Статии - Как да съберем пари за семейство в нужда чрез благотворително онлайн набиране на средства
17-ти май 2021

Как да съберем пари за семейство в нужда чрез благотворително онлайн набиране на средства

Когато семейство, което познавате, се бори, естествено е да искате да му подадете ръка. Може би семейството се нуждае от помощ, когато се справя със заболяване или смърт в семейството, или може би родителят се бори с безработицата. Ако не сте съвсем сигурни как да съберете пари за нуждаещо се семейство, краудфъндингът ви дава възможност бързо и лесно да осъществите целта си.

Как да помогнем на семейство в нужда: седем смислени съвета

Набирането на пари за нуждаещо се семейство е лесно с нашите съвети, които ще прочетете по-долу, можете да научите как да създадете кампания за набиране на средства, която да отговаря на вашите цели за набиране на средства.

1. Говорете директно със семейството

Обърнете се към семейството, на което искате да помогнете, и попитайте как се справят със ситуацията си. Ако говорят за конкретни предизвикателства, попитайте с уважение как евентуална финансова подкрепа може да помогне за облекчаване на тяхната тежест.

Преди стартирането на кампания за набиране на средства за нуждаещо се семейство, не забравяйте да попитате дали им е удобно да я ръководите. Ще трябва да кажете на потенциалните дарители защо техните вноски са жизненоважни за това семейство, така че ще трябва да разберете как точно средствата ще бъдат използвани от семейството. Тогава ще можете да обясните как и защо даренията  ще помогнат, когато дойде време да напишете историята си за набиране на средства. Поискайте помощ от местните радиостанции, които вършат чудесна работа в такива случаи. 

Разгледайте нашите кампании в категория Семейство .

2. Дайте на кампанията за набиране на средства заглавие, което вдъхновява за действие

Заглавието на кампанията за набиране на средства е първият ви шанс да запознаете хората със семейството, на което помагате. Включете фамилното име на семейството в заглавието, за да го направите уникално. Също така, помислете дали да включите думата „семейство“ и модифицираща дума, която помага да се обясни ситуацията или видът на необходимата помощ. Например „Помогнете на семейството на Иван да си купи нова кола.“

Опитайте да създадете заглавие, което е просто, предизвиква интерес и вдъхновява хората да предприемат действия. 

3. Напишете убедителна история за набиране на средства

Историята на кампанията за набирането на средства е вашата възможност да запознаете семейството с потенциални дарители и да обясните как техните финансови вноски биха променили ситуацията. Писането на убедителна история за набиране на средства е един от най-добрите начини да се помогне на семейства в нужда. Няколко съвета, които трябва да имате предвид, когато помагате на семейства чрез краудфъндинг:

  • Обяснете връзката си със семейството, за да няма объркване сред дарителите защо управлявате кампанията им за набиране на средства.
  • Може да не е ясно на другите как да помогнат на семейството в криза. Освен паричните дарения, има ли други начини хората да допринесат? Избройте и тях.
  • Предоставете разбивка на начина, по който ще бъдат използвани даренията. Ще имат по-голяма вероятност да дарят, когато разберат как средствата ще помогнат.
  • Дължината на описанието на набирането на средства влияе върху даренията, затова не забравяйте да напишете повече от 400 думи.
  • Не забравяйте да помолите семейството за обратна връзка, когато прочетата историята, преди да я споделите.

4. Добавете снимки и / или видеоклипове

Всеки обича добра история - и всяка добра история се нуждае от завладяващи изображения и видеоклипове, за да бъде завършена. Снимките и видеоклиповете, които оказват емоционално въздействие, помагат на дарителите да се свържат със семейството и неговите нужди и предлагат повече яснота за тяхното положение. Попитайте семейството дали им е удобно да споделяте няколко снимки, за да помогнете да добавите визуален елемент към историята си за набиране на средства.

5. Обърнете се първо към близки приятели и семейство

Първите няколко дни са критични и могат значително да повлияят на успеха на набирането на средства в дългосрочен план. Първо, споделете набирането на средства с няколко близки приятели и поискайте отзивите им. Тъй като хората са по-склонни да дарят за кампания за набиране на средства, ако видят, че други вече са дарили, е добра идея да се осигурят няколко солидни дарения, преди да разпространите масирано кампанията за набиране на средства в социалните мрежи.

Друг начин да внесете дарения веднага, е да изпратите лични писма за набиране на средства до най-близките до семейството. Ако се нуждаете от помощ, за да излезете с правилните думи, възползвайте се от шаблоните за имейл за набиране на средства.

6. Създайте план за споделяне

Споделянето на вашата кампания за набиране на средства отново и отново е огромна част от всеки план за набиране на средства. След като наберете някакъв първоначален импулс, ще искате да споделите набирането на средства с всички, които познавате.

  • Разпространете кампанията във всяка платформа за социални мрежи, където сте активни, като Facebook, Twitter и Instagram.
  • Редовно публикувайте съобщения, които канят другите да дарят на семейството.
  • Винаги включвайте линка си за набиране на средства и помолете хората да я споделят и с контактите си.
  • Ако някой дарител от Facebook е дарил, „маркирайте“ ги в благодарствен пост, за да покажете публично своята благодарност.

Разгледайте и другите ни статии свързани с разпространението на информацията за вашата кампания: 

7. Организирайте събитие за набиране на средства

Когато става въпрос за набиране на средства без социални мрежи, организирането на събитие за набиране на средства е фантастичен начин за разпространение на вашата кауза. От безкрайни разходки  до безплатни автомивки, има безброй идеи за събиране на средства, които да съберат общността заедно за нуждаещото се семейство.

Стартирайте кампания още сега на PavelAndreev.BG.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

Започнете да помагате на семейства в нужда днес

Всичко, което е необходимо, за да се докосне нечий живот, е един човек да се засили и да предприеме действия. За щастие, за да направите промяната не се изискват часове работа или сложни планове. Можете да създадете благотворителна кампания за набиране на средства чрез PavelAndreev.BG в рамките на минути и да започнете да набирате пари веднага. Свържете се с мен, за да организираме най-добрата кампания за Вас!

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...