и ще имате възможност да съберете пари от приятели, семейство и напълно непознати.

Ето няколко съвета за провеждане на кампанията:

 • Разкажете своята история. Хората са по-склонни да дарят, ако могат да се почувстват съпричастни с вашата история.
 • Поставете си реалистична цел.
 • Бъдете упорити. Набирането на пари чрез дарения изисква време. Не се отказвайте, ако не постигнете целта си веднага.
 • Благодарете на вашите дарители. Покажете им, че оценявате подкрепата им.

Дарителят трябва да чуе историята на пациента

Когато набирате средства за лечение в чужбина, важно е да разкажете своята история. Това ще помогне на дарителите защо сте в тази ситуация и защо е важно да даряват. Можете да разкажете историята си на страницата pavel andreev, а след това да я споделите в социалните медии.

Ето няколко съвета как да разкажете вашата история:

 • Бъдете честни и автентични. Хората могат да разберат кога сте истински.
 • Бъдете конкретни за вашите нужди. Нека хората знаят точно за какво ви трябват парите.

Заключение

Има някои наистина страховити заболявания, но при правилно и навременно лечение пациентите могат да се подобрят и да се върнат към нормалния си живот. Понякога обаче подходящо лечение се предлага само в чужбина, а то е свързано със сериозна сума пари. Най-лесният начин да я получите е да стартирате своята благотворителна кампания на сайта за дарения PavelAndreev.BG.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...